Bekijk volle/desktop versie : Wat je denkt, wordt werkelijkheid



02-08-2007, 14:11
Wat je denkt, wordt werkelijkheid: The Secret
Het is de nieuwste spirituele hype: The Secret. Maar wat is het precies? En moeten we het geloven? RTL Nieuws zocht het uit.

Positieve gedachten
Wat je denkt, wordt werkelijkheid. Dat is in het kort de gedachte achter de nieuwste hype op het gebied van spiritualiteit. Miljoenen mensen over de hele wereld hangen het nieuwe uit Amerika afkomstige geloof aan. En dat worden er alleen maar meer, nu ook Nederland voor The Secret lijkt te vallen. Het boek is sinds eind april verkrijgbaar en staat met ruim honderdduizend verkochte exemplaren hoog in de boekentop. The Secret koppelt een 'magisch wereldbeeld aan een nuchter geloof in eigen verantwoordelijkheid'.

Nuchter en magisch
Met The Secret 'bereik je alles wat je graag wilt hebben: geluk, succes, gezondheid, geld en relaties'. Plato, Beethoven, Shakespeare, Ghandi en Einstein predikten de basisprincipes van 'The law of attracion' al. Het is dan ook eigenlijk 'oude wijn in nieuwe zakken', menen veel critici. Toch is het een schot in de roos.

Boek en film
Het boek is samengesteld door de Australische Ronda Byrne. Zij heeft Amerikaanse psychologen, Feng Sui-aanhangers en ondernemers die al met de law of attraction-methode werken bij elkaar gebracht en daar is The Secret uit voortgekomen. In de speciale film vertelt Byrne met behulp van '24 inspirerende leraren' over de Law of Attraction, of kortweg LOA. De eerste 20 minuten zijn te zien op Youtube. Het filmpje is al ruim een half miljoen keer bekeken. Bekijk deze beelden nu op RTLNieuws.nl:
Gedachten zijn magnetisch
De LOA-wet gaat ongeveer als volgt: Gedachten zijn magnetisch, en gedachten hebben een frequentie. Wanneer je denkt, worden die gedachten uitgezonden in het universum en trekken op magnetische wijze alle soortgelijke dingen op dezelfde frequentie aan. Al het uitgezondene keert terug naar de bron. Dus als je positief denkt, en visualiseert wat je wilt, dan zal het ook naar je toe komen. Datzelfde geldt voor negatieve gedachten.

Kritiek
The Secret is niet onomstreden. Veel mensen beweren te zijn genezen dankzij het geloof in The Secret. Veel artsen zijn daarom niet blij met de hype. Religieuze groeperingen hekelen het individualisme dat The Secret predikt. RTL Nieuws sprak met één van de initiatiefnemers en spreekt met voor- en tegenstanders. Bekijk de reportage vanavond op deze site.





http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/08_augustus/01/binnenland/0801_1100_thesecret_watisdat.xml

02-08-2007, 16:08



Citaat door David:
Ik heb 'm gezien. Het is een tamelijk hysterische film. Maar op zich is er niks mee om positief te denken.
En geloven?

02-08-2007, 16:15

Citaat door a3ir:
En geloven?


Zolang je dat in JEZELF doet komt alles goed....... Als je het over religie hebt doe je het tegenovergestelde....... Dan geloof je dat iets anders de zaken voor je gaat regelen......

En dat laatste werkt niet is inmiddels gebleken.......

02-08-2007, 16:18

Citaat door Alien:
Zolang je dat in JEZELF doet komt alles goed....... Als je het over religie hebt doe je het tegenovergestelde....... Dan geloof je dat iets anders de zaken voor je gaat regelen......

En dat laatste werkt niet is inmiddels gebleken.......
Der zijn mensen die er echt in geloven

02-08-2007, 16:22



Citaat door a3ir:
Der zijn mensen die er echt in geloven


Je kan meer dan je denkt.......