Bekijk volle/desktop versie : Studentencomplex in Amsterdam



12-06-2007, 12:07
Ben jij een studente?
Ben jij van Marokkaanse origine?
Ben jij op zoek naar een passende kamer in Amsterdam, maar wil je alleen met meisjes in een huis wonen die er ook nog dezelfde levensstijl op nahouden?
Dan hebben wij een exclusief aanbod.

Het is ons een bekend gegeven dat er relatief veel Marokkaanse studentes tijdens hun studie thuis blijven wonen. Het volgen van een opleiding in een andere stad is vanwege de grote afstand en dus lange reistijd vaak niet mogelijk. Hierdoor is de studiekeuze beperkt. Zelfstandig wonen in een studentencomplex in de studentenstad is voor de doelgroep nog een brug te ver.

Wij willen hier verandering in brengen door drie studentenhuizen te realiseren voor marokkaanse studentes. De bewoners mogen gezamenlijk passende huisregels afspreken. Wij willen hiermee bijdrage leveren aan de zelfstandigeheid van de Marokkaanse studentes. Maar ook de de studiekeuze van deze studentes vergroten.

De studentenhuizen worden in september gerealiseerd. Indien u een studie in Amsterdam wilt volgen, maar geen woning hebt dan is dit de ultieme kans.

Neem voor meer informatie of aanmelding kunt u een e-mail sturen naar info@qandaert.nl

12-06-2007, 12:21


Dat is handig!!! Echt een goed initiatief! Maar de vraag is, is het betaalbaar? Hoe duur is zo'n kamer ongeveer??

12-06-2007, 12:40
En nog een paar vraagjes? Wordt dit georganiseerd vanuit een Nederlandse organisatie of vanuit een Marokkaanse? Niet dat het heel erg relevant is, maar vraag het me gewoon af...

En bestaat dit ook in andere steden, of is het alleen mogelijk in Amsterdam?

Bij voobaat dank voor uw reactie!

12-06-2007, 14:23
Jammer, ik zoek zoiets maar dan in Utrecht

12-06-2007, 14:37


Salaam,

Wij voeren dit project uit voor een woningbouwvereniging in Amsterdam. In eerste instantie vindt dit project alleen in Amsterdam plaats. Maar mocht dit project slagen en mocht er animo voor zijn dan willen we dit landelijk gaan invoeren.

De huurprijs is nog niet bekend, maar het zal wel een betaalbare kamer zijn. Voor aanmelding stuur een e-mail naar info@qandaert.nl

Mocht er interesse zijn dan organiseren we een informatieavond.

Met vriendelijke groet,

Qandaert

13-06-2007, 15:14
Salaam,

Reacties verlopen via de mail.