Bekijk volle/desktop versie : Palestijnen helpen elkaar naar de Filistijnen.



Pagina's : [1] 2

26-05-2007, 17:36
Nou, het is toch vreselijk. Wonen die mensen rustig in een vluchtelingenwijk, in huizen met sanitair worden ze weer door zo'n namaak Hesbollaa geterroriseerd.

Palestijnen die elkaar, niet alleen in de Gaza-strook maar ook, nota bene te gast in Libanon overhoopschieten.

Ik vraag me steeds vaker af waarom dat doodgeboren kind dat Palestina heet niet gewoon wordt begraven. Als er een Palestina komt gaat het aan zichzelf weer te gronde.

Waarom mogen die mensen eigenlijk niet terug naar hun eigen land?

Gebed zonder end ...[/SIZE]

[SIZE="2"]Libanon / ’Al gaat het kamp tegen de grond, we krijgen ze te pakken’ [/SIZE]

Sietske Galama, Nahr el-Bared (Libanon)

Het Palestijnse vluchtelingenkamp Nahr el-Bared moet als waarschuwing dienen voor de andere kampen: laat dit soort groeperingen niet toe.

Bij de noordelijke ingang naar het kamp Nahr el-Bared staan soldaten op wacht. Enkel ziekenauto’s mogen naar binnen. „We zijn bezig de duimschroeven wat strakker aan te draaien”, zegt een luitenant. Hij draagt geen strepen. „Ze hebben scherpschutters, ze halen de officieren er zo uit.”

Het is ’rustig’. In de verte klinkt een mitrailleurgeweer. De luitenant wacht op orders om het kamp te bestormen. Bij de zuidelijke ingang hebben ze vandaag geen vluchtelingen gezien. Naar schatting zijn meer dan de helft van de 40.000 Palestijnen het kamp inmiddels uit. Een advocaat is woensdag met dertien man in één auto ontvlucht „Wat er nog zit heeft geen vervoer”, denkt hij.

Het kamp, dat grenst aan de Middellandse zee, is nog geen vier kilometer lang, en amper een kilometer breed. Het leger heeft zich met tanks verdekt opgesteld in de akkertjes en het riet dat het kamp omgeeft.

Hij heeft geen contact met het kamp, want de mobiele telefoons zijn inmiddels leeg. Het kamp zit al dagen zonder water en elektriciteit.

De ravage in het kamp schijnt enorm te zijn. Een journalist die binnen is geweest, vertelt dat het hoofdkwartier van Fatah al-Islam weg is. „Het leger heeft met zwaar materieel geschoten. Het is één grote puinhoop.” Hoe soldaten daar binnen willen vallen is hem een raadsel. „Heb je die bepakking van ze gezien? Die raken knel in die kleine steegjes.”

Fatah al-Islam kwam zes maanden geleden voor het eerst het kamp binnen druppelen. Het begon met een klein kantoortje, al gauw namen ze een heel gebouw in beslag. Ze kwamen met wapens, en met geld.

De bewoners zeggen dat ze er weinig tegenin konden brengen. En trouwens, ze waren niet agressief. Ze gingen wel wat erg vaak naar de moskee. Nahr el-Bared is, omdat het jarenlang onder Syrische controle stond, het enige kamp in Libanon dat niet bewapend is. Alle andere kampen hebben hun eigen legertjes. Tot groot chagrijn van veel Libanezen. De burgeroorlog begon ooit omdat Palestijnse milities slaags raakten met christelijke milities.

Volgens Aboe Rafah, die ook woensdag het kamp ontvluchtte en nu met zijn familie in een school in het nabij gelegen kamp Beddawi slaapt, waren de leden van Fatah al-Islam vooral „Arabieren met een vreemd accent. Syriërs en Soedanezen, enzo. Er waren ook Libanezen bij, maar geen Palestijnen.” De soldaten bevestigen dat.

Syrië lijkt de splintergroepering te financieren. De leider, Sjaker el-Absi, zat twee jaar in een Syrische cel tot hij plots hier opdook. Voor Libanezen is het duidelijk: een Syrische gevangenis kom je niet zomaar uit.

Het lijkt erop dat de troepen die Osama Bin Laden ooit organiseerde in Afghanistan nu als religieuze huursoldaten de regio afstropen. „We hadden er één te pakken die ook in Irak en Tsjetsjenië had gevochten”, zegt de de luitenant.

