Bekijk volle/desktop versie : Mogelijk een ton schade aan stadion willem II



04-06-2007, 18:42
Het stadion van Willem II heeft bij de interland tussen Jong Oranje en Jong Marokko mogelijk een ton schade opgelopen. Volgende week zullen de kosten van de aangerichte schade duidelijk zijn.

Vooralsnog is alleen de schade van de vernielde boarding bekend. “Die schadepost is begroot op 40.000 euro”, vertelde commercieel directeur Frank Molkenboer aan het Brabants Dagblad. ”Maar daarnaast moeten er ook nog ramen en stoelen vervangen worden. Ik heb er geen idee van wat het uurloon van die mensen is. Volgende week zal er meer bekend zijn over het exacte bedrag. Dat zou best aardig richting een ton kunnen lopen."

De Tilburgers hielden zich de afgelopen dagen vooral bezig met de emotionele schade die zich misdragende Marokkaanse supporters aanrichtten. "Woensdagavond heeft onze veiligheidscoördinator alle stewards die bij die wedstrijd betrokken waren gebeld. In plaats van drie, bleken er tien letsel te hebben opgelopen. Dat kwam niet alleen door klappen, maar ook door struikelpartijen in de chaos."

Verder werd er ook gesproken met buurtbewoners en met Marokkaanse groeperingen in de stad, die zich voor het gedrag van hun landgenoten schaamden. Ook jeugdige supporters die het duel bezochten, krijgen alle aandacht van de Tricolores. “Die zijn toch behoorlijk geschrokken. We bekijken nog hoe we dat gevoel weg kunnen nemen. We willen die supporters graag een vredig Willem II-stadion laten zien.”