Bekijk volle/desktop versie : Kinderontvoerder Deliba wraakt rechter



01-06-2007, 12:40
Kinderontvoerder Deliba wraakt rechter

Gepubliceerd op 01 juni 2007, 12:18
Laatst bijgewerkt op 01 juni 2007, 12:21
Assen -

Hadi Deliba (36), die vandaag voor de derde keer voor de Asser rechtbank verscheen voor de geweldadige ontvoering van zijn zoontje Hamza in 1999, heeft voor aanvang van de zitting samen met zijn advocaat S. Karkache de rechtbank gewraakt.

Volgens de raadsman zat rechter J.J. Schoemaker ook in 2003 de rechtbank voor. Toen werd Deliba voor de tweede keer tot zes jaar cel veroordeeld. De advocaat meent dat Schoemaker 'niet onbevooroordeeld' de zaak kan behandelen. Het verzoek is in behandeling.

Een wrakingscommissie moet bepalen of het verzoek terecht is. Zo ja, dan moet er een nieuwe rechter worden opgetrommeld en is het de vraag of de zaak vandaag nog kan worden behandeld.

Tumultueus

De zaak kende sowieso een tumultueus begin. Advocaat Karkache kon bij de ingang geen advocatenpas tonen en weigerde het beveiligingspersoneel in zijn tas te laten kijken. Vervolgens schold hij een beveiligingsman uit voor 'nazi'. Of hij aangifte doet van belediging, is nog niet bekend.

Het zoontje van Deliba was tijdens de ontvoering in 1999 anderhalf jaar oud. Het kind is meegenomen naar Algerije. Het vermoeden bestaat dat het kind daar nog steeds verblijft.

Bron

Hoe bestaat het toch dat er nog steeds autochtone dames zijn die dat soort risico's nemen. Ten koste van, goed dat de man en zijn advocaat zichzelf zo te kijk zetten