Bekijk volle/desktop versie : Clubleider stond op dodenlijst



26-05-2007, 20:08
AMSTERDAM - De nieuwe kroongetuige Peter la Serpe moest als huurmoordenaar de ex-voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor liquideren. Dat heeft hij bij justitie verklaard.

Van hem zijn tal van uiterst geheime verklaringen in handen van De Telegraaf. De geruchtmakende moord op de Amsterdammer Nedim Imaç (40) vond in februari plaats. De politie wist via de kroongetuige echter al een half jaar voor zijn dood van de ophanden zijnde liquidatie.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hem ingelicht toen kroongetuige Peter la Serpe. vertelde dat er plannen waren om Imaç te vermoorden. Toen La Serpe zijn verklaring aflegde, was nog niet zeker dat hij als kroongetuige mocht worden ingezet. „Wij achtten die verklaring betrouwbaar en hebben Imaç laten weten dat er een dreiging bestond”, aldus Festen, persofficier van justitie, zaterdag.

De kroongetuige stelt dat hij opdrachten kreeg voor zeker elf liquidaties, alle van de topcriminelen Dino S. en Ali A. Dino S. wordt door justitie gezien als een stille vennoot van Willem Holleeder. De kroongetuige duidt hem aan als'baas' of 'commissaris Rex'.

"De groepen van Ali en Dino hebben een gezamenlijke liquidatielijst" , stelt hij. Ook stelt hij dat de gearresteerde Jesse R. en Fred R. huurmoordenaars zijn, die samen verantwoordelijk waren voor de moord op Heineken-ontvoerder Cor van Hout.

Vuiltje

Ook was La Serpe belast met de moord op Thomas van der Bijl, die later door een ander werd uitgevoerd. De kroongetuige moest echter de schutter, Dwight S., weer liquideren om sporen uit te wissen. Diens advocaat, mr. Hiddema, stelt daarover: "Mijn cliënt werd als een vod gebruikt, waarna hij als een vuiltje moest worden weggepoetst." De schutter werd op tijd gearresteerd.

La Serpe was, zo blijkt uit een reconstructie in deze krant, lid van een doodseskader. Hij klopte bij justitie aan om een nieuwe identiteit en minder straf in ruil voor informatie.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/64354551/Clubleider_stond_op_dodenlijst.html?p=12,1

Normaal gesproken moet iemand gewaarschuwd worden als diegene op een dodenlijst staat...