Bekijk volle/desktop versie : lekkere gerechten en koekjes voor de ramadan



06-10-2003, 15:27
hallo iedereen

zoals jullie weten is het bijna ramadan en zou ik graag de
lekkerste recepten en koekjesrecepten willen hebben.
zullen we hier een kookboek van maken met alleen recepten

alvast bedankt
veel liefst vlinder

06-10-2003, 19:06



Citaat:
Origineel gepost door vlinder4
hallo iedereen

zoals jullie weten is het bijna ramadan en zou ik graag de
lekkerste recepten en koekjesrecepten willen hebben.
zullen we hier een kookboek van maken met alleen recepten

alvast bedankt
veel liefst vlinder
Ik heb een deja-vu..

07-10-2003, 16:52
Perfect als mensen erop zouden reageren ik ben ook opzoek naar lekker gerechtjes zoals kleine hapjes in bladerdeeg enzo. Dus kom maar op...

08-10-2003, 18:13
Niemand..?

09-10-2003, 10:29


mensen we moten geen gesprekken voeren anders is het geen
kookboek meer xxxxx
yasmina

09-10-2003, 14:22
Salam

Ik heb een heel simpel gerechtje:

Je koopt 10 pittige kleine braadworstjes bij de slager, die bak je 5 minuten in een koekenpan met een scheutje olie. Je laat ze uitlekken op keukenpapier. Vervolgens rol je die worstjes in bladerdeeg (randjes goed dichtmaken met geklutst ei) en bak ze in 20 minuten gaar in een voorverwarmde overn van 180 graden

Dit kost je niet meer dan een half uur!

groetjes

09-10-2003, 14:26
Oja, ik heb nog een simpel snackje:

12 grote gamba's
100gr zelfrijzendbakmeel
25 gr maïzena
peper en zout
10 ml olie
beetje water

olie om in te frituren

Olie verwarmen tot 180 graden. Gamba's schoonmaken, staartjes laten zitten. Beslag maken van bakmeel, maïzena, peper, zout en 10 ml olie. Voeg beetje bij beetje water toe tot er een glad beslag ontstaat. Gamba's dompelen in beslag en vervolgens 2-3 minuten frituren. Laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken.

groetjes

10-10-2003, 00:10
Salaam Aleikom Wa Rahmatoeallah

Als je aan ramadan denkt (wat eten betreft) dan denk je gelijk aan ......

Harira!

Benodigdheden

300 gram rundvlees
2 uien
1 dl olie
1/4 bosje koriander
1/4 bosje peterselie
1/2 prei
1/2 stengel bleekselderij
75 gram linzen
2 liter water
1 gram saffraanpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 blikje gepelde tomaten
2 eetlepels bloem
100 gram vermicelli
peper en zout


Bereidingswijze

Het vlees afspoelen, droogdeppen en in kleine stukjes snijden. Uien snipperen, met het vlees vermengen en enige tijd in laten trekken. In een snelkookpan de olie verhitten en het vlees hierin aanbakken. Koriander en peterselie hakken en aan het vlees toevoegen. Bleekselderij en prei klein snijden en met de gewassen linzen eveneens toevoegen. Even doorroeren en met het water, het saffraanpoeder, het gemberpoeder, het zout en de peper aan de kook brengen. De snelkookpan sluiten en 1 uur laten koken.
De gepelde tomaten pureren en aan de soep toevoegen. De bloem met wat water aanlengen en al roerend aan de soep toevoegen wanneer deze weer aan de kook is gekomen. Vermicelli toevoeg en de soep door laten koken tot de vermicelli gaar is.

Serveren met brood en ventueel wat druppeltjes citroensap naar smaak!

