Bekijk volle/desktop versie : Canadees meisje kan bevallen van zus of broer



04-07-2007, 15:55
Canadees meisje kan bevallen van zus of broer

dinsdag 3 juli 2007 14:57

Een zevenjarig meisje uit Canada heeft een ongewoon cadeau gekregen van haar moeder. Het meisje kan zelf geen kinderen krijgen, maar met door haar moeder gedoneerde eitjes zou dat in de toekomst wel kunnen.


Het meisje kan niet op natuurlijke wijze zwanger worden

De Canadese vrouw heeft een paar van haar eitjes laten invriezen. Als haar dochter de eitjes zou willen en mogen gebruiken, dan zou ze het leven schenken aan haar eigen halfbroer of -zus. Dat meldt de BBC vandaag.

Zorgwekkend
Volgens critici is de actie van de 35-jarige moeder, die is gepresenteerd tijdens een vruchtbaarheidsconferentie in Lyon, zeer zorgwekkend. De geestelijke gezondheid van het nog ongeboren kind zou reden zijn tot grote zorg.

Maar de doktoren van het McGill Reproductive Center in Montréal, die de eitjes oogsten en invroren, noemden de donatie een teken van echte moederliefde. Ook, zeggen zij, is het aan het meisje en haar toekomstige partner om te besluiten of ze de eitjes gebruikt of niet.

Turner syndroom
Het meisje in kwestie - Flavie Boivin - heeft het Turner syndroom, een aangeboren afwijking waarbij in de meeste gevallen maar één geslachtschromosoom werkzaam is. Door de afwijking, die één keer in de 2500 gevallen voorkomt, kan Flavie niet op natuurlijke wijze zwanger worden.

Flavie’s moeder Melanie ging zelf op zoek naar een manier waarop zij haar dochter kon helpen. Uiteindelijk kwam ze terecht bij professor Seang Lin Tan en zijn team, die in de kliniek in Montréal eitjes invriezen voor kankerpatiënten en vrouwen die het krijgen van kinderen willen uitstellen.

Door Saïna van Breda

04-07-2007, 16:04


Klinkt vies

04-07-2007, 16:12
Adopteren,, er zijn zoveel kinderen en msaken zonder ouders

04-07-2007, 16:19
Fuck your mother and your son will be your brother!

04-07-2007, 16:40



Citaat door Oualid_S:
tfoe vies westerse incest cultuur



Inteelt was toch een Marokkaanse uitvinding..?