Bekijk volle/desktop versie : Hizb ut Tahrir, Pakistan



15-07-2007, 17:05
بِسْمِ الله الرَّحم& #1614;نِ الرَحي&#160 5;

O mensen van macht!

Ontwortel Musharraf; hij creëert chaos om zijn wankele troon te redden!
Gisteren, 3 Juli 2007, overheerste chaos de hoofdstad van Pakistan, Islamabad, met de hevige conflicten tussen de studenten van Lal Masjid en de krachten van de overheidsveiligheid. Het volledige land werd opgeschrikt door de mediabeelden van jonge gewonde meisjes die overgedragen werden naar ziekenhuizen en door de vele doden.

Feitelijk was de overheid wel op de hoogte, dat veel Moslimbloed vergoten zou worden alvorens zij de veiligheidskrachten opstelde. Op 29 Juni 2007, waarschuwde President General Pervez Musharraf de media voor de vele slachtoffers die tijdens de inval op Lal Masjid en Jamia Hafsa zouden vallen. Maar zelfs dan was zijn voornaamste zorg niet, het vergieten van Moslimbloed, maar eerder om zijn brute optreden te verbergen voor de mensen, die bidden voor zijn einde. Musharraf vroeg de journalisten, “kunnen jullie waarborgen dat geen bloed van de gedoden of gewonden vertoond zal worden op de televisiezenders tijdens de operatie?”

Maar toch drong de overheid er op aan om zijn veiligheidskrachten rond Lal Masjid op te stellen, een confrontatie veroorzakend die slechts in geweld kon beëindigen. Musharraf was vergenoegd in het opzetten van de Moslims tegen elkaar, omdat Moslimbloed voor hem geen waarde heeft. Musharraf was tevreden met het creëren van chaos als afleiding, omdat dit hem van de vele crisissen zou redden waar hij mee geconfronteerd is; betreffende zijn uniform, de rechterlijke macht, de economie en zijn brute aanpak in de stammengebieden. En Musharraf spilde gewillig Moslimbloed om zijn loyaliteit aan het Westen te bewijzen, boven zijn eigen mensen, tonende dat hij de voortdurende steun daadwerkelijk verdient meer dan al de anderen.

En desondanks Musharraf zijn toevlucht zoekt tot dergelijke brutaliteit om zijn troon te waarborgen, verbergt hij zich achter de rechtvaardiging om slechts het gezag te herstellen. Wij vragen: welke waarde heeft het gezag, als het niet is omwille van het ten uitvoer brengen van Islam als alomvattende manier van leven? Welke waarde heeft het gezag, dat door het negeren van Islam, Musharraf het volledige land in wanhoop heeft geworpen, die sommigen ertoe brengt, meer en meer wanhopige handelingen te ondernemen?

Allah سبحانه وتعالى verleende slechts de regenten het gezag opdat zij regeren met niets anders dan Islam alleen. De regent is verantwoordelijk voor de vestiging van de gerechterlijke macht zodat het oordeelt met al wat Allah سبحانه وتعالى heeft geopenbaard en de regent rekenschap vraagt overeenkomstig Islam. De regent moet een onderwijsbeleid vestigen dat de kinderen grootbrengt met de edele Islamitische waarden, die voortvloeit van één ware akiedah, de akiedah van Islam. De regent moet de legers van de Moslims opstellen ter waarborging van Moslimbloed en het land van Islam. Buitendien duidt Allah سبحانه وتعالى aan dat de regent die regeert buiten Islam, als onderdrukker. Allah سبحانه وتعالى zegt,

وَمَنْ لَمْ يَحْكُم& #1618; بِمَا أَنزَل&#161 4; اللَّه&#161 5; فَأُوْل& #1614;ئِكَ هُمْ الظَّال& #1616;مُونَ

“En wie niet rechtspreken volgens hetgeen Allah heeft nedergezonden, zij zijn de onderdrukkers.”
[Zie de vertaling van de betekenissen van sura al-Maidah:45]

O Mensen van Macht!

Enerzijds is Musharraf bereidt om het volledige land in anarchie te werpen, en de mensen tegen elkaar op te zetten, om zijn wankele troon te redden. En anderzijds keert de volledige samenleving zich tot Islam, man en de vrouw, jong en oud, rijk en arm, burger en militair. De kwestie is in uwer handen en de situatie staat aan uwer zijde. Jullie zijn te machte deze onderdrukker te verwijderen en de Wetgeving van Islam te herstellen. Hizb ut-Tahrir roept jullie op Musharraf te verwijderen van zijn positie en in diens plaats de Khilafah te hervestigen.

Zo, wie onder jullie zal gehoor geven aan de belofte van Allah en zal Zijn Zaak steunen?

وَلَيَن& #1589;ُرَنَّ اللَّه&#161 5; مَنْ يَنصُرُ& #1607;ُ إِنَّ اللَّه&#161 4; لَقَوِي& #1617;ٌ عَزِيز&#161 2;

“Allah zal ongetwijfeld degene ondersteunen die Hem helpt - Allah is inderdaad Sterk, Almachtig.”
[Zie de vertaling van de betekenissen van Surah al-Hajj: 40]





Hizb ut-Tahrir 4de juli

Wilayah Pakistan


http://www.expliciet.nl

18-07-2007, 00:17


de lidvertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir heeft een persverklaring 17 JULI....
te zien op http://www.expliciet.nl

18-07-2007, 11:03
up...

die Busharraf is inderdaad gewoon een handlanger van het westen. deze pion moet zo snel mogelijk verwijderd worden zodat de moslims iets veiliger zijn in hun eigen land daar.