Bekijk volle/desktop versie : ITALIAANSE KOEKJES FOTOs



Pagina's : [1] 2

02-06-2007, 09:19
http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=28753

02-06-2007, 09:36


Kijk Dan Egt Lekker

02-06-2007, 09:50
en nu de vertaling

02-06-2007, 10:11
haha sorry:P als je graag vertaling wilt kan ik doen

02-06-2007, 10:12


het ging meer om de fotos mooi tog

02-06-2007, 10:52
dan niet

02-06-2007, 15:21

Citaat door Farfallina:
Kijk Dan Egt Lekker



Ziet er zeker goed uit maar met de recepten erbij is het beter Kan jij het vertalen of heb je de vertaling meid

Groetjes,
Ouasima

02-06-2007, 19:57
Salaam beste zusters ,
Ik heb het voor jullie vertaald maar achteraf vind ik het een beetje raar erop staan.
Ik hoop dat jullie er toch wat van snappen!!
Het is gewoon 1 kilo meel en dat verdeel je in vier delen van 250 gram elk en dan doe je het 1 uurtje in de koelkast en daarvan kun je allerlei koekjes maken .
Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en dat je eigenlijk zomaar de plaatjes van die website mag overnemen en de tekst zomaar mag vertalen.
Oeps!







Koekjes
________________________________________


De ongepelde amandelen, de walnoten en de geroosterde hazelnoten kun je fijnmalen met behulp van een paar lepels suiker. De gepelde amandelen worden grof gemalen.In een pannetje kookt men een in blokjes gesneden appel met een beetje water, citroen, suiker en kaneel. Banketbakkersroom maakt men met 1 eidooier, 60 g suiker, 35 g meel, 250 ml melk en een citroenschil.....

Voor het deeg:
1 kg meel
400 g suiker
4 eieren+ 3 eierdooiers (hou de eiwitten apart...)
500 g margarine, een snufje zout, geraspte citroenschil, vanillearoma.
men zeeft de bloem op een vlakke werkblad . men maakt een berg van het bloem met een kuiltje erin. Vervolgens doet men in het midden van het kuiltje de suiker, de eieren en de aroma.....

Men begint vanuit het midden te mengen en daarna wordt er margarine in blokjes eraan toegevoegd.



Goed mengen,zo snel mogelijk totdat men een homogeen deeg krijgt.....




nu wordt het deeg in stukken gesneden om het te verijken met de andere ingrediënten
250 g deeg, 70 g ongepelde amandelen fijngemalen, een afgestreken theelepel kaneel, 1 kruidnagel fijngemalen tot poeder....
200 g deeg, 50 g fijngemalen walnoten , een afgestreken theelepel gemberpoeder .350 g deeg,100 g fijngemalen geroosterde hazelnoten, 40 g cacao, met de cacao heb je een extra eiwit nodig om beter te kunnen kneden....


Snel alles kneden e en alle deeg in de koelkast doen om het minstens 1 uur te laten rusten. In de tussentijd oven voorverwarmen op a 180alle koekjes worden 15 minuten gebakken ,maar het ligt ook aan je oven.

En nu … werken!




Je rolt de helft van 250 deeg uit met cacao en de helft laat men wit. Je maakt er twee dikke schijven van .Je bestrijkt de schijven met eiwit en zet ze op elkaar.. Goed uitrollen. Men doe de rol in plastic folie en laat een half uur staan in de vriezer.


02-06-2007, 19:59
Wanneer de rol goed koud is ,snijd je er schijfjes van 2.5 cm van.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx




Deze koekjes hebben geen uitleg nodig. . Ze heten runderogen met frambozenjam. ) De gele varianten heten runderogen met banketbakkersroom .Men mengt de banketbakkerroom met. De poedersuiker wordt eraan toegevoegd voor je de twee helften samnendoet..



xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx





Je rolt uit het deeg met de fijngemalen amandelen en het kaneel Je snijd er cirkels van, Je bestrijkt het met eiwit....Met de stervormige slagroomspuit maakt men een cilinder van deeg die je als een cirkel sluit en op de andere deeg doet. Met een papieren hoorntje vullen we het met aardbeienjam... na het bakken eenmaal bestrooi je er poedersuiker erop en je beschermd het midden dor het papieren hoorntje erop te doen.



Een andere versie is....
Het is hetzelfde proces maar aan het deeg is er cacao toegevoegd en de vulling is van karamel., als ze afgekoeld zijn versier je ze met pure gesmolten chocolade.....



xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx

http://img466.imageshack.us/img466/9035/koek15mv7.jpg
Dit zijn halve maantjes met twee verschillende vullingen......
Deeg met gemalen walnoten en gemberpoeder gevuld met vijgenjam, rozijnen en stukjes walnoot....
Normale deeg gevuld met banketbakkersroom en ricotta ( gelijke hoeveelheid banketbakkersroom en ricotta) Je snijd het deeg in grotere cirkels dan de vorige, Je bestrijk ze goed in met eiwit, je doet er een beetje vulling in het midden, Je vouwt de cirkel in twee je knijpt het deeg met je vingers. Na het bakken eenmaal koud bestrooi je ze met poedersuiker.



xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

02-06-2007, 20:01
Normale deeg samengevoegd aan deeg met cacao en ovaal gesneden, als het afgekeold is ,dan dompel je de helft in gesmolten pure chocolade.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx



Deze kun je in twee versies doen,met gewone deeg en met cacaodeeg..
je maakt met een stervormige slagroomspuit een staf van 5 cm....een beetje vouwen van onderen...dan dompel je ze eerst in eiwit en dan in grof gemalen amandelen. Na het bakken als ze afgekoeld zijn dompel je de andere helft in gesmolten pure chocolade.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xx



Deze koekjes zijn gemaakt met appels......



.....en de bovenste met perziekjam....
Je snijdt er schijfjes van het deeg, je zet ze een beetje ver uit elkaar op een snijplank, je bestrijkt ze met eiwit, je doet er een beetje van de gekookte appels in het midden, je doet er een grotere cirkel erop, je drukt een beetje en je snijdt het met de kleineren vormpje. Als ze koud zijn ,bestrooi je ze met poedersuiker.
Hetzelfde doe je met de andere versie met perziekjam. Als ze nog warm uit de oven komen moet je ze bestrijken met eiwit en er gebrokkelde koekjes erop doet(er stonden amarettokoekjes ,maar dat mag niet dus misschien kun je er speculaas op doen??) Je doet weer de koekjes in de oven voor een paar minuten om alles goed te laten binden.,

02-06-2007, 20:02
http://img466.imageshack.us/img466/2332/koek23mn6.jpg

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x









De bovenste kun je met de restjes deeg doen,met verschillende vormen slagroomspuit en met een beetje fantasie. Met de bovengenoemde hoeveelheden kun je circa 250 koekjes maken

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx

En na heel veel werk het uiteindelijke resultaat










02-06-2007, 20:17
bedankt zuster



check je hoekje

02-06-2007, 21:42


ik wou het net gaan vertalen maar oke

02-06-2007, 22:12
Wees blij dat je het niet hebt gedaan.
Het was een hele gedoe om die foto's te plakken en zo.
wat een werk!
Nou heb ik nog meer respect voor de zusters die hun recepten trouw plaatsen met allle foto's stap voor stap!
MahAllah!
Petje af voor deze ijvirige dames!!

02-06-2007, 22:18
jaah egt he ben jij italiaans?

Pagina's : [1] 2