Bekijk volle/desktop versie : een eetentje



20-09-2003, 18:42
een vraagje
wie kan mij helpen ik wil een eetentje geven
maar ik weet niet wat ik moet koken
wie van jullie kan mij helpen
en zouden jullie ook de recept erbij willen zetten
ik wil dat het echt een perfecte eetentje wordt
met alle erop en eraan

alvast bedankt Yossra

20-09-2003, 23:02


niemand een idee

24-09-2003, 18:42
sooo waarom wil niemand mij helpen
ben echt hopenloos

en het eetentje is ZATERDAG dus aub help me!!!!!!!!!!!!

24-09-2003, 19:30
hee hallo yossra

hoeveel perso
en wat voor maaltijden moeilijk makkelijk 3 gerechten of minder zeg het maar dan help ik je wel

ik zie dat je online bent mail me maar
groetjes loena

24-09-2003, 19:33


hai hier ben ik weer

je kan eerst iets lichts maken zoals, salade, dan kip in oven, en dan vlees ( marmita) met paprika en zietoen,

kijk jij maar ik hoor het wel

24-09-2003, 19:38
bedankt voor je reactie
het is een eetentje voor ongeveer 10 mensen

hé zou je voor mij ook de recepten erbij willen schrijven
ben namelijk niet zo goed in de keuken

en ik wil graag een aparte eetentej geven

28-09-2003, 19:59
Heey meid hoe was je etentje, s t allemaal gelukt?

06-10-2003, 22:48
ging niet door jammer genoeg

maar ik heb wel alvast een paar dingen geprobeert
en geloof mij nou maar niks was gelukt en ik mag de keuken niet meer in voorlopig


dus ja wie nog tips voor mij heeft ze zijn nog steeds hartelijk welkom
(kookles is ook goed hoor)

oh ja dames bedankt voor jullie reacties

07-10-2003, 10:49
Yosra, oefenen baart kunst:

Het is je eerste etentje denk ik dan, dus mag het wel beetje apart
ps: weet dus niet of je getrouwd bent ....

Weet niet of het nu nog zin heeft om te reageren...

Eerste gang: Salades...
- Rijstsalade, rode bieten salade, aardappelsalades... enz

Hoofdgerecht:
- Lekker is bastilla met kip, en erbij is lekker om gewoon kippepootjes met sausje... en groenten gestoofd
- of gewoon bekende: Vlees gestoofd;gebakken;gebraden...en zitoun, pruimen (zou ik apart doen als garnering) en amandeltjes en lekker zoet maken

Nagerecht:
- Toetje dus, sorbet ijs,
- of gebak, appeltaartje en dan met koffie
- Marokaanse thee en lekkere marokaanse koekjes (voor recepten zou ik goed kijken op dit forum!)

Ik hoop dat ik je maybe ene stap verder of ideén heb gegeven, maar zou het graag doen als ik een etentje zou geven...

Ik ben geen chefkok ben onderweg om een paar gerechten te klaren, maar het vleesgebeuren ken ik nog niet




TIP VAN DE DAG:
kIJK OP DEZE FORUM VOOR ALS JE DESPERATE BENT (en probeer ze week van te voren of paar daagjes)

Beslemaa zinaaat

07-10-2003, 10:50
ik zal proberen een aantal links voor je neer te zetten oke?? dan lukt de volgende geheid

07-10-2003, 10:52
BSTILA (DUIVEN- OF KIPPEPASTEI)

Bstila wordt traditioneel bereid met duivenvlees, maar kip is een goed alternatief. Marokkanen eten bstila met hun vingers uit een schaal midden op de tafel. Wilt u iedereen zijn eigen portie geven, dan kan de pastei in punten worden gesneden. In sommige Marokkaanse recepten moet soms wel een hele kop suiker met de bovenste laag amandelen en kaneel worden vermengd, maar ongezoet is de pastei ook heerlijk. Voor de korst kan phyllodeeg uit de diepvries worden gebruikt.


1 pond blanke amandelen

olie
1 theelepels kaneel

2 eetlepels geclarificeerde boter

2/3 kop boter

1 grote ui, fijngehakt

1 kip, ontbeend en in stukken gesneden

1 theelepel peper

¼ theelepel zout

½ theelepel safraan (of, goedkoper, koenjit)

1 bosje peterselie, fijngehakt

½ bosje (marokkaanse) koriander, fijngehakt

5 eieren

1½ pond 'ouraka' of phyllodeeg

½ pond gesmolten boter

poedersuiker

Rooster de amandelen goudbruin in een klein beetje olie. Maal ze grof in een vijzel, of hak ze grof in de keukenmachine. Meng met 1 theelepel kaneel en zet tot gebruik weg. Verhit de 2/3 kop boter en de geclarificeerde boter samen in een grote pan met dikke bodem, voeg de ui toe. Fruit de ui een paar minuten en voeg dan de kip, peper, zout, saffraan, kaneel, peterselie en koriander toe. Laat zachtjes sudderen tot de kip gaar. Voeg zonodig tijdens het koken een beetje water toe als het kookvocht te snel slinkt. Haal de kip uit de pan. Klop de eieren los en voeg ze langzaam, al roerend, toe aan de saus. Haal de pan van het vuur.
Vet een grote ronde bakvorm in, en zorg dat alle ingredienten onder handbereik liggen; deeg, gesmolten boter, amandelpasta, kip en de saus. Smeer een vel deeg in met boter en leg het met de beboterde kant naar boven in de ovenschaal. Doe dit met nog 4 of 5 vellen, en leg ze zo in de ovenschaal dat de vellen half over de rand hangen. Ga zo door en maak een tweede deeglaag. Giet de saus in de schaal, en bedek de saus met twee lagen deegvellen van 3 a 4 vellen elk - deze keer moet het deeg niet over de rand van de vorm hangen. Bedek deze laag met het vlees. Leg hier weer twee lagen deeg over, en verdeel hier weer de amandelen over. Neem nu de deegflappen die over de rand hangen en vouw ze om zodat ze de amandelen bedekken. Leg 1 vel deeg met de beboterde kant naar beneden bovenop de pastei, en daarbovenop weer een cirkel van 4 of 5 vellen, met de beboterde kant naar beneden. Steek de overhangende flappen in de schaal, alsof je een bed opmaakt . Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter, en zet de bstila tot gebruik in de koelkast. (Je kunt dit gerecht vrij ver van tevoren maken.) Verwarm de oven op 200ºC, en zet de pastei erin. Als na 15-20 minuten de bovenkant goudbruin is, een ronde ovenschaal erover plaatsen en de pastei voorzichtig omdraaien en terug in de oven zetten zodat de andere kant ook bruin wordt. Serveer de Bstila op een grote schaal, bestrooi de bovenkant met poedersuiker en maak met het kaneelpoeder voorzichtig een raster erop. Geef iedereen een bakje poedersuiker om naar eigen smaak toe te voegen.

07-10-2003, 10:56
http://www.xs4all.nl/~westher/thema's/Marokko.htm