Bekijk volle/desktop versie : Met superspoed gezocht: recept van wit fondant!!!!!



31-07-2007, 20:00
Salamoe aleikum allemaal,

Ik ben met spoed op zoek naar het recept van Wit Fondant.
Het moet een simpel recept zijn want heb een paar gevonden die nog al ingewikkeld zijn...
Zo simpel mogelijk, ook de ingredienten moeten simpel zijn. Het is namelijk voor iemand in Marokko, die een bruidstaart wil maken...... woont niet in een stad dus jullie weten wel hoe dat gaat.....kan niet een twee drie alles krijgen kwa ingredienten....
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen....zodat ik het recept op tijd kan smsen...richting maroc inchallah....
Het is voor mijn zus.....haar schoonzus gaat trouwen....snappie?

Dank jullie allemaal alvast!!!

31-07-2007, 21:09


ewa ladies kom op

01-08-2007, 17:07
Fondant

Ingrediënten
455 gr. suikerbakkerspoeder (poedersuiker)
1½ afgestreken theelepel poedergelatine
2 eetlepels water
1½ eetlepel glucosestroop
2 theelepels glycerine
eventueel levensmiddelenkleurstof in druppels of pasta

Werkwijze
Gelatinepoeder op een laag vuur in het water oplossen
Glucose en glycerine toevoegen en goed roeren
Pan van het vuur halen en beetje bij beetje de poedersuiker toevoegen
Goed blijven roeren om klontjes te voorkomen
Als de massa niet meer te roeren is, uit de pan halen en de rest van de poedersuiker er door kneden
De pasta luchtdicht bewaren
Voor gebruik kleurpasta erdoor kneden
Voordat je fondant gaat uitrollen altijd opnieuw doorkneden

Meer info: http://www.deleukstetaarten.nl


01-08-2007, 17:10
Dit is een alternatief fondant-recept dus succes is niet gegarandeerd

Ingrediënten
1 kg poedersuiker
2 velletjes gelatine met klein beetje water (dikke massa maken)
1/3 kop glucose (een gelijke hoeveelheid druivesuiker (dextro) en water inkoken tot dikke pasta.
2 eetlepels olijfolie (gewone, geen extra vierge) in plaats van glycerine
2 eetlepels plantaardig (frituur)vet
eventueel levensmiddelenkleurstof in druppels of pasta

Werkwijze
Smelt de glucose, het vet, de olie en de gelatine in een pan
Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix goed
Haal de massa uit de pan en voeg al knedend / rollend de rest van de poedersuiker toe
Laat het geheel een paar uur uitharden in de koelkast
Voor gebruik kun je de fondant op kleur brengen mbv kleurpasta
Goed verpakt kan het ook ingevroren worden
Voordat je fondant gaat uitrollen altijd opnieuw doorkneden