Fatah al-Islam heeft aangekondigd te vechten tot de dood. Twee hebben zichzelf opgeblazen, twee anderen liggen sinds maandag dood langs de weg. Het Rode Kruis raakt ze niet aan vanwege de explosieven om hun middel. Het maakt de soldaten niet uit. „Al gaat het kamp tegen de grond, we krijgen ze te pakken.”

Hun boodschap naar de andere kampen is duidelijk: Zorg dat je dit soort groeperingen de kop in drukt, want anders doen wij het wel.

Ruim 30.000 mensen op 2 vierkante kilometer

[SIZE="2"]Nahr el-Bared (twee vierkante kilometer) en Beddawi (1,5 vierkante kilometer) zijn de twee armste kampen in Libanon. Beiden liggen in het meest achtergestelde gedeelte van Libanon, het noorden. Omdat het noorden lange tijd onder Syrisch bewind lag, en Palestijnse organisaties zoals de PLO niet geduld werden, kwam ook uit die hoek geen geld. Officieel staan ruim 30.000 vluchtelingen in Nahr el-Bared geregistreerd, en 16.000 in het nabij gelegen Beddawi. Hulporganisaties schatten dat in Nahr el-Bared 40.000 mensen wonen. Zo’n 15.000 zouden nu gevlucht zijn naar Beddawi. Een deel is ondergebracht in zes scholen. Anderen zitten bij familie of kennissen. Hoeveel Palestijnen in Nahr el-Bared zijn achtergebleven is onbekend.

26-05-2007, 17:52



Citaat door Joey_Zasa:
homo
Nou, wat heeft dat er nou weer mee te maken?

Kijk, die fijne Hezbollaa's Noveau gebruiken de mensen die hun land straks moeten bevolken nu weer als schild. Zeker afgekeken van die ellendige Nasseralla.

Wat doet die dubbelregering eigenlijk met die 7,5 miljoen verse Noorse Kronen?

Citaat:
Sluipschutters verhinderen vlucht uit kamp

NAHR AL-BARED (ANP) - Sluipschutters te verhinderen dat bewoners een belegerd Palestijns kamp in Noord-Libanon ontvluchten. De uittocht is sinds vrijdag onderbroken omdat vluchtelingen zijn beschoten, meldden bewoners zaterdag vanuit het kamp Nahr al-Bared.

Zij konden niets zeggen over de identiteit van de schutters. Later zaterdag slaagden ongeveer veertig burgers er toch in te ontsnappen, constateerde een verslaggever van het Franse persbureau AFP ter plekke. Om te voorkomen dat zij onder vuur werden genomen, lieten zij vrouwen en kinderen voorop lopen.

Het Libanese leger houdt de permanente Palestijnse nederzetting Nahr al-Bared sinds zondag omsingeld. De strijdkrachten willen een groep extremistische moslims uit het kamp drijven.

Menselijke schilden

De Libanezen beschuldigen de strijders van de beweging Fatah al-Islam ervan op burgers te schieten om ze van een vlucht te weerhouden. De islamisten zouden de burgers als menselijke schilden willen misbruiken.

Na een wapenstilstand dinsdag verlieten al duizenden bewoners het ontredderde kamp. Hulpverleners uitten hun zorgen over de achtergebleven Palestijnen. Volgens de Verenigde Naties gaat het om nog ongeveer 10.000 personen.

26-05-2007, 21:30
Het valt niet uit te sluiten dat als die Hamas die korporaal vermoorden Hamas Palestina wel kan vergeten. Als dat er ooit komt komen zij er niet in, behalve in een doek met hun tenen richting Mekka.[/SIZE]


Citaat:
[SIZE="1"][SIZE="2"]Hamas dreigt Israëlische korporaal te doden[/SIZE]
TEL AVIV - De radicale Palestijnse organisatie Hamas heeft zaterdag gedreigd de ontvoerde Israëlische korporaal Gilad Shalit te doden. Dat heeft een woordvoerder van Hamas gezegd, aldus de Israëlische media.

,,Israël kan Shalit vergeten als Hamasleiders sterven'', aldus de zegsman. Hij voegde eraan toe dat het nog maar een kwestie van tijd is dat in Israël weer zelfmoordaanslagen plaatsvinden. Shalit werd 25 juni vorig jaar ontvoerd en wordt vermoedelijk in de Gazastrook vastgehouden.

