Bekijk volle/desktop versie : **** Op Vakantie......



Pagina's : [1] 2

30-06-2007, 13:06
Dit leek me toch wel leuk en handig te weten voor de moeders...


Tips voor aanpassing

Probeer tijdens de vakantie zoveel mogelijk het ritme van thuis te volgen, de voedingtijden, slaaptijden etc.

Neem wat vertrouwde spulletjes mee, zoals een knuffel, een lapje of speelgoed waar het kind vaak mee speelt. Het is handig speelgoed mee te nemen dat niet gauw zoek raakt of stuk gaat. Als je kind ziek is of zich verveelt kan wat vertrouwd speelgoed, dat je achter de hand hebt gehouden, een welkome afleiding of troost zijn. Als je gaat kamperen, laat je kind dan thuis vast aan het campingbedje wennen, zo komt het niet ineens in een vreemd land en vreemd bed terecht.

Waar gaan we heen?
Het is natuurlijk mogelijk om lekker dicht bij huis te blijven en zo af een toe een dagje naar strand of bos te ondernemen.
Of misschien boek je wel een weekje in een bungalowpark of camping hier in Nederland. Het voordeel hiervan is dat de reistijd beperkt blijft, het eten vertrouwd is en dat je, mocht het niet bevallen, je zo weer thuis bent.

Maar ook heel leuk is het om met de kids naar het buitenland te trekken. Ook dat kan op veel verschillende manieren. Het verblijf kan een bungalowtent of caravan zijn (compleet ingericht of zelf meenemen), een appartement of hotel. Alle vormen zijn geschikt voor verblijf met kleine kinderen, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Praktische tips voor uw verblijf
Heb je eenmaal een verblijf in gedachten, verzeker je er dan van dat het voor zowel jou en je kind een geweldige vakantie gaat worden door van te voren al aan een aantal zaken te denken en dit te regelen.


Informeer van te voren of er faciliteiten voor kinderen zijn, zoals een box, peuterbadje, kinderstoel etc. en dan is het zover, de tocht begint.

30-06-2007, 13:08


Op vakantie met de auto

Het is met een baby/peuter heel goed mogelijk om met de auto op vakantie te gaan. Zelfs lange reizen zijn goed te doen als je je aan een aantal dingen houdt:

xRijd niet langer dan 1,5 a 2 uur achtereen, als je stopt zorg ervoor dat je kind dan ook de nodige beweging krijgt, neem een plaid mee en leg die in het gras zodat je baby even heerlijk kan rekken en strekken

xDoe bij warmte maar 1 raam open, 2 tegen elkaar open gaat tochten
xZet de auto indien mogelijk bij de stop in de schaduw
xHoud speelgoed bij de hand, koop desnoods zo'n handige speelgoedzak die je aan je autostoel kunt bevestigen
xEen nat washandje of tissue kan af en toe een heerlijke verfrissing zijn
xNeem bandjes of cd's mee met kinderliedjes en zing voluit mee, je kleine vindt het prachtig en het is een leuk tijdsverdrijf

30-06-2007, 13:08
Verstopte oren tijdens de vliegreis

Ga je met het vliegtuig, dan heb je geluk. Je mag met je kinderwagen vaak als een van de eersten naar binnen en weer naar buiten. De steward of stewardess staat aan het einde van de reis weer klaar met je baby's limousine. Geef je baby tijdens het stijgen en het landen de borst of de fles, dit voorkomt druk op de oortjes en een huilbui.

30-06-2007, 13:09
Zon, zee en strand

Ook al staat het zo heerlijk zo'n lekker bruin velletje, te veel zon is niet goed. Zeker niet voor kleine kinderen, een behoorlijke verbranding kan bij een baby blijvende schade tot gevolg hebben.

