Bekijk volle/desktop versie : Wanneer is het leven voorbij op deze aarde?



Pagina's : [1] 2 3

30-06-2007, 20:59
Salam a3likoem,










Ik zit met een vraagje

Ik merk dat de laatste tijd veel natuur rampen gebeuren op de wereld en dat er steeds meer vijanden bij komen die tegen de islaam zijn.
Daarbij ook dat er veel oorlogen zijn en mischien nog komen.

Is dat een teken dat het leven op deze wereld bijna voorbij is?

Klinkt raar maar dat is me verteld dus ik wil graag meer weten hier over?

Wa3alekoem asalam.

30-06-2007, 21:10


Asalaam wa3aleikum warahmatoelahi, dat zuster weten we niet alleen allah weet dat maar is ook een teken van dat de dag komt



Het is overleverd van Aboe Sa'id al-Khoedri dat de Profeet (vzmh) gezegd heeft: "De donderbuien zullen als het Uur nadert zo toenemen dat wanneer iemand naar een groepje mensen toekomt, zal hij vragen: "Wie is er vanochtend door de bliksem getroffen? "Zij zullen antwoorden: "Die en die en die en die zijn door de bliksem getroffen." (Ahmed, Musnad, 3/64, 65)

Het is van Aboe Hoerairah overgeleverd, dat de Profeet (vzmh) gezegd heeft: "Het Uur zal niet aanbreken voor er een regen komt die alle onderkomens behalve tenten zal vernietigen." (Ahmed. 2/262)

Er is door Aboe Hoerairah overgeleverd dat de Profeet (vzmh) zei: "Het Uur zal niet plaatsvinden voordat de volgende gebeurtenissen geweest zullen zijn: de mensen zullen met elkaar wedijveren in het bouwen van hoge gebouwen; twee grote groepen zullen met elkaar vechten en er zullen veel gewonden zijn - beiden zullen dezelfde religueze leringen volgen; de aardbevingen zullen toenemen; de tijd zal snel voorbijgaan; het elkaar kwaad doen en het doden zal toenemen; bijna dertig dajjals zullen verschijnen, elk van hen beweert dat hij een boodschapper van Allah is; een man zal een graf voorbijlopen en zeggen: "Ik wou dat ik op jouw plaats was;" de zon zal uit het Westen opkomen en wanneer zij opkomt zullen mensen het zien; zij zullen allen geloven, maar het zal de tijd zijn dat het geloven geen ziel baat die voorheen niet geloofde noch iets goeds door haar geloof verdiende (Al-An'am 6:158), en een rijke man zal zich zorgen maken want niemand accepteerd zijn Zakat." (Al-Boechari, Muslim)

Het is van Anaz overgeleverd dat de Profeet (vzmh) zei: "Onder de tekenen van de Uur kunnen wij de volgende vinden: "De kennis zal afnemen en de ontwetendheid zal verschijnen, ontucht en het drinken van wijn zal gewoon zijn; het aantal mannen zal afnemen en het aantal vrouwen zal toenemen, tot één man voor vijftig vrouwen moet zorgen." (Al-Boechari, Kitab al-'ilm, 1/30,31)

'Aisha zei: "Ik hoorde de Profeet (vzmh) zeggen : "De dag en de nacht zullen niet voorbijgaan tot de mensen Lat en 'Oezza (twee goddinnen uit het pre-islamitische Arabi&#235 beginnen te aanbidden." Ik zei: "O Boodschapper van Allah, ik dacht toen Allah de ayah: "Hij is het, Die Zijn boodschapper met leiding en de ware godsdienst heeft gezonden om deze te doen zegevieren boven alle godsdiensten, ofschoon de afgodendienaren er afkering van zijn. (Taubah 9:33) betekende dat (deze belofte) vervuld zou worden." De Profeet (vzmh) zei: "Het zal zo gebeuren als Allah het wenst. Dan zal Allah een prettige wind sturen, die eenieder die zelfs maar het geloof ter grootte van een mosterdzaadje in zijn hart heeft, zal meenemen. Slechts degenen zonder goedheid in hun hart zullen achterblijven en zij zullen tot de religie van hun voorvaderen terugkeren. (Muslim, Kitab al-Fitan, 8/182)

