Bekijk volle/desktop versie : Zedenzaak op islamitische school El-Fatah



30-05-2007, 18:48
http://www.ad.nl/denhaag/zoetermeer/article1403569.ece


Citaat:
Woedend op de leiding van het doveninstituut. Hoe is het mogelijk, vragen de ouders zich verbijsterd af, dat opnieuw kinderen het slachtoffer zijn geworden van seksueel onaanvaardbare gedragingen van andere leerlingen van Effatha? Het toezicht was toch verscherpt sinds de vorige ontuchtzaak? „We willen dat deze zaak tot op de bodem wordt uitgezocht. Ons vertrouwen in Effatha is hoe dan ook weg,’’ zegt een van de moeders, die liever anoniem wil blijven. Vast staat dat enkele ouders hun kind definitief van Effatha halen. Drie ouderparen doen nog deze week aangifte, bevestigt de politie.

Hoewel nog niet vast staat wat er precies is gebeurd, houdt ook de directie van Effatha ernstig rekening met een uiterst vervelend incident. „We vermoeden,’’ zegt directeur Edward Heitmeijer van de scholengemeenschp Effatha, „dat een 5-jarig meisje in de middagpauze door een jongetje is gedwongen haar broekje uit te doen. Dat jongetje kan daartoe op zíjn beurt zijn gedwongen door andere jongetjes van 6, 7, of 8 jaar. Mogelijk moest hij ook zijn eigen broek uittrekken.’’

Bij de ouders bestaat het vermoeden dat het om oudere jongens gaat. Heitmeijer acht dat nagenoeg uitgesloten. De speelplaats waar het gebeurd zou zijn, is verboden terrein voor oudere kinderen. Wel, voegt hij er aan toe, lopen er geregeld ook oudere kinderen langs de speelplaats. „Maar dat behoort altijd onder toezicht te gebeuren.’’ Kan er dan niet van een onbewaakt moment misbruik zijn gemaakt? Heitmeijer durft het niet voor de volle honderd procent uit te sluiten.

De ouders van het betreffende meisje zijn ervan overtuigd dat er meer is gebeurd dan de directeur schetst. Op basis van wat hun dochtertje hen heeft verteld, stellen zij dat ze is ‘verkracht’. Bovendien zou het niet één maar drie of vier keer op de speelplaats zijn voorgevallen.
De ouders hebben het meisje direct thuisgehouden en de andere ouders ingelicht, om te voorkomen dat ook hun dochtertjes het slachtoffer zouden worden. Uit die gesprekken bleek, vertelt een van de moeders, dat de andere meisjes van het klasje hetzelfde gedrag vertoonden als het ‘misbruikte’ kind.
„Het was alle ouders opgevallen dat ook hun dochtertjes sinds een week of vier angstig en agressief reageerden. Als ze naar de wc of naar bed gingen moest de deur open blijven staan. En de meisjes wilden onder geen beding naar school, omdat ze doodsbang waren.’’

Directeur Heitmeijer zit behoorlijk met de kwestie in zijn maag en is een eigen onderzoek begonnen. Dat moet duidelijk maken wie de vermoedelijke plegers zijn. „Over een paar dagen verwacht ik de eerste resultaten. Ik denk dat er wel wat uit komt.’’ Hij legt uit, dat kinderen die getuige zijn geweest van het mogelijke misbruik, op klassenfoto’s de verdachte jongetjes kunnen aanwijzen. „De politie mag dat niet doen. Wij als school wel.’’ Overigens is er over de zaak contact tussen de politie en Effatha, zegt Heitmeijer.

Met de opsporing is enige haast gemoeid. Heitmeijer: „Want als we maandag weer beginnen (de school heeft deze week nog vakantie, red.) moeten we de bokken van de geiten gescheiden hebben.’’

Wat de vermoedelijke plegers boven het hoofd hangt, als ze worden opgespoord, hangt onder meer van hun leeftijd af. De grens ligt bij twaalf jaar, verduidelijkt een woordvoerster van Politie Haaglanden. „Daarboven kun je gewoon vervolgen. Twaalfminners kun je aanhouden en vasthouden. Afhankelijk van wat ze gedaan hebben, kun je tot een behandeling besluiten. Maar dat is maatwerk.’’




Oh, sorry. Ik was weer te snel met lezen. Het moet zijn Effatha, dat is weer een Christelijke school

30-05-2007, 19:34


Is toch een school voor doven? Oooh nu het toch niet om een Islamitische school blijkt te gaan, is het alweer minder interessant!!! Blijkt ook uit reacties tot nu toe.

30-05-2007, 20:08

Citaat door sarak:
Is toch een school voor doven? Oooh nu het toch niet om een Islamitische school blijkt te gaan, is het alweer minder interessant!!! Blijkt ook uit reacties tot nu toe.


Je moet wel met de mode meegaan natuurlijk. Het over moslims hebben is even niet meer hip. Over Marokkanen klagen is nu helemaal hot

30-05-2007, 20:23
Oke, duidelijk. Hou het ook niet allemaal mer bij, wordt ook een dagje ouder.

30-05-2007, 20:55



Citaat door sarak:
Oke, duidelijk. Hou het ook niet allemaal mer bij, wordt ook een dagje ouder.


Doe gewoon net als ik. Als je wilt weten hoe de gemiddelde blanke autochtoon over moslims/Marokkanen denkt, moet je surfen naar.

link1

link2

linkt gelijk door naar geenstijl

ook interresant

En natuurlijk de site van de Telegraaf.