30-06-2007, 13:10


Tips bij zonneschijn:

xLeg je baby niet in de volle zon en indien mogelijk op een koele plek

xEen boom of parasol kan hierbij een helpende hand bieden

xWil je peuter lekker in de zee of in het zand spelen, laat ze dan bij voorkeur niet bloot rondhuppelen maar trek een katoenen t-shirt aan en zo'n lief zonnemutsje of stoere baseballcap

xSmeer je kind regelmatig in met zonnebrandmiddel met een hoge factor (25 of hoger) om verbranding te voorkomen, vooral schouders en nek zijn zeer kwetsbaar

30-06-2007, 13:11
Wat te doen als je kindje toch verbrand is

Zoek een douchecabine op en spoel gedurende enige tijd met koud water, dit koelt de huid weer enigszins af. Vervolgens kun je een dikke laag yoghurt op de verbrande plekken leggen of plakjes komkommer. Een speciale after sun creme kan ook verlichting geven. Lees weer eerst goed op de verpakking of het wel geschikt is voor baby's of informeer bij je drogist.
Is de verbranding zo ernstig dat er blaren opkomen, raadpleeg dan een arts.

30-06-2007, 13:14
Niet al het water is drinkwater!

Twijfel je in het buitenland aan de kwaliteit van het drinkwater, drink dan mineraal water (met of zonder prik), vruchtensap etc. IJsblokjes moeten uitsluitend worden gemaakt van gekookt water of mineraal water. Eet geen onverpakt ijs, dat in een karretje langs de weg wordt verkocht, al vermeerderen bacteriën zich bij lage temperaturen niet, hun aantal is zo al groot genoeg.
Verpakt ijs en schepijs uit een schone druk bezochte winkel leveren meestal geen bezwaar op.
Koop voedingsmiddelen zo kort mogelijk voor gebruik, was groente en fruit in zuiver water. Ben je daar niet zeker van, was ze dan in gekookt water. Fruit dat daarvoor in aanmerking komt kun je beter schillen. Je voeding blijft betrouwbaar als je het snel aan de kook brengt en het een kwartier laat doorkoken. Eet bij warm weer of in een warm klimaat geen rauw (tartaar) of halfrauw vlees. Proef nooit rauw gehakt en zorg voor heel schone handen als je gehakt aanmaakt. We weten allemaal hoe lekker dat kan zijn maar niet doen...

Schelpdieren (mosselen, oesters en dergelijke) kunnen eveneens besmet zijn. Het rauw eten daarvan kun je dan ook beter niet doen. Kook, wanneer je geen koelkast hebt, op warme dagen 's avonds de melk door. Of het nu losse melk is of flessenmelk uit een aangebroken fles of pak, het is verstandig om losse melk altijd voor gebruik te koken. Zorg zo mogelijk voor snelle afxxxxxng in bijvoorbeeld een bak koud water. Bewaar etensresten koel, want bacteriën vermeerderen zich bij een lage temperatuur nauwelijks. Kampeer je en heb je geen koelkast, bewaar dan geen restjes. Een koeltas is geen koelkast en kan er beslist niet voor gebruikt worden. Neem geen vacuüm verpakt vlees of vleeswaren mee op reis. Deze verpakking verlengt de houdbaarheid niet of weinig. Ongekoeld en in een warme omgeving is deze zelfs minder lang houdbaar dan de datum op de verpakking aangeeft. Levensmiddelen in blik zijn wel houdbaar.
Ziektebronnen kunnen ondermeer zijn: vlees, vis, kip, melk, ijs, rauwe groenten, (ongewassen) fruit en water.

30-06-2007, 13:16
Tips bij warm weer algemeen

Zet je baby op een koele plaats en zorg ervoor dat je baby niet op de tocht staat. Ook op zonloze dagen kan de temperatuur behoorlijk oplopen, houdt daar rekening mee. Is er binnen geen koele plaats, zet de baby dan buiten in de schaduw.

Bescherm je kleintje tegen vliegen, muggen en andere vliegende insecten door een laagje vitrage over het campingbedje, box of kinderwagen te leggen. Veel fabrikanten van kinderwagens bieden ook passende klamboes voor de kinderwagen, informeer daarnaar bij je babyspeciaalzaak.

Het is voor je kind prettig luchtige kleding te dragen, niet meer dan een laag, bijvoorbeeld een hemdje met een (katoenen) luier. Liever geen plastic broekje aan doen. Gebruik bij voorkeur kleertjes van wol en katoen. Kunststoffen kleren nemen niet voldoende transpiratievocht op en zijn daarom minder geschikt.

