Citaat door bloesemwater:salaam keukenprinsesjes!!
aangezien jullie houden van koken en wss ook van ccreatief koken vraag ik
me af wie me een lekkere recept kan samenstellen waar je de volgende
ingedrienten voor nodig heb ik zal het jullie wat moeilijk proberen te maken
je hebt in deze recept verwerkt:
een soort van paste eender welke
groenten
vlees/ vis
en als nagerecht chokoladeroom maar op een speciale manier bv soort van decoratie fso
bewijs eens ff je kunsten
Recept nr 1:
Salade van pasta, groenten en vis
Ingredienten:
350 gr penne
2 courgettes
1 aubergine
1 paprika
enkele trostomaatjes
200 gr gepelde garnalen
250 gr schoongemaakte pijlinktvis
2 dl olijfolie extra vergine
peper
zout
peterselie
sap van een citroen
Bereiding:
Kook de penne beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water.
Kook de pijlinktvis.
Snijd courgettes, aubergine en paprika in julienne en kook ze enkele minuutjes. Laat alles afkoelen.
Meng alle ingrediënten. Kruid met peper en zout en overgiet met een vinaigrette van olijfolie, citroensap en peterselie.
Recept nr 2
Kiplasagne met spinazie
Ingredienten:
Olijfolie
Peper en zout
knoflook
1 grote ui
1 pak (450 gr) diepvriesspinazie a la creme
bechamelsaus
tomatensaus met basilicum
8 tot 12 vellen lasagne
100 gr. geraspte oude of parmezaanse kaas
400 gr. kipfilet
Bereiding:
Laat de spinazie ontdooien. Snijd de kipfilet in reepjes of kleine stukjes, peper en zout naar smaak toevoegen, snipper de ui.
Verhit 1 el olie en 1 el bakboter en roerbak hierin de kipreepjes en de ui snel goudbruin, knijp er 2 tenen knoflook boven uit. Roer de tomatensaus en 1½ dl water erbij en laat de saus 10 min. zacht stoven. Bereid ondertussen de witte saus . Roer de helft van de kaas erdoor. Verwarm de over voor op 190°C.
Maak laagjes in de ovenschaal.Schep eerst wat kip-tomatensaus in de schaal, leg er lasagnevellen op, schep er kip-tomatensaus over en dan de spinazie en herhaal de lagen.
Schenk de kaassaus erover, strooi de rest van de kaas erover en bak de schotel middenin de oven in 30 min. gaar.
Recept nr 3
Tagliatelle met Italiaanse gehaktsaus
Ingredienten:
3 eetlepels olijfolie
zout, peper
250 gr groene tagliatelle
1 fijngehakte ui
1 teentje knoflook
250 gr kipgehakt
100 gr champignons in plakjes
100 gr grof gesneden veldsla
2 eetlepels pesto (basilicumsaus)
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Kook de tagliatelle in ruim water met wat zout en een scheutje olie volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar; laat uitlekken en schud om. Bak in 2 eetlepels olie de ui en de knoflook ± 5 minuten, voeg het gehakt toe en bak het rul.
Doe de champignons erbij, bak die even mee, voeg de sla en de pesto toe, roerbak tot de sla is geslonken en breng op smaak met zout en peper.
Vermeng de pasta en het gehakt en strooi er de kaas over. Lekker met tomatensalade.
Toetje 1
Frambozen met chocoladeroom
400 gram frambozen
200 gram witte chocolade
250 gram slagroom
1,5 deciliter roomyoghurt framboos braam of almhof
8 galette wafels
kaasschaaf of dunschiller
Bereidingswijze
Frambozen voorzichtig wassen. Boven een kom 150 gram chocolade in stukjes breken.
Kom in pan met kokend water hangen en chocolade al roerende laten smelten.
In kom slagroom bijna stijf kloppen. Yoghurt en gesmolten chocolade erdoor spatelen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast laten staan. Van rest van chocolade met de kaasschaaf of dunschiller krullen schaven.
Op 4 bordjes 4 wafels leggen en tweederde van de frambozen erover verdelen.
Op frambozen een flinke dot slagroom scheppen en bedekken met de rest van de wafels. Rest van de chocoladeroom erop scheppen.
Garneren met de rest van de frambozen en het chocolade schaafsel.
Toetje 2
Kersenschelp met chocoladeroom
ingrediënten (voor 2 personen)
1 dl. slagroom
50 gr. chocolade
250 gr. kers
2 el. amandelen, geschaafde
2 gebakschelpen
Bereidingswijze
Gebruik bij voorkeur bladerdeegschelpen.
Verbrokkel de chocolade boven de room en laat de chocolade op een klein vuur al roerend smelten.
Laat de chocoladeroom koud worden. Ontpit de kersen. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Klop de koude chocoladeroom lobbig. Schep de chocoladeroom in de bladerdeegschelpen en verdeel de kersen hierover. Bestrooi de schelpen met de geschaafde amandelen.
Toetje 3
Lychees met gember en chocoladeroom
benodigheden
24 verse lychees of 1 blik lychees
4 bolletjes gember
1 theelepel cacaopoeder
3 eetlepels gembersiroop (of gembernat)
1/8 liter slagroom
bereiding
Pel de lychees en verwijder de pitten. Verdeel ze over 4 coupes.
Snipper de gemberbolletjes en strooi ze over de lychees. Meng in een kom de cacao met de gembersiroop. Voeg de slagroom toe en klop het stijf.
Verdeel de room over de lychees.