26-05-2007, 21:46
Ach ja, jaag ze uit hun land, stop ze in een kooi zonder voedsel, zonder enige hoop op een beter toekomst en dan schijnheilig van de zijkant kijken "hoe ze elkaar afmaken". Het is maar dat je het weet, en ja voordat je schijnheilig en ontkennend stelt "is het onze schuld dat ze elkaar afmaken". Ja, door jullie schuld zijn ze uit hun land verjaagd, door jullie schuld bevinden zich zich al jaren in uitzichtloze vluchtelingenkampen.

Waar iedereen aan voorbij gaat, is dat deze groepering die uit 200 man zou bestaan door de VS bewapend is. De VS hoopt een bugeroorlog tussen de shieten, hezbollah, en de libanese soennieten te ontketenen. Wat ook niet door NOS is getoond, is dat VS afgelopen dagen wapens aan libanon heeft geschonken. Niet dat ze wat om libanon geven, zie alleen al afgelopen oorlog met Israel. Ze zijn er op uit om in geheel midden oosten de grenzen opnieuw langs etnhsche achtergrond te trekken in de hoop olietoevoer uit het MO de komenden jaren te garanderen. Deze actie zal net zoals in Irak in het gezicht van amerika ontploffen.

26-05-2007, 21:47


In ur dreams scottie, palestina zal bevrijd worden. Al moeten we zelfs daarvoor alle scotties op aarde met de kop naar beneden van een flat dumpen.

26-05-2007, 21:51
US planes have been bringing in military supplies
US military planes have delivered more equipment to the Lebanese army, as its stand-off with Islamic militants at a Palestinian refugee camp continued.


"The Nahr el-Bared camp and Palestinian civilians are a red line. We will not accept or provide cover or be partners in this," he said.

Hezbollah and the opposition accuse Siniora of being a puppet of the United States and are pushing for his ouster.

Nasrallah called a large airlifting of U.S. military supplies to the Lebanese military to help in the Nahr el-Bared fight a dangerous thing.

26-05-2007, 21:53
Hersh: Bush administration arranged support for militants attacking Lebanon


In an interview on CNN International's Your World Today, veteran journalist Seymour Hersh explains that the current violence in Lebanon is the result of an attempt by the Lebanese government to crack down on a militant Sunni group, Fatah al-Islam, that it formerly supported.

Last March, Hersh reported that American policy in the Middle East had shifted to opposing Iran, Syria, and their Shia allies at any cost, even if it meant backing hardline Sunni jihadists.

A key element of this policy shift was an agreement among Vice President Dick Cheney, Deputy National Security Advisor Elliot Abrams, and Prince Bandar bin Sultan, the Saudi national security adviser, whereby the Saudis would covertly fund the Sunni Fatah al-Islam in Lebanon as a counterweight to the Shia Hezbollah.

Hersh points out that the current situation is much like that during the conflict in Afghanistan in the 1980's – which gave rise to al Qaeda – with the same people involved in both the US and Saudi Arabia and the "same pattern" of the US using jihadists that the Saudis assure us they can control.

When asked why the administration would be acting in a way that appears to run counter to US interests, Hersh says that, since the Israelis lost to them last summer, "the fear of Hezbollah in Washington, particularly in the White House, is acute."

As a result, Hersh implies, the Bush administration is no longer acting rationally in its policy. "We're in the business of supporting the Sunnis anywhere we can against the Shia. ... "We're in the business of creating ... sectarian violence." And he describes the scheme of funding Fatah al-Islam as "a covert program we joined in with the Saudis as part of a bigger, broader program of doing everything we could to stop the spread of the Shia world, and it just simply -- it bit us in the rear."

26-05-2007, 23:01

Citaat door krabbel33:
De ware islamiet

Zelfs geen van de medeislamitische volken wil hen hebben. Rara hoe komt dat

Het zijn niet de volken,maar de leiders van die landen...
De currupte leiders van die islamitische landen zijn toch de vriendjes van Bush en zijn zionistische neo-conservatieven in de vs!

26-05-2007, 23:02
palestijnen terug naar palestina

26-05-2007, 23:03

Citaat door Scottie:
Het valt niet uit te sluiten dat als die Hamas die korporaal vermoorden Hamas Palestina wel kan vergeten. Als dat er ooit komt komen zij er niet in, behalve in een doek met hun tenen richting Mekka.

