Bekijk volle/desktop versie : psychologiePagina's : [1] 2 3 4

19-09-2003, 10:19
lieve mensen,

ik heb even een vraagje.......
wie van jullie volgt de opleiding HBO psychologie of kent iemand die deze volgt. ik zit er zelf nl. aan te denken om deze opleiding te volgen, maar ik wil eerst ff weten of het wel leuk is.

is hier trouwens iemand die werkt in deze brache........vroeg me nl. ook af of het wel goed verdient....

shoekran.


20-09-2003, 15:42


Hee dat wil ik nou ook wel weten!!!!

20-09-2003, 18:09
salaam

ik volg de opleiding orthopedagogie dat is ook wel in de branche van psygologie ik weet niet of het goed betaald is maar het is wel een plezante job. ik wens je veel succes inscha allah

wa salaam

21-09-2003, 16:40

Citaat:
Origineel gepost door Noufissa
lieve mensen,

ik heb even een vraagje.......
wie van jullie volgt de opleiding HBO psychologie of kent iemand die deze volgt. ik zit er zelf nl. aan te denken om deze opleiding te volgen, maar ik wil eerst ff weten of het wel leuk is.

is hier trouwens iemand die werkt in deze brache........vroeg me nl. ook af of het wel goed verdient....

shoekran.

Ik ken wel iemand die deze opleiding volgt maar zij woont in spanje. JE moet echt heel sterk in je schoenen staan en flink hard zijn wil je deze opleiding afmaken. De eerste 2 jaar lijkt het een makkie maar zodra je stages moet lopen en dus achter je schoolbankjes moet begint de ellende. Denk er goed over na en informeer heel erg goed hiernaar.

In ieder geval heel veel succes...

25-09-2003, 11:01


ik hoorde dat je via het NTI de opleiding HBO psychologie kunt volgen. het is een 3-jarige opleiding, waar je 6 jaar over mag doen. je betaalt dus maar 3 jaar lesgeld terwijl je 6 jaar over de opleiding mag doen.
het is echt een hele uitgebreide studie, waar van alles wordt behandelt, en je kunt zoveel kanten op hiermee.
het is natuurlijk niet te vergelijken met psychologie aan de universiteit, maar het is meer vergelijkbaar met sjd en dat soort opleidingen.

heeft iemand trouwens ervaring met het NTI?

28-09-2003, 17:53
Hai!

Ik heb een zus die net aan haar studie Psychologie is begonnen. Tot nu toe vindt ze het erg leuk en dat merken wij ook (elke dag komt ze weer met haar nieuwe psychologische spelletjes en theorieën)

Als je specifieke vragen hebt kun je me PM'en, zal ik ervoor zorgen dat zij ze persoonlijk beantwoord.

28-09-2003, 18:27
Mijn nicht studeert psychologie aan de universiteit in Brussel.
En volgens haar is het heel leuk maar ook heeeeeeeeeel erg moeilijk dus je moet het echt willen!

29-09-2003, 13:49
Ik zou ook graag psychologie willen doen op hbo, maar niet NTI. Zou iemand me kunnen vertellen op welke hogeschool je deze opleiding kunt volgen want in R dam niet.

29-09-2003, 16:45

Citaat:
Origineel gepost door Kareema
Ik zou ook graag psychologie willen doen op hbo, maar niet NTI. Zou iemand me kunnen vertellen op welke hogeschool je deze opleiding kunt volgen want in R dam niet.
hoi kareema,
deze opleiding kan je niet volgen op HBO niveau, alleen op de universiteit. nou daar kom je ook alleen als je vwo hebt gedaan of je je propedeuse hebt gehaald.
nu heeft NTI deze opleiding wel op HBO niveau. het is wel een thuisstudie, voor mij ideaal omdat ik fulltime werk.

14-10-2003, 14:16

Citaat:
Origineel gepost door schatje_kaoutar
HOi Ik heb op universitaire niveau psychologie gestudeerd en ben actief hierin, wat betreft het goed verdienen het is redelijk. Vergis je echter niet dat je soms je werk mee naar huis neemt dus in geestelijke zin, trouwens als je richting de kinderpscyhologie gaat is het echt aan te raken, je kan zo genieten van de vorderingen.
Groeten
mag ik vragen wat je precies voor werk doet?

ik ben idd met name geinteresseerd in kinderpsychologie.

14-10-2003, 21:41

Citaat:
Origineel gepost door manla
salaam

ik volg de opleiding orthopedagogie dat is ook wel in de branche van psygologie ik weet niet of het goed betaald is maar het is wel een plezante job. ik wens je veel succes inscha allah

wa salaam
hey, ik wou ook orthopedagogie gaan volgen. Maar ik wil dat in avondschool doen. doe jij dat ook in avondschool. (ps ben ook van a'pen)


in mijn vorige opleiding heb ik ook psychologie gehad en het was zeer leerrijk. Het was meestal wel droge leerstof en heel veel theorie maar als je er interesse in hebt dan is het best fun.

succes ermee!