Er is overleverd van Aboe Hoerairah dat op een dag toen de Profeet (vzmh) met de mensen zat een bedoeïen naar hem toekwam en hem over iman en islam vroeg. Daarna vroeg hij: "O Boodschapper van Allah, wanneer zal het Uur zijn?" Deze zei: "Degene ondervraagd wordt, weet daarover niet meer dan degene die vraagt, maar ik kan je over haar tekenen vertellen. Wanneer een slaaf haar meesteres baart en wanneer de mensen met blote voeten en zonder kleding de leiders van de mensen worden - dit zijn de tekenen van het Uur. Er zijn vijf zaken die niemand behalve Allah kent." Toen reciteerde hij: "Voorwaar, Allah alleen bezit de kennis van het Uur. Hij zendt de regen neder en Hij weet wat zich in de baarmoeder bevindt. Geen ziel weet wat zij morgen zal doen en geen ziel weet in welk land zij zal sterven. Voorwaar, Allah is Alwetend, Alkennend." (Loekman 31:34) Toen ging de man weg en de Profeet (vzmh) zei: "Roep hem bij mij terug", maar toen de mensen naar hem toe wilden gaan om hem terug te roepen, zagen zij niets meer. De Profeet (vzmh) zei: "Dat was Jibriel, die de mensen hun religie kwam onderwijzen". (Al-Boechari Kitab al-Iman 1/19: Kitab al-Tafsir - Soerat Loekman 6/144. Muslim)

Het is door Aboe Sa'id overgeleverd, dat de Profeet (vzmh) zei: "Het Uur zal niet aanbreken tot de tijd dat een man zijn huis verlaat en zijn schoenen en zweep of stok hem zullen vertellen wat er met zijn familie gebeurt." (Ahmed, Musnad, 3/88,89)

Het is door Aboe Sa'id overgeleverd, dat de Profeet (vzmh) zei: "Bij Hem in Wiens hand mijn ziel is, het Uur zal niet aanbreken tot de wilde dieren tot de mensen zullen spreken en de man met zijn zweep of schoen zal spreken en dat zijn dij hem zal vertellen wat er met zijn familie gebeurt die hij achter liet." (Ahmed, Musnad, 3/83,84)

Anas zei: "Wij spraken over het feit dat het Uur niet zal komen voordat er geen regen meer is en de aarde geen oogsten meer produceert en dat vijftig vrouwen door één man moeten worden verzorgd; en dat als een vrouw een man voorbij loopt hij naar haar zal kijken en zal zeggen: "Deze vrouw had eens een echtgenoot." (Ahmed)

Aboe Hoerairah zei: "De Profeet (vzmh) zei: "Het Uur zal niet komen tot de tijd zo snel voorbij zal gaan, dat een jaar op een maand lijkt, een maand op een week, een week op een dag, een dag op een uur, en een uur op de tijd die nodig is om een palmblad te verbranden." (Ahmed)

Aboe Hoerairah zei: "De Profeet (vzmh) zei: "De wereld zal niet ten ondergaan tot degene die er het meest van geniet de verdorven zoon van de verdorvene is." (Ahmed)

Aboe Hoerairah zei: "De Profeet (vzmh) zei: "Voordat het Uur komt, zullen er jaren van bedrog zijn, waarin een waarheidslievend persoon niet geloofd wordt en een leugenaar wel; en de onbetekenenden zullen het voor het zeggen hebben." (Ahmed)

Aboe Hoerairah zei: "Ik hoorde de Profeet (vzmh) zeggen: "Het Uur zal niet komen tot de schapen met hoorns niet meer met de schapen zonder hoorns zullen vechten." (Ahmed)

Het is overleverd van Aboe Hoerairah dat de Profeet (vzmh) zei: "Het Uur zal niet komen tot de weelde zo zal toenemen dat een rijke man zich zorgen maakt omdat niemand zijn sadaqah aanneemt; de kennis zal weggenomen worden; de tijd zal snel voorbijgaan; beproevingen zullen verschijnen; en er zal veel Harj zijn." De Mensen vroegen: "wat is Harj, o Boodschapper van Allah?" Hij zei: "Doden, doden." (Ahmed)

