Bekijk volle/desktop versie : Chebakia hoe maak je dat!!!!!!!!!!!



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8

29-09-2003, 15:19

Citaat door dabadaba:
Dames wie kan mij vertellen hoe je het klaar kan maken!!!
Bedankt alsvast voor de reacties.
en nog een vraagje seloe
.

30-09-2003, 10:48



Citaat:
Origineel gepost door dabadaba
Nou heel erg bedankt voor de moeite dames???
Nog geen één persoon die het wilt geven?
Laat maar ik ga wel wat knoeien!
Hoi Hoi,

Remember--> ik ben het keukenprinsesje van Yasmina

Je krijgt zo het recept, ik doe gelijk een paar receptjes bij..(lief he)


Groet Rita

30-09-2003, 10:51

Citaat:
Origineel gepost door RitaMaria
Hoi Hoi,

Remember--> ik ben het keukenprinsesje van Yasmina

Je krijgt zo het recept, ik doe gelijk een paar receptjes bij..(lief he)


Groet Rita
Kriwsat


v 6 eieren

v 2 theeglazen olie

v 1 zakje bakpoeder

v 2 ½ glas suiker

v meel

v handjevol sesamzaad

v handjevol gemalen anijszaadjes

v handjevol grofgemalen amandelen

v ½ glaasje mazhar





Alle ingredienten mixen(meel als laatste).Van het deeg staven maken als een stokbroodje.Een uurtje in de koelkast zetten en dan schijfjes ervan snijden.Op een bakplaat in de oven(160graden)zetten .Als de bovenkant goudbruin is,de koekjes omdraaien tot ze weer goudbruin zijn.

30-09-2003, 10:52
Notenkoekjes

v klein kommetje amandelen(gemalen en gebakken)

v 1 handjevol gemalen walnoten

v 1 theelepel kaneel

v scheutje mazhar(oranjebloesemwater)

v 1 theeglas suiker

v 1 kg. Boter

v 2 zakjes bakpoeder

v 1 ½ tot 1 kg. Meel

v poedersuiker



eerst de boter zacht roeren of mixen.Dan de overige ingredienten toevoegen behalve het meel.Als alles goed vermengd is beetje bij beetje meel erdoor doen tot er een fijn deeg ontstaat.Meel erbij doen tot het deeg niet meer aan je handen plakt.Dan er rondjes van maken en een beetje platdrukken en op een bakplaat bekleed met bakpapier leggen.Bakken op + 160 graden tot ze een beetje gelig zijn.Als ze een beetje afgekoeld zijn de poedersuiker erover strooien.



Sinasappel staafjes



v 300 gram zachte boter

v 150 gram poedersuiker

v 1 zakje vanillesuiker

v 4 eierdooiers

v een beetje geraspte sinasappelschil(hoeveelheid naar smaak)

v 3 eetlepels sinasappelsap

v 300 gram bloem

v sinasappeljam

v chocola





De boter roeren totdat deze romig is en dan doe je alles erbij behalve de bloem.De bloem doe je steeds beetje bij beetje erbij terwijl je met de mixer goed mixt.Dan doe je het deeg in een spuitzak met een stervormige mond(zorg dat het wel een grote is anders krijg je lamme armen van het duwen).Spuit lange staafjes op een met bakpapier beklede bakplaat,en bak ze in ongeveer 7 min.op 175 graden.Let op,want ze branden heel snel aan.

Als ze gebakken zijn smeer je telkens eentje in met jam en plak je een ander staafje ertegenaan.Als je dat gedaan hebt smelt je wat chocola en doop je de uiteinden van de koekjes erin,en laat ze afkoelen.

30-09-2003, 11:00


Marokkaanse amandelspiraal (m'hanscha)


1kg gevliesde amandelen
30 bstella-vellen
400gr poedersuiker
4 eetlepels mazhar(orangebloesemwater)
200gr boter
4-5 eidooiers
1 eetlepel kaneel

om te garneren: suiker en kaneel


Bereiding:
De poedersuiker oplossen in de mazhar en samen met de amandelen in een keukenmachine vermalen tot er een pasta ontstaat.In een pan de boter laten smelten en hierin de amandelpasta op een laag vuur al roerend verwarmen tot de suiker gesmolten is. van het vuur nemen en goed laten afkoelen. Dan 2-3eidooiers en de kaneel erdoor roeren.
Van deze massa lange worstjes met een doorsnee van 2cm vormen.
De bstella-vellen in rechthoeken van 20 bij 30cm snijden. De resterende eidooiers liskloppen en hiermee telkens twee bstella-vellen met de smalle kant aan elkaar plakken. In de lengte er een amandel-'worstje' opleggen en het bstella-vel oprollen. de uiteinden met eigeel aan elkaar plakken. Als alle rollen klaar zijn,eentje spiraalgewijs oprollen en op een ingevette bakblik leggen. Met de overige bstella-rolletjes de spiraal steeds groter maken; uiteinden aan elkaar plakken met eigeel. Tenslotte het hele gebak bestreiken met eigeel.
De oven voorverwarmen op 180°C en de amandelspiraal ongeveer een half uur bakken. Voor het serveren op een ruime schaal overdoen en bestrooien met suiker en kaneel.

