Bekijk volle/desktop versie : Minder onderhandelingen met Turkije



26-06-2007, 08:10
BRUSSEL - De Europese Unie gaat de komende maanden minder toetredingsonderwerpen bespreken met Turkije dan gepland. Frankrijk blokkeerde maandag een EU-voorstel om drie nieuwe onderwerpen te gaan bespreken. Het worden er nu twee, zo besloten de ambassadeurs van de 27 EU-landen maandag in Brussel.

De Franse president Nicolas Sarkozy vindt dat er geen plaats is voor Turkije in de EU. Hij wil door de blokkade Turkije enigszins op afstand kunnen houden. Het land zou dan hooguit een partner van de EU kunnen worden in plaats van een lidstaat.

Onderhandelaars mogen door het besluit van maandag voorlopig alleen bekijken of de Turkse regels voor statistieken en financiële controle voldoen aan de EU-eisen. (ANP)

bron volkskrant:
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article439046.ece/Minder_onderhandelingen_met_Turkije

26-06-2007, 08:11


Weer uitstel.

26-06-2007, 09:12
Misschien is dat niet eens zo een slecht idee van Sarkozy wanneer ik zo onlangs de krant leesde & zag dat ze die ene Duitse tiener in een cel stopten omdat hy een relatie had met een brits meisje (op vakantie)

En ook nog een zware celstraf boven zn hoofd hangde ; arme jongen

En dan willen ze nog by de EU dan geloof ik dat er nog veeeeeeeel zal moeten veranderen daar om er by te horen

26-06-2007, 11:59
Turkije licht in Azie..! 0,03% licht in EU.. als turkije bij de EU kan.. dan kan Marokko dat ook



En plus als turkije bij de EU komt. dan worden er nieuw deuren geopend en willen de andere buurlanden van turkije ook bij de EU zoals Iran, Irak, Syrie, Georgie.

27-06-2007, 07:48



Citaat door MocroJamal:
Turkije licht in Azie..! 0,03% licht in EU.. als turkije bij de EU kan.. dan kan Marokko dat ook



En plus als turkije bij de EU komt. dan worden er nieuw deuren geopend en willen de andere buurlanden van turkije ook bij de EU zoals Iran, Irak, Syrie, Georgie.


Marokko zou van mij wel bij Europa mogen.

27-06-2007, 07:50
Turkije boos op Frankrijk en EU

BRUSSEL - Turkije heeft dinsdag scherpe kritiek geuit op de weigering van Brussel besprekingen te beginnen over monetaire en economische zaken in het kader van de toetredingsonderhandelingen met het land. De Franse vertegenwoordiger bij de EU stak daar een stokje voor in opdracht van president Sarkozy, die niet voelt voor het toelaten van Turkije.

De Turkse minister van Economische Zaken Ali Babacan, die de regie heeft over de onderhandelingen met de EU, zei gisteren in Brussel dat zijn land ‘niet tevreden’ is met de motivatie die Brussel heeft gegeven voor het uitstel van de besprekingen. Hij zei te hopen dat er onderhandelingen over dit belangrijke onderdeel van het toetredingspakket later dit jaar alsnog zullen beginnen.

Babacan waarschuwde dat de geloofwaardigheid van de Europese Unie op het spel komt te staan als het niet doorgaat met de onderhandelingen of opeens niet meer over volwaardig lidmaatschapvoor Turkije wil praten. Dat zal volgens hem niet alleen Turkije, maar ook de EU flinke schade berokkenen, ‘zelfs op mondiale schaal’.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier probeerde de pil te vergulden met de constatering dat de Europese Unie wel over twee andere beleidsterreinen met Turkije gaat onderhandelen. Maar daarbij gaat het om veel minder belangrijke hoofdstukken. Bovendien was het voor het eerst dat Turkije in de praktijk kennis maakte met de negatieve houding van de nieuwe Franse president tegenover de toetreding van Turkije.

Sarkozy heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij vindt dat Turkije niet thuis hoort in de EU, maar tot nog toe bleef zijn verzet beperkt tot woorden. Het ziet ernaar uit dat die periode definitief voorbij is. De kwestie zal waarschijnlijk tot een uitbarsting komen op de top van de EU-leiders eind dit jaar. Sarkozy wil dat de leiders zich dan uitspreken over de vraag waar de grenzen van de EU liggen.

Dat zal ongetwijfeld tot een botsing leiden met Groot-Brittannië, dat altijd druk campagne heeft gevoerd voor de toelating van Turkije. De Britse regering is daar vooral uit geopolitieke overwegingen voor. Volgens Londen zou het opnemen van de Turken een positief signaal vormen aan het adres van de islamitische wereld.

Andere landen, zoals Oostenrijk, staan echter uiterst sceptisch tegenover het toelaten van Turkije. Ook bondskanselier Merkel heeft in het verleden laten weten dat zij meer ziet in een ‘geprivilegieerd partnerschap’ voor Turkije.

Gepubliceerd 2:46 27 juni 2007
Buitenland
laatste nieuws Buitenland
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article439429.ece/Turkije_boos_op_Frankrijk_en_EU

27-06-2007, 07:54
Slecht teken. Nog voor er sprake is van een bondgenootschap is er al sprake van ruzie. Je gaat toch ook niet trouwen met iemand waar je al voor je huwelijk steeds conflicten mee hebt?