Het is overleverd van Aboe Hoerairah dat de Profeet (vzmh) zei: "Bij Hem Die mij met de waarheid gestuurd heeft, deze aarde zal niet verloren gaan tot de mensen door landverschuivingen getroffen worden en door stenen verpletterd worden en in dieren veranderen." De mensen vroegen: "Wanneer zal dat zijn, o Boodschapper van Allah?" Hij zei: "Wanneer je vrouwen in het zadel ziet rijden, wanneer zangers normaal zijn, wanneer het afleggen van een valse getuigenis algemeen is en wanneer mannen met mannen liggen en vrouwen met vrouwen". (Al-haythami, Kitab al-fitan).

Tariq ibn Shihab zei: "Wij zaten bij Ábd Allah ibn Mas'oed, toen een man naar ons toe kwam, die vertelde dat de tijd voor het gebed was aangebroken. Wij stonden dus op en gingen naar de moskee... Na het gebed kwam een man naar Ábd Allah ibn Mas'oed en zei: "As-salam alayka (vrede zei met u), O Aboe 'Abd al-Rahman". 'Abd Allah antwoordde: "Allah en Zijn boodschapper hebben de waarheid gesproken". Wij keerden terug en vroegen elkaar: "Heb jij gehoord wat voor antwoord hij gegeven heeft?" Wie van ons gaat hem daarnaar vragen?" Ik zei: "Ik zal het hem vragen; dus ik vroeg het hem toen hij naar buiten kwam. Hij vertelde van de Profeet (vzmh): "Voordat het Uur komt, zal er een speciale groet zijn voor de mensen met waardigheid, de handel zal zo wijdverspreid zijn dar de vrouw haar man in de zaak helpt, familiebanden zullen verbroken worden; het geven van valse getuigenissen zal gewoon zijn, en de waarachtige getuige zal zeldzaam zijn en het schrift zal wijdverspreid zijn". (Ahmed, Musnad, 1/407)

(uit het boek De Tekenen voor de Dag des Oordeels, van Ibn Kathir, Hoofdstuk 27)

Wa Jazakum Allahu khairan, wa salaamu alaikoum warahmatullahi wabarakaatuh.

30-06-2007, 21:16
Bismilah Irahmen Irahim,aslam alaikom ya oegtie,

ik heb eens een keer een mailtje gekregen wat over de dagdes oordeels ging..het is wel een lange tekst,maar heb er de tijd voor incha allah.

De dag des oordeels

Veel mensen beweren dat ze geloven in de Dag des Oordeels, maar diep van
binnen doen ze dat niet, diep van binnen geloven zij niet werkelijk in de
Dag des Oordeels. Ze nemen de zaak niet echt serieus. En dat valt te
herleiden uit het feit dat zij zich absoluut niet voorbereiden op deze Dag.
Zaken die zij wel serieus nemen, daar zijn ze dagen soms wel maanden van te
voren mee bezig. Ik neem als voorbeeld, zomerse vakantiex
De meeste mensen zijn maanden van te voren bezig met de zomerse vakantie.
Maanden van tevoren worden al voorbereidingen getroffen. Maanden van tevoren
worden al inkopen gedaan, lijstjes opgesteld van alles wat er nog geregeld
moet worden. Maar als het gaat om de Dag des Oordeels... Wij nemen de Dag
des Oordeels niet
serieus. We kunnen wel beweren en zeggen dat wij geloven
in de Dag des Oordeels, maar onze daden en handelingen geven aan dat wij
liegen.

En ik heb vaak in het verleden gesproken over de Dag des Oordeels en wat mij
opvalt, is dat de meeste mensen zich niet willen laten vermanen tot de Dag
des Oordeels, tegen die mensen, en ook tegen jullie wil ik zeggen, wordt
wakker, want die Dag zit aan te komen. Een Dag waarop een moeder geen
aandacht meer heeft voor haar kind, een Dag die 50.000 jaar duurt, een Dag
waarop familiebetrekkingen niks meer betekenen, een Dag waarop alles zal
vergaan. Alles.

