Bekijk volle/desktop versie : We zijn allemaal asielzoekers uit Afrika



19-07-2007, 14:56
Eigenlijk zijn we allemaal asielzoekers uit Afrika.. We komen namelijk allemaal uit dat continent. Sterker nog, zelfs vrij recent. 50.000 jaar geleden pas besloten we op grote schaal ons heil elders te gaan zoeken.

Schedel- en DNA-onderzoek bewijzen volgens onderzoekers van de Universiteit van Cambridge dat de moderne mens zich ten zuiden van de Sahara ontwikkelde, alvorens zich over de aarde te verspreiden. Dit schrijft de engelse krant de Daily Mail vanochtend.


In de paleoantropologie is al jaren een twist gaande tussen twee stromingen: de single-origin-theory, ook wel het Out-of-Africa model genoemd, en de multiregio's theorie. De laatste gaat ervan uit dat moderne mens zich op verschillende plaatsen ter wereld ontwikkelde, het Out-of-Africa stelt dat de moderne mens zich in Afrika ontwikkelde, alvorens de wereld over te gaan.


Het Out-of-Africa kamp zegt dat onze voorvaderen de wereld stapsgewijs koloniseerden. Dit betekent dat mensen die in Afrika bleven de grootste genetische en lichamelijke verschillen moeten kennen. Zij vormen in de geschiedenis van de moderne mens de meest stabiele groep. Bevolkingsgroepen die echter naar de andere kant van de wereld verhuisden, zijn kwetsbaarder geweest en dus eerder getroffen met tegenslagen die een deel van de bevolking, en dus de genetische rijkdom, elimineerden.


De studie onderschreef deze stelling volgens de onderzoekers. Tegelijkertijd wisten zij de mythe de wereld uit te helpen, dat Neanderthalers en de moderne mens gezamenlijk nakomelingen zouden hebben gekregen. Het is eerder aannemelijk dat de komst van de moderne mens in onze contreien de ondergang voor de Neanderthaler was.


dus als je volgende keer een broeder of zuster uit afrika ziet zeg je ff hallo kan familie van je zijn.





http://www.telegraaf.nl/binnenland/67709901/We_zijn_asielzoekers_uit_Afrika.html?p=9,1

19-07-2007, 15:12


En hoe het is afgelopen met de autochtone bevolking [Neanderthalers] weten we allemaal.

19-07-2007, 23:08
zo we zijn allemaal gelukzoekers

19-07-2007, 23:10
amen broeder

19-07-2007, 23:11


Nee hoor, alleen geschapen als ene negert

19-07-2007, 23:26
bokito ? pac ? je bent aan het haten op kleur ........