Bekijk volle/desktop versie : italiaanse pizza



08-06-2007, 22:31
salamun alaikum

wie weet hoe ik een itaaliaanse pizza kan maken een italiaanse pizza recept helpp wee nie hoe

jazakoemu allahu gairan

09-06-2007, 19:17


help me nou .....ewa...

09-06-2007, 19:25

Citaat door taboeza:
help me nou .....ewa...



Joehoe, je krijgt hulp, man is Italiaans, zeg maar welk jewil maken met vis of vlees, dan heb ik een richting en kan ik je sturen

10-06-2007, 07:35
Hey badger,...hoe krijg je de bodem zo luchtig en krokant, zodat er in t deeg bij t afbakken van die bellen ontstaan in de rand van de pizza..( net als bij de pizzeria... )

Alvast dank...

10-06-2007, 09:04



Citaat door MorenaRifia:
Hey badger,...hoe krijg je de bodem zo luchtig en krokant, zodat er in t deeg bij t afbakken van die bellen ontstaan in de rand van de pizza..( net als bij de pizzeria... )

Alvast dank...


Bij echte pizza, mag je nooit veel gist gebruiken, Italianen doen da nie, dan word je deeg veel krokanter, die buitenkant met die luchtbellen onststaan doordat zij bakken in een speciale oven op hout, dat kunnen wij jammer genoeg nie, doe maar helft van je hoeveelheid gist is voldoende.
grtjs

10-06-2007, 13:41
het maaak niet uit zuster...baraka allahu feeki

10-06-2007, 14:25

Citaat door taboeza:
het maaak niet uit zuster...baraka allahu feeki



Pizza recept
-------------
Het deeg:
Mengeling van:
150 gram bloem
8 gram gist of klein 1/2 theelepeltje droge
1/2 dl melk lauw
zout
1ei
Laat melk lauw worden, voeg gist toe en los op
Doe de bloem in een kom en meng met het zout, kuiltje in het midden breek hier het ei in (ei = kamertemperatuur)
voeg de melk en de gist toe, kneed samen door voosr 2 a 3 minuten.
Dek het deeg af en lat voor 3/4 h rijzen.
DAn rol je uit , leg dan op een beboterde bakplaat. dan kan de vulling erop.

Voor de vulling:
----------------
Altijd eerst een laagje tomaat in stukjes in blik leggen niet te dik,
daarop :
gesneden champignons
stukjes artisjok,
stukjes halal worst
beetje erwtjes
knoflook fijngesneden
peper en zout erover en Italiaanse kruiden(oregano en bassilicum gedroogd)
Gran padano gemalen kaas van de xxxxxng Aldi
Je kan er ook nog stukjes mozzarella over doen.
of:
Tomaatsstukjes, tonijnstukjes erwtjes, champignons, kaas, Italiaanse kruiden, knoflook
of
Tomaat, zeevruchten, champignons, kaas, mozzarella, Italiaanse kruiden, knoflook
of
tomaat, gamba's, kleine garnaaltjes, champignons, knoflook, Italiaanse kruiden,
of
tomaat, 4 soorten Italiaanse kaas, beetje kruiden erover
Als je de vulling op de pizza hebt druppel er wat olijfolie over, zet in de voorverwarmde oven op 180 graden voor half uurtje, dus je bakt op de bakplaat van je oven,
Doe nooit ajuin, of worteltjes op je pizza, Italianen gebruiken da niet.
Als nie gaat of je hebt nog vragen gil ma.
grtjs

07-12-2008, 12:39
Notificatie.