Bekijk volle/desktop versie : Minder moslims vinden zelfmoordaanslagen geoorloofd



28-07-2007, 01:53
Minder moslims vinden zelfmoordaanslagen geoorloofd

Minder inwoners van moslimlanden vinden het geoorloofd om met een zelfmoordaanslag de islam te verdedigen dan vijf jaar geleden. Maar in landen waar gewelddadige conflicten worden uitgevochten, is de acceptatie van deze strijdmethode hoog.

Dat blijkt uit een onderzoek van het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksbureau Pew, waarover de BBC bericht. In zijn ’Global Attitudes’-onderzoek vroeg Pew 45.000 mensen in 47 landen naar hun mening over hun eigen situatie en die in hun regio en de wereld.

In een aantal landen is het begrip voor deze acties meer dan gehalveerd in vergelijking met vijf jaar geleden. Dat is het geval in Libanon, Bangladesh, Jordanië Pakistan en Indonesië. Maar onder Palestijnen vindt 70 procent dat zelfmoordacties soms gerechtvaardigd zijn.

Volgens het onderzoek is de aanhang voor Osama bin Laden tanende. In Jordanië krijgt hij de handen op elkaar van 20 procent van de bevolking. Dat was in 2002 nog 56 procent van de bevolking. Wereldwijd maken moslims zich zorgen over de groeiende spanningen tussen sjiitische en soennitische moslims.

http://www.trouw.nl/hetnieuws/wereld/article758794.ece/Minder_moslims_vinden_zelfmoordaanslagen_geoorloof d


Goh...."minder".........

28-07-2007, 02:19


maar ja, zolang "anderen" de klos waren, was het "begrijpelijk"...maar nu de boemerang terugkeert tot de werper, begint men te piepen...

niets is ook zo menselijk als de mens

28-07-2007, 03:39
Logisch er blijven er steeds minder over