Bekijk volle/desktop versie : Dalai Lama uit felle kritiek op protestanten



25-07-2007, 18:05
Dalai lama uit kritiek op zending Azië


HAMBURG (RKnieuws.net) - De dalai lama, die tot zondag in Duitsland verblijft, heeft in een interview met televisiezender ARD kritiek geuit op het bedrijven van christelijke zending in Azië.
Het Duitse persbureau Idea meldde dat dinsdag. De Tibetaanse geestelijk leider zei er moeite mee te hebben dat mensen van hun culturele erfgoed worden gescheiden. Het zou beter zijn als zij bij hun eigen tradities zouden blijven. Dit geldt zowel voor Duitsers met hun joods-christelijke achtergrond als voor Aziaten, zei hij.

De dalai lama wees christelijke zendelingen in Mongolië erop dat dit land boeddhistisch is en dat bekeringen geen pas geven. Hij heeft vernomen dat ook in Tibet zendelingen actief zijn.

De voorzitter van de Arbeitsgemeinschaft Evangelikale Missionen (AEM) -vergelijkbaar met de Evangelische Zendings Alliantie (EZA) in Nederland-, Detlef Blöcher, wees de kritiek van de hand. Het spreken van een religieuze opdeling van de wereld vindt hij onjuist. Het christendom is geen westerse godsdienst, maar komt uit Azië, waar God Zich in de geschiedenis van Israël openbaarde, verklaarde de voorzitter tegenover Idea. „Jezus Christus leerde dat alleen het geloof in Hem tot het eeuwige leven leidt. Ieder mens moet een kans krijgen om het Evangelie te horen.”

http://www.refdag.nl/artikel/1310332/Dalai+lama+uit+kritiek+op+zending+Azi%C3%AB%3B.htm l