Bekijk volle/desktop versie : Geen finaleplaats voor Delftse studenten



08-08-2007, 17:30
Maar vandaag sneuvelde hun innovatieve idee, een icoontaal waarmee alle kinderen op de wereld met elkaar kunnen communiceren, in de halve finale. Dat meldt Nrc.nl.

„Balen, dit kwam toch wel onverwachts”, reageerde student Jan Drenthen op de uitschakeling in de Imagine Cup, een wedstrijd van Microsoft waarbij studenten innovatieve ideeën moeten uitwerken die de wereld beter kunnen maken. De vier studenten uit Delft hebben met behulp van ‘universele’ tekens een icoontaal voor kinderen ontwikkeld.
In Seoul strijden teams uit 55 landen om de hoofdprijs van 25.000 dollar. De Delftenaren behoorden in Zuid-Korea tot de laatste twaalf deelnemers.
De studenten hoorden het slechte nieuws na een diner dat ze hadden met enkele prominente gasten, waaronder de burgemeester van Seoul. Ze legden het onder meer af tegen een team uit Ierland, dat een sensorenpak heeft ontwikkeld waarmee de motoriek van autistische kinderen geanalyseerd kan worden.
Het team uit Delft maakt nog wel kans op de ‘Accelerator', een prijs van British Telecom. Dat bedrijf geeft drie deelnemende teams de kans hun product in de markt te zetten. Microsoft Nederland blijft de studenten begeleiden en adviseren