Bekijk volle/desktop versie : Hamas TV heeft alweer opvolger voor Jihad Mouse



17-07-2007, 11:31
Hamas TV heeft alweer opvolger voor Jihad Mouse

maandag 16 juli 2007 16:15

Het omstreden Hamas-kinderprogramma Pioniers van Morgen introduceert met 'killerbee' Nahoul een nieuwe figuur die Palestijnse kinderen moet aanzetten tot extremisme en geweld tegen Israël.


Nahoul

In een nieuwe aflevering van de omstreden kindershow, die wordt uitgezonden door Hamas-zender al-Aqsa, zegt een grote bij tegen een klein Palestijns meisje dat hij Nahoul, de neef van Farfour, is.



Nahoul legt uit dat hij is gekomen om het werk van Farfour af te maken en hem 'te volgen op het pad van de islam, het martelaarschap en de mujaheddin'.

Terreurorganisatie
In het kinderprogramma Pioniers van Morgen riep Farfour kinderen op zich in te zetten voor de 'islamitische dominantie van de wereld'. Ook riep Farfour, die een kopie leek te zijn van de Amerikaanse Mickey Mouse, op tot 'strijd tegen de joodse bezetter.'

Na felle internationale kritiek werd het kinderprogramma geschrapt door Hamas, volgens de terreurorganisatie om plaats te maken voor andere programma's. In de laatste aflevering werd Farfour doodgeslagen door een Israëlische ambtenaar - gespeeld door een Palestijnse acteur - die zijn land zou willen inpikken

'Welkom'
'Farfour is de martelaarsdood gestorven toen hij zijn land probeerde te verdedigen. Hij is gedood door kindermoordenaars,' verklaarde co-presentatrice Sara aan de kijkende kinderen.

Maar de show wordt nog steeds uitgezonden, met Farfours neef Nahoul voor hem in de plaats. In zijn eerste optreden zegt Nahoul dat de vijanden van Allah moeten worden gestraft, net als 'de moordenaars van de profeet en onze kinderen'. 'Welkom Nahoul,' zegt co-presentatrice Sara daarop.

Door Robbert de Witt