Bekijk volle/desktop versie : Hoe te ontsnappen van Fitan; 15 punten..



02-07-2007, 03:13
1 - Vrees Allaah en Behoud je plicht jegens Hem

{"...En voor hem die Allah vreest, zal Hij een uitweg bereiden.."} [at-Talaq; 2]

{"...En degenen die Allah vrezen, zal Hij van het nodige voorzien door Zijn gebod."} [at-Talaq; 4]


2 - Plaats je vertrouwen in Allaah

{"...En voor hem, die zijn vertrouwen in Allah stelt, is Allah toereikend."} [at-Talaq; 3]

{"En toen de mensen tot hen zeiden: "De volkeren hebben zich tegen u verzameld, vreest hen daarom," vermeerderde dit hun geloof en zij antwoordden: "Allah is ons genoeg en Hij is een uitstekende Beschermer."
Daarom keerden zij met de gunst en genade van Allah terug, geen kwaad had hen aangeraakt en zij volgden Allah's welbehagen; en Allah is de Heer van grote overvloed. "} [Al 'Imran; 173-4]


De rest zal volgen bi idni Allaah..

02-07-2007, 13:55


juist ja, de rest nog

02-07-2007, 21:37
Hahaha, vanavond insha Allaah bro.

03-07-2007, 00:56
3 - Toon Berouw en keer je tot Allaah in nederigheid

{"En Yunus toen hij in toorn heenging en dacht dat Wij geen macht over hem hadden en in de duisternis uitriep, zeggende: "Er is geen God dan Gij. Heilig zijt Gij. Ik behoorde inderdaad tot de onrechtvaardigen."
Wij verhoorden toen zijn gebed en namen zijn droefenis van hem weg. En aldus verlossen Wij de gelovigen. "}
[al-Ambiya'; 87-8]


{"Wij zonden inderdaad tot de volkeren die vóór u waren, (een profeet) toen troffen Wij hen (die volkeren) met armoede en tegenspoed opdat zij zich mochten verootmoedigen. Waarom verootmoedigden zij zich niet toen Onze straf over hen kwam? Maar hun hart was verhard en Satan deed hun schoon schijnen al hetgeen zij verrichtten. "}
[al-An'am; 42-3]

{"Wij troffen hen door een straf, doch zij werden niet nederig voor hun Heer noch werden zij ootmoedig."}
[al-Mu'minun; 76]


4 - Zoek Sterkte door Sabr en Salaah

{"O, gij die gelooft, zoekt hulp met geduld en gebed; voorzeker, Allah is met de geduldigen."}
[al-Baqarah; 153]

{"En Wij weten inderdaad dat uw boezem benauwd wordt vanwege hetgeen zij zeggen. Maar verheerlijk uw Heer met de lof die Hem toekomt en behoor tot degenen die zich ter aarde werpen. "}
[al-Hijr; 97-8]

{"Zij trachten u, door u vrees in te boezemen, uit het land te verdrijven; dan zullen zij daarna (na uw vertrek) nog slechts korte tijd in rust blijven.
(Dit was Onze) handelwijze met Onze boodschappers die Wij vóór u zonden; en gij zult geen verandering vinden in Onze wijze van handelen.
Houd het gebed bij het verbleken van de zon tot aan het donker van de nacht; en het reciteren bij de dageraad. Voorwaar, van het reciteren bij de dageraad wordt getuigd. Blijf gedurende een deel van de nacht vrijwillig wakker (voor het gebed). Waarschijnlijk zal uw Heer u een verheven rang verschaffen. "}
[al-Isra'; 76-9]

{"Verdraag lijdzaam hetgeen zij zeggen en verheerlijk uw Heer met de lof die Hem toekomt voor het opgaan der zon en voor haar ondergang en verheerlijk Hem in de uren van de nacht en op de gedeelten van de dag, opdat gij gelukkig moogt zijn."}
[Ta Ha; 130]

{"Velen van de mensen van het Boek, wensen, nadat gij gelovig geworden zijt, u uit afgunst weder tot ongelovigen te maken, nadat de Waarheid hun is duidelijk geworden. Maar vergeeft en weest toegefelijk totdat Allah Zijn gebod uitbrengt. Voorzeker, Allah heeft macht over alle dingen. En onderhoudt het gebed en betaalt de Za'kaat; het goede dat gij vooruit zendt voor uzelf, gij zult het bij Allah vinden. Voorzeker, Allah ziet al hetgeen gij doet. "}
[al-Baqarah; 109-110]


5 - De Profeet vrede zij met hem zou zijn familie wekken voor het gebed, om zich voor te bereiden voor Fitan

Umm Salamah - de vrouw van de Profeet - heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allaah op een nacht wakker werd, en zei: "Alle Lof zij Allaah! Hoeveel fitan zijn neergedaald deze nacht, en hoeveel schatten zijn onthuld! Ga en wek de slapende vrouwen van dit huis voor het gebed. Een goed geklede persoon in deze Dunya, kan naakt zijn in het Hiernamaals."