's Nachts is een hemdje, pyjamajasje, luier en een ruime trappelzak voldoende. Dek je kind luchtig toe met een katoenen lakentje. Een stevige molton of een moltonhoes om de matras neemt voldoende transpiratievocht op. In de box kun je om het plastic boxkleed een moltonhoes of een hoes van badstof leggen.

30-06-2007, 13:17
Ga je wandelen, doe dan de kap van de wagen omlaag, anders wordt het erg warm in de wagen. Je kunt je baby beschermen met een parasolletje of door in de schaduw te blijven. Doe je kind een hoedje op, als het in de zon loopt of ligt.

Bij warm weer heeft je baby of peuter meer behoefte aan vocht in de vorm van gekookt en afgekoeld water. Als je in Nederland bent kun je ook koud stromend leidingwater nemen. Geef liever geen zoete drankjes. Je kind krijgt er nog meer dorst van.

Als je kind door warmte bevangen is geraakt, merk je dat aan hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en een hoogrode kleur op het gezicht.

In ernstige situaties heeft een kind een zwakke en onregelmatige pols en transpireert het niet meer. Zet in dit geval je kind op een koele plaats, spoel het gezicht af met koud water en houdt de polsen onder de koude kraan. Als na tien minuten geen verbetering optreedt, waarschuw dan een arts

30-06-2007, 13:19
En Tot slot

Houdt het besmettingsgevaar zo klein mogelijk door goede hygiëne. Was je handen na gebruik van het toilet, voor je gaat koken en voor je gaat eten. Was keukengerei en vaatwerk af in heet sop, ook als je kampeert en spoel het niet in een sprankelend beekje of helder meertje, waarvan het water wel eens minder zuiver is dan zo op het eerste gezicht lijkt. Gebruik schone handdoeken en laat geen vuile thee- , hand- en vaatdoeken slingeren. Spoel ze na gebruik in een sopje uit en droog ze vlug, liefst in de zon. Zorg dat je voedsel beschermd is tegen vliegen.
Houdt medekampeerders, die buikpijn en/of diarree hebben, buiten de keuken en druk ze op het hart hun handen vaak en goed te wassen, zeker na gebruik van het toilet.




Veel plezier....

en verder wens ik jullie allemaal een fijne reis....

Liefs
Maysa

30-06-2007, 14:20

Citaat door maysa84:
Wat te doen als je kindje toch verbrand is

Zoek een douchecabine op en spoel gedurende enige tijd met koud water, dit koelt de huid weer enigszins af. Vervolgens kun je een dikke laag yoghurt op de verbrande plekken leggen of plakjes komkommer. Een speciale after sun creme kan ook verlichting geven. Lees weer eerst goed op de verpakking of het wel geschikt is voor baby's of informeer bij je drogist.
Is de verbranding zo ernstig dat er blaren opkomen, raadpleeg dan een arts.


koud wate rkan na een poosje kansgeven op bevriezing door dat het te lang is afgekoelt, ook dit geeft de nodige problemen net als verbranding...prezieze weet ik er neit van maar te snelle afxxxxxng is gevaarlijk zeker bij baby's, ik raad je aan om dit dan ook te veranderen in lauw tot koud!

30-06-2007, 15:03
Bedankt !!!

30-06-2007, 23:10



Citaat door Yasmina1:
koud wate rkan na een poosje kansgeven op bevriezing door dat het te lang is afgekoelt, ook dit geeft de nodige problemen net als verbranding...prezieze weet ik er neit van maar te snelle afxxxxxng is gevaarlijk zeker bij baby's, ik raad je aan om dit dan ook te veranderen in lauw tot koud!


Ik heb nooit meegemaakt bij verbranding van een baby....
maar iedere geval bedankt voor je advies

30-06-2007, 23:18

Citaat door wardatje80:
Bedankt !!!


graag gedaan

02-07-2007, 15:11
Heel erg bedankt meid

Pagina's : [1] 2