Allah Subhanahoe wa Taala zegt: ''Koeloe men 3alayha Faan, wa yebka wadjhoe
Rabbika Dhoel Djalali wal Ikraam,'' ''Alles wat zich op de aarde bevindt,
zal vergaan, en er rest enkel en alleen het Aangezicht van jouw Heer, de
Bezitter
van Majesteit en Eer.''
Moet je voorstelen, alles zal vergaan. En als het dodenaantal is voltooid,
en in de Hemel en op aarde geen leven meer te bekennen is, en iedereen er
roerloos en bewegingloos bij ligt, nog nooit is het zo stil geweest.
Doodstil is het in het Heelal. De Enige die over is gebleven is Allah
Subhanahoe wa Taala, wiens Glorie leven en achtenswaardigheid eeuwig durend
zijn.
Op dat moment wordt iedereen overdonderd, overrompelt door de Oproep van een
Omroeper.
Een oproep die bedoeld is om het Begin van de Dag des Oordeels aan te
kondigen. Een oproep die bedoeld is om aan te geven dat het tijd is geworden
voor jou en voor mij om ons te verantwoorden jegens Allah Subhanahoe wa
Taala. Moet je voorstellen, dus ook iedereen wordt opgeroepen, je weet niet
wat jou overkomt, en zo nederig, en onderdanig als iedereen is op die
Dag.
Zoveel geeft zich iedereen richting deze oproep, je kunt niet weigeren, je
hebt geen keuze.

In doenya had je nog keuzes, kon je nog keuzes maken. Je kon ervoor kiezen
om wel of niet te bidden, wel of niet te vasten, wel of niet Allah
Subhanahoe wa Taala te gehoorzamen, maar op die Dag valt er niets meer te
kiezen, is het afgelopen!
Of je het nou wilt of niet, je zal je moeten verantwoorden jegens Allah
Subhanahoe wat Taala. En je zult voor Hem komen te staan, dat staat vast.
Stel je voor, als dat allemaal gebeurt, hoe zal je je voelen op dat moment?
Als dat allemaal speelt, wat gaat er dan door je heen.
Je moet je voorstellen, je bent op Weg naar Allah Subhanahoe wa Taala, Hij
wiens regels jij hebt overtreden. Wat ga je tegen Hem zeggen? Ik kan je
zeggen dat je haren alleen bij de gedachte alleen al grijs worden, en je
hart
zal het begeven.
En terwijl je in een shock verkeert, je weet niet wat er gaande is, de grond
zal boven je openbarsten. Waarna jij op je benen gaat staan, en je werpt je
blik richting de oproeper. De richting waar de oproep vandaan komt. En
tegelijkertijd staan er miljarden mensen op uit hun graven. De graven waar
zij heel wat leed, afschuwelijkheden en beproevingen hebben gekend.

En de profeet Vrede zij met Hem zegt:
De mensen zullen opstaan uit hun graven in de staat waar in zij zijn
gestorven.
Moet je voorstellen, er zijn mensen die uit hun graven komen en waarvan de
ledematen van licht zijn voorzien. Ze stralen licht uit, ze waren goed in
het wereldse leven.
En ook zijn er mensen die opstaan en door donkerte worden omgeven.
Ook zijn er mensen die bloedend uit hun graven komen.
En hun bloed heeft een aangename geur, namelijk
de geur van muskus.
En dit zijn de martelaren
En ook zijn er mensen die met gigantische buiken opstaan, dit zijn de mensen
die zich schuldig hebben gemaakt aan het eten van Ribaa-e (rente).
Ook zegt Allah Subhanahoe wa Taala dat de mensen die zich schuldig hebben
gemaakt aan Ribaa-e op die dag, als bezetenen zullen opstaan.
Ook zullen mensen opstaan die alcohol in hun bijzijn hebben, de
alcoholisten.
En weet 1 ding wie iets heeft gestolen, zoals de authentieke overlevering
die ons vertelt wie iets heeft gestolen, zal het op die Dag op zijn
schouders moeten dragen.

