Bekijk volle/desktop versie : Amerikanen geven Koerden hun bestuur.



29-05-2007, 19:51
Nou, dat is mooi, de Koerden daar in hun Koerdistan, dat nu nog een beetje bij Irak hoort gaan zelfzelf besturen.

Ik vraag me af of die Amerikanen dat bestuur niet aan Iraakse bestuurders had moeten overdragen. Stel je voor, Duitsland bezet Nederland nog eens, om het nog 's leuk over te doen en als ze dan weggaan geven ze het bestuur van Tilburg, het Kanaleneiland en Schotelstad in Amsterdam aan een Marokkaanse PKK?

En aan wie betaalt Amerika nu zijn olie? Aan de ooit nog te vormen Iraakse regering of aan de Koerdische baas?

Of Turkije al die autonomie nu zo leuk vindt, ik denk het niet. Die Turken lijken op de een of andere manier steeds zichzelf in de wielen te rijden. Geen autonomie voor de Koerden, een dwarsliggende oppositie en een leger dat ondanks de hitte daar maar moeilijk in de kazerne te houden is.

Ik denk dat we het nog meemaken: de oprichting van een Koerdistije, boven op de rokende puinhopen van Irak en Turkije ...[/SIZE]
Citaat:
[SIZE="1"]Koerdische Irakezen regelen openbare orde zelf

SULEIMANIYAH - Het Amerikaanse leger draagt woensdag in de Koerdische regio van Irak de eindverantwoordelijkheid voor veiligheidszaken over aan de drie Koerdisch-Iraakse provincies (Arbil, Suleimaniyah en Dahuk).

De regering van de regio organiseert in Arbil een ceremonie voor deze overdracht, aldus een zegsman van de Amerikaanse strijdkrachten in Irak op maandag.

De regering van de Koerdische regio is volgens hem in staat de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de veiligheid in de regio.

Eindverantwoordelijkheid

Daarmee hebben de Irakezen vanaf woensdag in zeven van de achttien provincies weer de eindverantwoordelijkheid voor de veiligheid en openbare orde. De Iraakse centrale regering kreeg die eerder al in vier provincies.

In Koerdisch Irak ligt dit onder meer gevoelig omdat Turkije meer actie in die streek wil tegen Koerdische, separatistische extremisten, vooral die van de PKK (Koerdische Arbeiderspartij).

Die beweging rekent in Iraaks Koerdistan op steun. Turkije heeft met militair ingrijpen op Iraakse grondgebied gedreigd om terroristen uit te schakelen.

Acties

In het zuidoosten van Turkije zelf zijn tal van acties gaande tegen vooral vermeende leden of aanhangers van de PKK.

Turkse militairen schoten maandag in de Turkse provincie Tunceli twee PKK-strijders dood en twee mensen die met een bom onderweg waren, zijn aangehouden door een speciale anti-terreureenheid van de politie.

Een van de verdachten heeft een zoon die behoort tot een groep PKK-strijders die naar Noord-Irak is uitgeweken.

Duizenden PKK-strijders in het noorden van Irak beramen aanvallen of voeren ze uit op de grensstreek in Turkije, aldus de Turkse autoriteiten.
ZIE OOK:
Washington overweegt troepenreductie Irak
Verdeeld Congres geeft Bush geld voor Irak en Afghanistan
Irak-oorlog onpopulairder dan ooit in VS
Bush waarschuwt voor zware gevechten in Irak
Zelfmoordaanslag op begrafenis doodt 27 Irakezen
Irak koopt voor 1,1 miljard wapens

03-06-2007, 20:12


De koerden moeten is ophouden om anti-turken te zijn...

ze eten,leven,sgijten in Turkije...verraders.Geen wonder dat ze worden uitgemoord door de leger.

Jammer...

03-06-2007, 22:02

Citaat door Zulfikar:
De koerden moeten is ophouden om anti-turken te zijn...

ze eten,leven,sgijten in Turkije...verraders.Geen wonder dat ze worden uitgemoord door de leger.

Jammer...



tja,sommige volkeren worden nou eenmaal niet zo graag onderdrukt...