[Overgeleverd door al-Bukhari (7069) en at-Tirmidhi (2196)]

04-07-2007, 03:00


6 - Het gemeenschappelijke gebed tijdens tijden van Fitnah

'Abdullah bin 'Udayy heeft overgeleverd dat hij naar 'Uthman bin 'Affan ging terwijl hij belegerd werd in zijn woning, en tegen hem zei: "Jij bent onze leider, en we zien wat jou is overkomen. We worden in gebed geleidt door de voortbrenger van deze beproeving, en we voelen ons niet op ons gemak om achter hem te bidden." 'Uthman zei toen tegen hem: "Het gebed is van de beste daden van mensen, dus als de mensen iets goeds doen vergezel hun dan in hun daad. Als zij iets slechts doen, vermijdt dan het meedoen met hen in hun daad."

['Sahih al-Bukhari'; # 695]

Ibn Hajar zei:

"En in deze overlevering is een aanmoediging om te bidden met de gemeenschap - vooral tijdens tijden van beproeving - zodat de Moslims niet verdeeld zullen zijn. Ook bewijst het dat het bidden achter iemand waar niet van gehouden word, voorrang krijgt boven het verlaten van het gemeenschapelijke gebed."
['Fath al-Bari'; 2/190]


7 - Gelukkigheid is voor degene die Fitnah vermijdt

al-Miqdad bin al-Aswad heeft overgeleverd dat hij de Boodschapper van Allaah hoorde zeggen: "Waarlijk, de gelukkige is degene die beproevingen vermijdt! Waarlijk, de gelukkige is degene die beproevingen vermijdt! Waarlijk, de gelukkige is degene die beproevingen vermijdt, en hoe uitstekend is degene die aan beproevingen onderworpen word, maar toch is hij geduldig!"

[Overgeleverd door Abu Dawud (4263), en hij is authentiek]

9 - Fitnah is erger dan sterven

{"Want vervolging is erger dan doden."} [al-Baqarah; 191]

at-Tabari zei in zijn 'Tafsir':
"Dit betekend dat, voor een gelovige om beproeft te worden aangaande zijn geloof - en om een ongelovige te worden in Allaah nadat hij een gelovige was - erger is voor hem dan dat hij gedood word terwijl hij sterk en oprecht was in zijn geloof, zich er stevig aan vasthoudend."

06-07-2007, 03:20
10 - De deugd van aanbidding in tijden van Fitan

Mu'aqqal bin Yasar heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allaah zei: "Aanbidding tijdens tijden van beproeving is gelijk aan een Hijra (migratie) naar mij."

['Sahih Muslim'; # 2848]

an-Nawawi zei:
"De reden dat aanbidding gedurende zulke tijden zo deugdzaam is, is omdat de meerderheid van de mensen achteloos erover zullen zijn, en zich bezig zullen houden (met andere zaken dan aanbidding). En niemand zal zich eraan(aanbidding) toewijden, behalve enkelen."

['Sharh Sahih Muslim'; 5/809]

11 - Het zwijgen tijdens tijden van Fitan

'Abdullah bin 'Amr heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allaah zei: "Wie stil blijft, is geredt."

[Overgeleverd door at-Tirmidhi (2501), Ahmad (2/159), ad-Darimi (2/229), en Ibn al-Mubarak in 'az-Zuhd' (385), hij is authentiek]

Ibn 'Umar zei: "Buitensporig spreken is niet opgedoken tijdens de tijd van de Boodschapper van Allaah, of Abu Bakr of 'Umar, of 'Uthman. Het verscheen tijdens tijden van beproeving."

[Overgeleverd door Ibn Hibban in 'Mawarid ath-Thaman'; # 111]

07-07-2007, 00:47
Barak allahu fiek.

07-07-2007, 00:53
Mascha allah Ga verder

07-07-2007, 00:57
Jazaak allaahoe gairen

07-07-2007, 00:57

Citaat door moslimaa86:
Mascha allah Ga verder


Bi hawli Allaah.

10-07-2007, 01:46
Vergeef mij dat ik jullie zo lang heb laten wachtten:


12 - Vergroot het aantal niet van de mensen van Fitnah

Ibn 'Umar heeft overgeleverd dat hij de Boodschapper van Allaah hoorde zeggen:"Als Allaah een kwelling op een volk doet neerdalen, dan zal deze kwelling iedereen beïnvloeden wie onder hen leeft, vervolgens zullen zij herezen worden op hun intenties."

[Overgeleverd door al-Bukhari (7108) en Muslim (2879)]

Ibn Hajar zei:

"Wat bedoeld word met "iedereen wie onder hen leeft" is éénieder die het zelfs niet noodzakelijk eens is met hun meningen." ['Fath al-Bari'; 13/60]

10-07-2007, 02:05
Up insha Allaah

Djazaak Allaahu gairan djazaa-e

wassalaam moealaikom

10-07-2007, 02:14


Ameen, wa iyaakoum.

10-07-2007, 02:23
Machallah