Heb je een ei gestolen? Dan zal je een ei op je schouders dragen.
Heb je een kameel gestolen? Dan zal je een kameel op je schouders dragen.
En ik heb het eerder aangegeven, als ik denk aan onze jeugd, aan onze
Marokkaanse moslimjeugd dan zie ik ze allemaal aankomen op
de Dag des
Oordeels.
Met bromfietsen, scooters en fietsen op hun schouders.
We lachen er wel om, maar het is wel de waarheid.
Moge Allah Subhanahoe wa Taala ons Genadig zijn op die Dag.

Moet je voorstellen, de drukte, de angst waarin iedereen verkeert, beeld je
je zelf in, even serieus, naakt, angstig, alleen, droevig tussen de menigte.
Iedereen is op die Dag bloot, iedereen loopt op blote voeten. En is stil.
En je hoort niets, je hoort niets, helemaal niets.
Alleen voetstappen, alleen voetstappen, en de oproep van de omroeper, waar
iedereen op af gaat. Eenmaal op de plaats van verzameling aangekomen, begint
de drukte toe te nemen.
De mensen en de shayateen zijn bij 1 gekomen. Degene die zich in het
wereldse leven bijvoorbeeld Koning mocht noemen, wordt op die Dag van zijn
Koningsschap veroverd.
Stelt niets meer voor. Hij is
het meest kruiperig en meest nederig op die
Dag. Dit terwijl hij iedereen in het wereldse leven onderdrukte en
tiranniseerde. Dus moet je je voorstellen, en als iedereen op de plaats van
Verzameling is aangekomen, beginnen ineens de sterren uit de Hemel te
vallen. En dan gaat het licht van de zon en de maan uit. De aarde op in
duisternis. En dit mag jij allemaal met je eigen ogen aanschouwen, dit krijg
jij te zien.
Ook begint de Hemel zich onderste boven te keren. En begint langzaam open te
barsten.
En dit gaat gepaard met een oorverdovend geluid. We lezen toch allemaal wat
Allah Subhanahoe wa Taala zegt in de Quraan: ''Idha AsSama-oen fatarat, wa
idha alKawakiboe ntatharat.'' ''De dag waarop de Hemel zal opensplijten, de
Dag waarop de sterren zullen vallen.'' Dit mag je allemaal met eigen ogen
aanschouwen op die dag, en de zon
wordt dichterbij gebracht.


De zon wordt boven de hoofden van de mensen gebracht. Zie hoever gelegen de
zon vandaag is. Hoever is de zon vandaag nu? Maar toch klagen wij soms over
hoe warm het is. Moet je je voorstellen als de zon boven de hoofden van de
mensen hangt, en daar is geen schaduw te bekennen. De enige schaduw die er
is, is de schaduw die Allah Subhanahoe wa Taala heeft klaargemaakt voor Zijn
rechtgeleide dienaren. Voor diegene die goed zijn geweest, en die begeven
zich ook in Die schaduw. Terwijl de andere in deze afschuwelijke hitte
moeten blijven staan.
En naarmate de tijd verstrijkt, begint de wanhoop en ergernis toe te nemen.
En de drukte, dorst, en het heen en weer geduw beginnen hun tong te eisen.
En het zweet stroomt langs hun lichamen en verdwijnt in de grond. En
langzaam beginnen de mensen onder te gaan in hun
eigen zweet. Er zijn mensen
die tot hun enkels onder zweet komen te staan, er zijn mensen die tot hun
borst in het zweet komen te staan en er zijn zelfs mensen die kopje onder
gaan in hun eigen zweet.
Dit hangt allemaal af van je eigen daden. Des te slechter jouw daden zijn,
des te hoger het zweet bij jou komt te zitten.
Hassan Al Basri Radiya Allahu 3anh zegt:
'' Wat te denken van mensen die 50.000jaar hebben staan wachten op Allah
Subhanahoe wa Taala, zonder eten, zonder drinken, en daarna worden zij
gesleurd naar de Hel, waar een kokende hete bron op hen staat te wachten
waarmee zij hun dorst kunnen lessen. Kokend hete bron waaruit zullen
drinken.'' SubhanaAllah.

30-06-2007, 21:17
VERVOLG.......