30-09-2003, 11:36
MAROKKAANSE WALNOOT_AMANDELSNOEPJES

12 STUKS

115g. gemalen amandelen
1th. mazhar of rozenwater
1 eidooier
24 halve walnoten
175g. suiker
1,5dl. water
1el citroensap
extra suiker
---------------------------------------
Meng de gemalen amandelen en het rozenwater .
Voeg genoeg eidooier toe om er een samenhangende massa van te maken.
Plak 2 walnoothelften aan elkaar met deze amandelpasta.
Verwarm de suiker,het water en het citroensap op een laag vuur. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur hoog en laat de suikerstroop tot de helft inkoken. Laat met een lepel en een vork de walnootsnoepjes in de suikerstroop zakken .Rol ze daarna door de suiker en laat ze 1 nacht drogen.
En doe deze snoepjes dan in papieren bakjes.





En natuurlijk

Harira:

Ingrediënten

200 gram vlees
100 gram geweekte kikkererwten
50 gram linzen
1 geraspte ui
1 eetlepel olijfolie
2 tomaten, fijngesneden
5 takjes koriander, fijngehakt
2 grote wortels, fijngesneden
1 zakje tomaten-groenten soep
3 eetlepels vermicelli
30 gram bloem
mespuntje saffraan
zout en peper naar smaak
3 liter water
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel komijn

Bereiding

Bak het vlees in de olijfolie. Voeg de ui, zou, peper, saffraan, tomaten, erwten en de wortels aan het vlees en schenk er 1 liter water bij. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 40 minuten zachtjes koken. Giet 1 ½ liter water samen met de gedroogde soepgroenten, de koriander en de vermicelli toe. Laat dit 5 minuten koken. Bind de bloem met ½ liter koud water en voeg dit aan de soep en laat dit 15 minute doorkoken tot de soep gebonden is. Voeg indien nodig wat zou toe naar smaak.

30-09-2003, 12:20
Kan je dit echt allemaal zelf maken????? Petje af als dat inderdaad zo is.
Ik ga die churro proberen, ziet er wel simpel uit dus moet lukken.
PS kan je bij mij thuis komen om chebakia te maken? Mij lukt dat vouwen nooit :-)

30-09-2003, 13:36

Citaat:
Origineel gepost door Selly
Kan je dit echt allemaal zelf maken????? Petje af als dat inderdaad zo is.
Ik ga die churro proberen, ziet er wel simpel uit dus moet lukken.
PS kan je bij mij thuis komen om chebakia te maken? Mij lukt dat vouwen nooit :-)
Makkie

maarre ik zal precies aangeven hoe je dit het beste
kan doen, komt ie

Snijd het deeg in vier stukken van 7- 8 cm lang. Knip in elk stuk drie
7 cm diepe inkepingen, ongeveer om de 2 cm. Vouw de binnenste
repen door het midden naar boven zodat een bloemvorm ontstaat.

Iemand nog vragen hierover of een andere recept??

30-09-2003, 21:28
theeglas azijn in sebakia is dat niet te veel meid?????????????

01-10-2003, 10:41
nee hoor, zoveel doe ik er ook in.

01-10-2003, 11:17
wordt het deeg dan niet te zuur?

01-10-2003, 14:41
nee hoor, het wordt gecompenseerd met al die andere ingredienten. je proeft er niks van.

01-10-2003, 17:25


hey rita maria
waar kan ik bstella vellen halen ???

01-10-2003, 17:28
oh ja en de shebikia moet je toch niet helemaal doorknippen?

01-10-2003, 19:50

Citaat:
Origineel gepost door karima_s
hey rita maria
waar kan ik bstella vellen halen ???
Hai je kan die B'stilla vellen zelf maken,
momentje dan zal ik het recept hiervan plaatsen..
wanneer je hier geen zin in hebt gewoon bij de toko!!
ff, ben zo terug..

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8