10-10-2003, 00:13
Bladerdeegpakketjes met gehakt

Benodigdheden

1 kg bestella-vellen
olie

Voor de vulling:

1kg rundergehakt
2 middelgrote uien
1 bosje peterselie
1 bosje koriander
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
1 mespuntje saffraanpoeder
1/2 dl olie
12 eieren
zout



Bereidingswijze

De uien fijn snipperen en met de gehakte peterselie en koriander door het gehakt mengen. Ook de specerijen en zout naar smaak door het gehakt kneden. De olie in de pan doen en het gehakt hierin gaar bakken, dit steeds met een vork losroerend tot een rul geheel. Door blijven bakken tot alle vocht verdampt is. De eieren loskloppen en bij het gehakt doen. Enkele minuten al roerend mee laten garen, dan van het vuur nemen en af laten koelen. De bastilla-vellen tot 15 bij 20 cm bijsnijden. Een vel met de glanzende kant naar beneden op een vlakke ondergrond leggen. Een opgehoopte theelepel vulling erover uitstrijken, maar 3 cm van de rand vrijhouden. Het vel in de lengte tweemaal naar binnen vouwen, zodat er een strook ontstaat van 20 cm lang en 5 cm breed. De strook meerdere malen opvouwen, ligt aandrukken tot een rechthoek en vooral de randen goed aandrukken. In een doek gewikkeld bewaren tot het moment van bakken. In een pan wat olie verhitten en de bladerdeegpakketjes daarin goudbruin bakken. Goed uit laten lekken en warm houden.

10-10-2003, 17:23
TIP!!!

Gamba's met Chermoula In Filodeeg

12 grote gamba's, gepeld
12 stukken filodeeg, 20 x 15 cm 12
Plakjes Linera jongbelegen kaas
25 g gesmolten boter

voor de chermoula:
30 g verse koriander
15 g peterselie
2 teentjes knoflook
1/2 eetlepel azijn
1 theelepel zeezout
cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn

De ingrediënten voor chermoula pureren. De oven voorverwarmen op 200°C. De gamba's bestrijken met chermoula. Op elk stukje deeg een plakje kaas en een gamba leggen. Het deeg dichtvouwen en de zijkanten dichtdraaien (als een toffee). De pakketjes rondom met gesmolten boter bestrijken. In het midden van de oven in 10 minuten gaar en goudbruin bakken

10-10-2003, 17:27
HEEL MAKKELIJK!!


Marokkaanse Kokossnoepjes

Voor: ca. 750 g kokossnoepjes

Meng in een pan:
500 g GERASPTE KOKOS met
175 ml GEËVAPOREERDE MELK en
500 g SUIKER.

Verwarm tot 115 °C of tot een zachte bal gevormd is in koud water.

Voeg dan toe:
30 g BOTER en
2 eetlepels GERASPTE CITROENSCHIL.
Laat alles in de pan afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop dan de massa dik en glanzend.
Schenk de massa in een vierkante pan (20 x 20 cm) op waspapier.
Laat de massa afkoelen in de koelkast.
Snijd ze dan in blokjes van ca. 2 1/2 cm.

10-10-2003, 17:30
Wanneer je eens geen zin hebt in Harira

Vermicellisoep


500 g lamsvlees, in kleine stukken
5 lamsbotten met nog wat vlees eraan
5 uien, gesnipperd
1 theelepel peper
1/2 theelepel saffraan
boter
1/2 glas olie
500 g vermicelli
4 tomaten
zout

Doe het vlees, de uien, de botten, en de geschilde en in vieren gesneden tomaten in een pan. Voeg een klont boter toe, de olie, peper en zout, en de saffraan.

Schenk eveneens 2 liter water in de pan. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 1 uur zachtjes koken.

Twintig minuten voor serveren giet je 3/4 van de bouillon (zonder groenten en vlees) in een andere pan. Voeg daar 1 liter water, 1 klont boter en de vermicelli aan toe en breng aan de kook. Laat het al roerend daarna nog 5 minuten doorkoken. In principe moet de vermicelli al de bouillon opgenomen hebben.

Doe de inhoud van deze pan bij de andere, waar je de botten uit verwijderd hebt.

Warm nog even goed door en serveer direct.