En er staan zaken in de Quraan die aangeven hoe ernstig de Dag des Oordeels
is.
Maar we lezen de Quraan niet meerx En daarom, als ik hier, even serieus, ik
kijk
jullie allemaal aan, als ik hier een lezing geef over de Dag des
Oordeels, en ik heb het al eerder aangegeven, zitten er hier een paar gewoon
te lachen. We nemen de zaak niet meer serieus. Ik meen het. We denken dat
het eigenlijk gewoon een spel is. Vaak heb ik het gevoel dat men helemaal
niet meer gelooft in de Dag des Oordeelsx
Ik vertel je wat er gaat gebeuren wat er gaat gebeuren op de Dag des
Oordeels, en er zitten hier nog altijd een paar te lachen. Die denken echt
dat ik grapjes aan het vertellen ben.
We spreken af, Jamal volgend keer als je me uitnodigt, dan ga ik grapjes
vertellen, en dan mogen jullie lachen.
Maar vandaag, vandaag zijn we aan 't praten over de Dag des Oordeelsx Dus
blijf er even bij. Ik zeg; er staan dingen in de Quraan die aangeven hoe
ernstig&gruwelijk de Dag des Oordeels is.
Het is voldoende dat Allah
Subhanahoe wa Taala de Dag des Oordeels als
afschuwelijk beschrijft. Hij zegt: ''A laa jadhoenoe oelai-ka anahoem
mab3oethoen? Li youmin 3adheem.''
''Zijn zij er niet van overtuigd dat zij opgewekt zullen worden? Op een
gruwelijke dag.''
Wollah al 3adheem, jullie zullen allemaal opgewekt worden. Wollah al
3adheem, dus bereidt je maar voor op die Dag.
Ook zegt Allah Subhanahoe wa Taala:
''Wa laa te7sebena ana Allaha ghaafilen 3ama ya3mala adhalimoen, inama
yoe-aghiroehoem li you-min tesgasoe fiehi l Absaar.''
''Denk niet dat Allah Subhanahoe wa Taala achteloos is tegenover datgene wat
de onrechtplegers doen, maar We geven hen uitstel tot een Dag waarop de ogen
verstard open zullen staan.''

Hassan Al Basri zegt:
''Op die Dag zullen alle mensen naar boven kijken, niemand kijkt
een ander
aan, ze zijn alleen maar met zichzelf bezig, ze hebben geen aandacht voor
anderen, het is zelfs zo erg dat zij niet met hun ogen knipperen.''

En ook zegt Allah Subhanahoe wa Taala:
''Wa andhir hoem youwmal aazifah, idhin qoeloeboe latha l 7anadjir
kaathimien.''
''En waarschuw hen voor een Dag waarop de harten treurig in hun kelen
blijven steken.''
Je hart zal in je keel blijven steken van angst.
Zoals Qattadah zegt: ''Je hart zal niet via je mond naar buiten komen, maar
zal ook niet naar zijn oorspronkelijke plaats terug gaan, en blijft in je
keel steken van angst.''

En ook op die Dag zeggen degene die uit hun graven komen:
''Ya waylana men be3hathana min markadina?''
''O wee ons, wie heeft ons uit onze rustplaatsen doen opstaan?''
Op de Dag des Oordeels kun je niet rekenen op je
vriendje of op je moeder of
op je vader.
Op die Dag zijn er geen verbandschappen meer, is het afgelopenx

Allah Subhanahoe wa Taala zegt:
''Youma yafiroel mar-oe min aghie-h, wa oemihi wa abieh, wa sa7ibatihi wa
benieh.''
'' Op de Dag waar de mens vlucht voor zijn eigen broeder, voor zijn moeder
en zijn vader, voor zijn vrouw en zijn kinderen.''

Moet je voorstellen, op die Dag zal een man zicht vastklampen aan zijn
buurman en zeggen: ''O Heer, vraag hem, waarom deed hij steeds de deur dicht
in mijn gezicht?''
En dan zal een ongelovige zal vastklampen aan een moe'min en dan zal hij
tegen hem zeggen:
''O moe'mien, heb ik jou niet vaak in het wereldse de helpende hand
toegestoken? Kan jij niet vandaag iets voor mij doen?
En dan zal een vader zich vastklampen aan zijn eigen zoon en zeggen:
''Zoon, Ben ik niet goed voor je
geweest?''
Waarop de zoon zegt:
''Natuurlijk, je bent zeer goed voor me geweest.''
Waarop de vader zegt:
''Zoon, ik heb nog maar weinig Hasanaat nodig om het Paradijs te betreden,
om gered te worden uit Het Vuur, kan je me daarbij helpen?''
En dan zegt de zoon tegen zijn vader:
'''Vader, ik zou je graag willen helpen, maar ik ben zelf ook bang voor
Hetgeen waar jij bang voor bent.''