Hey Scottie,pas op met je nonsens!

26-05-2007, 23:31

Citaat door hamidu:
Hey Scottie, pas op met je nonsens!
Ja, jongen, ik pas heel goed op. Ik heb bij de wijkagent een stip gevraagd.

"Maar meneer Scottie, wat wilt u met een stip? Een bon, voor uw onhebbelijke taal tegen die arme Marokinderen, dat moest u krijgen .."

"Kom, kom, wijkagent Ashraf, ze zijn niet duur, die stippen worden door Ahmed Pechtold betaald, dus niet zo zuur"

"Vooruit, ik heb even tijd, de meeste homoos zijn naar zwemles, zijn hun diploma kwijt, gooi het eruit".

"Ik wil een Mekkastip"
"Wat, een Mekkareep, maar heer Scottie, die moesten uit de handel worden gehaald, moslims wilden niet dat hun heilige stad in chocolade werd vertaald"
"Nee, een rode stip, net als die fez op mijn kop wil ik weten of ik mijn Smyrnakleedje in de goede richting uitklop"

Ja, ik zou het niet erg vinden als die werkeloze terroristen zouden worden opgepakt. Hoe lang kan de wereld nog geld geven aan die rotkerels die absoluut geen vrede willen?

Die kerels hebben maar een doel, Israel eruit en Palestina er in. Maar God zal het ze leren: een tempel op bloed gebouwd, een dag dat hun volk rouwt.

Kijk maar naaar Israel. Hoeveel en hoe lang hebben die mensen rust en vrede gekend in hun land dat niet welkom was?

Moeten we een Palestina datzelfde lot gunnen? Nooit rust, nooit vrede?

26-05-2007, 23:47
Lees dit artikel ook ff...


27-05-2007, 00:28



Citaat door palestijntje:
In ur dreams scottie, palestina zal bevrijd worden. Al moeten we zelfs daarvoor alle scotties op aarde met de kop naar beneden van een flat dumpen.
Nou, wie weet maar in mijn Westers besef kan iets dat niet bestaat niet worden bevrijd. Je kunt een gevangene die niet in een gevangenis zit niet, althans naar Westerse Ideen niet bevrijden.

Waarvan kunnen die mensen met een dubbel paspoort nu van worden bevrijd? Je zou hopen van die vreselijke Hamas, of die engerd die geld bedelt, voor Fatah, die Haniyah, werkeloze schapenhoeders.

Er is geen Palestina, er komt geen Palestina en het is tijd dat die in de steek gelaten mensen hun cursus Hebreeuws weer kunnen opnemen.

Er is geen land, geen volk dat die woestijn- en armoelijders zo graag in de armen zal sluiten als de Israeliers. Want het is altijd zo, beter een goede buur dan een verre vriend. Er is geen land waar die haveloze, in de steek gelaten en misleide woestijnploegers meer aan hebben gehad dan aan hun joodse buren.

Goed, filosofisch gepraat, Palestijnen zijn daar niet mee gebaat.[/SIZE]Leest:

Citaat:
[SIZE="2"]Libanees leger hervat beschieting Nahr al-Bared

NAHR AL-BARED (ANP) - Het Libanese leger heeft zaterdagavond na enkele dagen van relatieve rust de beschieting hervat van het Palestijnse vluchtelingenkamp Nahr al-Bared in Noord-Libanon. Dit meldde de cameraploeg van het Britse tv-station Sky News ter plaatse.

Volgens de verslaggeefster ter plaatse lijkt het nog onduidelijk of er sprake is van incidenten of een groot offensief. De Libanese strijdkrachten hadden de strijders van Fatah al-Islam die zich in het kamp hebben verschanst, de afgelopen dagen gedreigd met een groot offensief als zij zich niet vrijwillig overgeven.

27-05-2007, 00:35

Citaat door Verzet_nu:
Lees dit artikel ook ff...

Tekst is tel lang, te rumoerig en niet feitelijk, veel woorden, geen korte en duidelijke gevolgtrekkingen, kortom, niemand leest dit type geratel.

Vertaal het in het Palestijns en stuur het naar die mensen.

27-05-2007, 00:48

Citaat door krabbel33:
Dat zijn de woorden die precies passen in het midden oosten, Fisk is te vergroeid met die regio.

Aldus een zionist.....

Pagina's : [1] 2