Bekijk volle/desktop versie : rijst plakt aan elkaar



23-07-2007, 16:56
even een vraagje dames als ik rijst maak dan kookt dat helemaal aan elkaar hoe voorkom ik dat het zo plakkerig word

23-07-2007, 16:59


Het kan ook gewoon liggen aan welk soort rijst je gebruikt ?!

23-07-2007, 17:02
k heb al verschillende rijstsoorten geprobeerd maar het blijft plakken?

23-07-2007, 17:04
Ik gebruik zelf het merk riz en dat heeft nog nooit bij mij geplakt
Misschien is dit een optie voor je verder zou ik het echt niet weten sorry
Succes verder!

23-07-2007, 20:54


roer je tijdens het koken?

dat moet je dus NIET doen.

water aan de kook brengen, rijst erin gooien, 1 keer met de lepel erdoorheen om het te verdelen en KLAAR!

dan kun je enkel wat rijstjes pakken om te kijken of het gaar is maar NIET roeren.

23-07-2007, 20:57
ik doe er olijfolie doorheen of roomboter?

23-07-2007, 22:40
Volgens mij laat je je rijst te veel koken, dan wordt het niet korrelachtig, maar inderdaad plakkerig. Zorg ervoor dat je je rijst op tijd eraf haalt.
Ik had hier namelijk ook vaak last van, maar je kan ook rijstbuiltjes gebruiken, die plakken bij mij nooit...

24-07-2007, 11:36
Je kookt het teveel denk ik .
En het kan ook zo zijn dat je het in een te kleine pannetje kookt met te weinig water erin.

24-07-2007, 13:57
ik gebruik altijd de rijstbuiltjes en heb er nooit last van zijn ook makkelijker.

24-07-2007, 14:18
niet te lang laten koken
en nadien boter doorroeren ( dit doe ik ook als ik spagetti maak )