Dus je kunt alleen op jezelf rekenen die Dag, alles komt naar buitenx
Alles wat je hebt gedaan wordt blootgelegdx
Je kunt niets verborgen houden. Anas verhaalt in een overlevering, in een
authentieke overlevering dat toen een verzameling metgezellen bij de profeet
Vrede zij met hem aanwezig was; begon de profeet Vrede zij met hem te
lachen.
Toen zei de profeet Salla Allahu alayhi wa Salam: ''Weten jullie
waarom ik
lach?'' Toen zeiden de metgezellen: ''Allah en Zijn boodschapper weten het het
best.''
Toen zei de profeet Salla Allahu alayhi wa Salam: ''Ik lach vanwege datgene
wat zich voor deed tussen Allah en Zijn dienaar."
Een dienaar zei namelijk tegen Allah Subhanahoe wa Taala: ''O Heer, heeft U
mij niet beloofd dat mij geen onrecht zou worden aangedaan op de Dag des
Oordeels?''
Waarop Allah Subhanahoe wa Taala zegt: ''Welzeker.''
En dan zegt de Dienaar weer tegen Allah Subhanahoe wa Taala:
''Ik accepteer vandaag geen getuige tegen mij, behalve mezelf.''
En dan zegt Allah Subhanahoe wa Taala:
''O dienaar, Wij zullen vandaag ook geen andere getuigen aannemen behalve
jezelf.''
En dan wordt zijn mond verzegelt/dicht gemaaktx
En dan wordt tegen zijn ledematen
gezegd: ''Spreek.''
En dan zullen zijn ledematen spreken. Spreken en zeggen wat die persoon
allemaal heeft misgedaan. SubhanaAllah!
En tot slot wil ik de woorden van Imaam Al Qoertoebi aanhalen die zegt:
''Stel je voor, op Die Dag worden de boeken uitgedeeld, en op Die Dag worden
de weegschalen opgesteld, en op Die Dag wordt jouw naam genoemd.
Ineens roepen ze jouw naamx, Rafiq, Muhammed, Waadi'.
Kom naar voren. En de Engelen staan erbij. Die dragen een zelfzorg voor dat
jij ook daadwerkelijk naar voren gaat.
Ze weten jou in die drukte te vinden, ze raken niet verward.
En dan stap jij naar vorenx, en langzaam gaat jouw hart harder bonzen.
En je ledematen gaan steeds erger trillen en beven, en je krijgt je boek
waarin alles is opgenomen. Alles, of het nou klein is of groot.
Alles staat erin vermeldx Zelfs zonde en
buitensporigheden die jij zelf bent
vergeten; waar jij niets meer van weetx
Alles tot in de kleinste detailsx En precies op Die Dag, op Dat Moment zul
je zoveel spijt voelen, nog nooit heb je zoveel spijt gevoeld voor het feit
dat je Allah Subhanahoe wa Taala niet hebt gehoorzaamt.
Nu heb je nog de kans, zorg ervoor dat je het nu wel doet, want als het
zover is, is het te laat!
En mag ik jullie adviseren; houd vast aan je gebed, als eerste!
Dat is het Belangrijkste, je 5 verplichte gebeden.
Kom die na, en op tijdx
En zelfs de profeet Salla Allahu alayhi wa Salam zegt:
''Het allereerste waar men rekenschap voor moet afleggen op de Dag des
Oordeels, is het Gebed, is het gebed goed, dan zal alles goed zijn, alles
wat daarna komt, zal goed zijn.''

