MAROKKAANSE WALNOOT_AMANDELSNOEPJES
12 STUKS
115g. gemalen amandelen
1th. mazhar of rozenwater
1 eidooier
24 halve walnoten
175g. suiker
1,5dl. water
1el citroensap
extra suiker
---------------------------------------
Meng de gemalen amandelen en het rozenwater .
Voeg genoeg eidooier toe om er een samenhangende massa van te maken.
Plak 2 walnoothelften aan elkaar met deze amandelpasta.
Verwarm de suiker,het water en het citroensap op een laag vuur. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur hoog en laat de suikerstroop tot de helft inkoken. Laat met een lepel en een vork de walnootsnoepjes in de suikerstroop zakken .Rol ze daarna door de suiker en laat ze 1 nacht drogen.
En doe deze snoepjes dan in papieren bakjes.
En natuurlijk
Harira:
Ingrediënten
200 gram vlees
100 gram geweekte kikkererwten
50 gram linzen
1 geraspte ui
1 eetlepel olijfolie
2 tomaten, fijngesneden
5 takjes koriander, fijngehakt
2 grote wortels, fijngesneden
1 zakje tomaten-groenten soep
3 eetlepels vermicelli
30 gram bloem
mespuntje saffraan
zout en peper naar smaak
3 liter water
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel komijn
Bereiding
Bak het vlees in de olijfolie. Voeg de ui, zou, peper, saffraan, tomaten, erwten en de wortels aan het vlees en schenk er 1 liter water bij. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 40 minuten zachtjes koken. Giet 1 ½ liter water samen met de gedroogde soepgroenten, de koriander en de vermicelli toe. Laat dit 5 minuten koken. Bind de bloem met ½ liter koud water en voeg dit aan de soep en laat dit 15 minute doorkoken tot de soep gebonden is. Voeg indien nodig wat zou toe naar smaak.