Bekijk volle/desktop versie : Veelplegers worden Nederland uitgezet



26-05-2007, 18:10
Veelpleger valt buiten pardonregeling

anp | Gepubliceerd op 26 mei 2007, 16:35
Laatst bijgewerkt op 26 mei 2007, 16:42
DEN HAAG - De pardonregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers geldt niet voor veelplegers die een reeks korte celstraffen achter de rug hebben. Ex-asielzoekers die opgeteld meer dan een maand gevangenisstraf hebben gekregen, vormen een gevaar voor de openbare orde.

Dat is een reden om mensen uit te sluiten van de pardonregeling. Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer waarin staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) de regeling toelicht. Het pardon werd vrijdagavond goedgekeurd door de ministerraad. De bedoeling is dat de Kamer zich nog voor het zomerreces uitspreekt over de regeling, die zal gelden voor buitenlanders die onder de oude Vreemdelingenwet (voor april 2001) asiel hebben aangevraagd.

Albayrak behandelt veelplegers van diverse kleine vergrijpen hetzelfde als zwaardere criminelen. De vuistregel is dat een ex-asielzoeker die voor een misdrijf tot meer dan een maand onvoorwaardelijke gevangenisstraf is veroordeeld, buiten het pardon valt. Door celstraffen op te tellen voorkomt de staatssecretaris dat draaideurcriminelen kunnen wegkomen met een reeks lichte veroordelingen.

Liegen

Bij de beoordeling of er sprake is van een crimineel verleden geldt voor de uitgeprocedeerde asielzoekers de gebruikelijke verjaringstermijn van vijf jaar. Een uitzondering daarop vormen drugs-, zeden-, en geweldsmisdrijven. Die moeten minstens tien jaar geleden gepleegd zijn om een verblijfsvergunning onder de pardonregeling nog mogelijk te maken.

Naast criminaliteit kan ook liegen over de identiteit een reden zijn voor uitsluiting van het pardon. Asielzoekers die meer dan eens hebben gelogen, hebben hun kansen verspeeld. Wie een keer een verkeerde identiteit heeft opgegeven, kan dat herstellen door alsnog de juiste gegevens te verstrekken.

Oorlogsmisdadigers komen sowieso niet in aanmerking voor het pardon.

http://www.dvhn.nl/nieuws/wereld/article1931451.ece

Alleen zo jammer dat die allochtone veelplegers niet de tent uitgezet worden, maar na deze regerings periode ga ik beloven dat dit aan zet komt gesterkt door alle ellende die dit kabinet heeft laten gebeuren

26-05-2007, 18:12


Ik zou de grens liever op 1 dag cel zien.