Dus zorg ervoor dat je gebed goed is.
En ik vraag Allah
Subhanahoe wa Taala om ons Genadig te zijn op Die Dag.
En ik vraag Allah Subhanahoe wa Taala om ons te laten behoren tot diegene
die aanspraak mogen maken op de Schaduw die Hij heeft klaargemaakt voor Zijn
Rechtgeleide dienaren.
Amin

Wa3alaikom salam je oegtie fe dien

30-06-2007, 21:29


Het geloven in de Dag des Oordeels
http://www.al-yaqeen.com/mediatheek/index.php?id=132


De zeven bevoorrechten op de dag des Oordeels
http://www.al-yaqeen.com/mediatheek/index.php?id=50

30-06-2007, 21:49
Djakoem algairen insha allah


ik ga het lezen

30-06-2007, 21:50
Sub7ana Allaah hoeveeel tekens zien we al niet..
Er is door Aboe Hoerairah overgeleverd dat de Profeet (vzmh) zei: "Het Uur zal niet plaatsvinden voordat de volgende gebeurtenissen geweest zullen zijn: de mensen zullen met elkaar wedijveren in het bouwen van hoge gebouwen; twee grote groepen zullen met elkaar vechten en er zullen veel gewonden zijn - beiden zullen dezelfde religueze leringen volgen; de aardbevingen zullen toenemen; de tijd zal snel voorbijgaan; het elkaar kwaad doen en het doden zal toenemen; bijna dertig dajjals zullen verschijnen, elk van hen beweert dat hij een boodschapper van Allah is; een man zal een graf voorbijlopen en zeggen: "Ik wou dat ik op jouw plaats was;" de zon zal uit het Westen opkomen en wanneer zij opkomt zullen mensen het zien; zij zullen allen geloven, maar het zal de tijd zijn dat het geloven geen ziel baat die voorheen niet geloofde noch iets goeds door haar geloof verdiende (Al-An'am 6:158), en een rijke man zal zich zorgen maken want niemand accepteerd zijn Zakat." (Al-Boechari, Muslim)


de tijd gaat zo snel mensen die elkaar afmaken alcohol neemt toe mannen worden vrouwen en andersom moslims bekeren zich naar christendom pfff hoeveel tekens moeten we nou echt zien voordat we echt serii erbij stil gaan staan mataa3oe doenyaaa qaliell inna sa3aaa qad hanaat fa toeboe ila Allaahi jamie3aaan voor het te laat is.,


Moge Allaah ons allen leiden en beschermen tegen deze doeny en haar valse verleidingen.

Amien.

wa salaamoe aleikom.

30-06-2007, 21:52
ja zeker de dag komt steeds dichterbijer

30-06-2007, 21:54
Lombokgirl


Baraka Allaahoe fieki ya oegti.

Allaahoema 3tikk riqabana min adaabie alqabr wa min 3adabie jahanam ya Rab i3tik riqabana .

30-06-2007, 21:56

Citaat door marokkaan18:
ja zeker de dag komt steeds dichterbijer





Na'am ya agie,elke adem is een stap dichterbij de DOOD sub7ana Allaah tijd vliegt .


Moge Allaah ons vergeven voor onze zondes en ons leiden op Zijn rechte Pad en ons harten zuiveren en ons daden acepteren!Amien,


wa salaamoe aleikom

30-06-2007, 21:58

Citaat door jeblia_zina:
Lombokgirl


Baraka Allaahoe fieki ya oegti.

Allaahoema 3tikk riqabana min adaabie alqabr wa min 3adabie jahanam ya Rab i3tik riqabana .


wa fieki albaraka oegtie (K) uhm...mijn arabisch is niet zo goed, dus die onderste zin begreep ik niet allemaal

30-06-2007, 21:59
helemaal allemaal moet helemaal zijn..mijn nederlands is blijkbaar ook niet zo denderend:P

30-06-2007, 22:07


Djakoem alghairen allemaal


Dit zet me aan het denken!

30-06-2007, 22:10
http://www.al-yaqeen.com/mediatheek/index.php?id=50 deze lezing moet je echt horen de moeite waard ik had het net ook helemaal gehoord

30-06-2007, 22:25
djazaak allahu ghairan voor het plaatsen!!!
jeblia_zina: Amien!

Pagina's : [1] 2 3