Bekijk volle/desktop versie : marokkaanse risotto



08-07-2007, 14:22
500gr risottorijst,400gr lamsvlees in blokjes,1 groene paprika en 1 rode ,3tomaten,2uien,1bussel koriander,5 tenen knoflook,1 grote wortel in blokjes ,1/4 koffielsaffraan 2literbouillon of knor blokje in 2liter peper,en zout olijfolie

verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin het vlees.kruid met peper en zout en saffran .snipper de look en de uien en bak het met het vlees mee .Blus het met de bouillon. [/SIZE] doe de parika en wortel bij .
Voeg als het vlees zo goed als gaar is de niet gewassen rijst toe .hak de koriander fijn en voeg toe zet het vuur laag en roer heel goed .
DE risotto is klaar las de rijst zacht is en bijna al het vocht verdampt is .
Het gercht moet romig zijn en niet droog



[SIZE="6"]eet smakkelijk