Bekijk volle/desktop versie : Filmpje met mishandelingen door de Iraanse politie



27-05-2007, 15:12
Filmpje met mishandelingen door de Iraanse politie
zaterdag, 26 mei 2007


26/05/2007 Jtwnetwork - AMSTERDAM (JTW) - De Staatsveiligheidsmacht (SSF) van Iran voert op dit moment een nationale strafcampagne uit die hoofdzakelijk gemikt is op de jeugd en de al onderdrukte vrouwen.

De regering heeft deze maatregelen onder de mom van het bestrijden van “herrieschoppers” genomen Ook moet er voldaan worden aan de Iraanse “kledingsvoorschriften”, indien ze geen problemen willen krijgen.

De clip was uitgezonden door Simaye Azadi, satellietkanaal van de Iraanse oppositie, en was met een mobiele telefoon door een omstander opgenomen. Simaye Azadi zei dat ze de video van aanhangers van de Mojahedin (Mek) opgestuurd heeft gekregen.

De nationaal beperkende maatregel begon in april. Sommige beelden van de strafcampagne zijn dagelijks op de staatstelevisie te zien om angst in de maatschappij te creëren. Tot nu toe hebben noch de Europese Unie, noch de Verenigde Staten de regeringsgeleide strafcampagne veroordeeld.

De Iraanse jongerenorganisatie in Nederland, de Jongeren Toekomstige Wereldverbeteraars (JTW), veroordeeld deze monsterlijke daden van het Iraans regime tegen de jongeren en vrouwen. JTW roept de Europese Unie, evenals Nederland en alle mensenrechtenorganisaties- en studentenorganisaties deze onhumanitaire daden te veroordelen.

Klik hier voor filmpje:

http://jtwnetwork.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=3741&Ite mid=279