24-12-2004, 14:00
Hey,

Ik ben zelf bijna afgestudeerd psycholoog in Amsterdam en wou even afraden om psychologie bij het NTI te doen. Een vriendin van mij doet dit, maar deze cursus is nauwelijks te vergelijjken met het echte werk. Ik denk dat als je een thuiscursus psychologie gaat doen dat geen enkele werkgever je serieus neemt, in ieder geval niet als je je eigen praktijk wil beginnen, de wetenschap of het onderwijs in wil, therapeut wil worden of diagnoses wil stellen. Volgens mij is die cursus ontworpen voor mensen die in de dertig zijn en psychologie interessant vinden maar er nooit in zouden gaan werken.

Verder is het misschien interessant om te weten dat er heel veel specialisaties zijn binnen de psychologie. Tegenwoordig wordt het Bachelor Master systeem gehanteerd in Nederland, wat inhoud dat je 2 jaar een algemene opleiding krijgt die hetzelfde is voor iedereen (de Bachelor). Hierna kun je je 2 jaar specialiseren en je mastergraad halen. Hier kun je kiezen uit bijvoorbeeld;
Klinische psychologie: het stereotype "ga maar zitten, vertel me eens wat de problemen zijn dan vertel ik je wat er met je mis is"
Biologische psychologie: gaat over welk gedrag genetisch bepaald is, hoe sterk het genetisch bepaald is, welke psychologische syndromen genetisch worden doorgegeven en hoe de wetenschap hierachter is gekomen
Neuropsychologie: Dit doe ik! Gaat over de hersenen en hoe al het gedrag voortkomt uit de hersenen
Kinder en jeugd psychologie: Gaat voornamelijk over de ontwikkeling van kinderen en wat er in de ontwikkeling fout kan gaan. Op welke leeftijd kinderen leren zitten, kruipen, staan, lopen en rennen. Maar ook hoe ze leren lezen, schrijven, logisch redeneren en abstract nadenken. Ook hoe en waarom er dingen fout kunnen gaan, bijvoorbeeld Autisme, ADHD, maar later in de ontwikkeling ook drugsgebruik en criminaliteit. En natuurlijk hoe deze dingen ontstaan en wat je eraan kun doen.

Hoeveel geld je verdient als je bent afgestudeerd hangt af van wat voor werk je gaat doen en waar. Er zijn veel beroepen waar je uit kan kiezen afhankelijk van je specialisatie, bij neuropsychologie of biologische psychoogie kun je bijvoorbeeld onderzoeker worden (en zo de wetenschap vooruit helpen). In het begin verdien je tussen de 1800 en 2500 euro, als onderzoeker tussen de 3000 en 6000 euro, als professor geloof ik tussen de 3000 en 9000 euro. Bij kinder en jeugd psychologie zou je bijvoorbeeld diagnost kunnen worden, dus kijken wat voor stoornis een kind heeft (ADHD, ODD, CD, Autisme, Depressie, fobie). Of therapeut, dus hoe help je zo'n kind. Je zou ook ergens anders kunnen gaan werken en de opgedane kennis gebruiken voor je eigen kinderen. Bij arbeids en organisatie psychologie kun je adviseur worden bij een bedrijf, sollicitatiegesprekken afnemen, managers trainen, reclamecampagnes ontwikkelen. Hoeveel je in deze functies verdient zou ik echter niet weten. Wel verdien je bij bedrijven meestal meer dan bij de overheid (lees ziekenhuizen, instellingen, vezorginshuizen e.d.). Maar hoe dan ook je verdient een godsvermogen meer dan iemand met LBO/MBO/MAVO/HAVO/LTS etc.

26-12-2004, 00:10


Asalaam alaykoem!

Heel goed beschreven hoe de studie psychologie in elkaar zit. Ik studeer zelf kinder- en jeugd derdejaars, dus ik weet ook wel hoe het ongeveer in elkaar zit. Maar ik moet zeggen, je hebt precies de info gegeven die ik zou willen hebben als ik de studie zou willen gaan doen!

M3a salaam

05-01-2005, 13:23
Vraagje...je krijgt ook statistiek he? als je pscyhologie gaat studeren aan de universiteit...is dat heel moeilijk? of valt het wel mee....
groetjes

05-01-2005, 14:23
Statistiek is leuk! Ook al zijn er mensen die daar anders over denken...

De psychologie heeft vaak als doel structuur te ontdekken in gedrag van mensen, en statistiek helpt hierbij. Stel bijvoorbeel dat je wil weten hoe het IQ verschilt tussen mannen en vrouwen. Je kunt dan een IQ test afnemen bij een groep mannen en een groep vrouwen, en hun scores vergelijken. Stel dat mannen gemiddeld een IQ van 100 hebben en vrouwen een IQ van 105, dan zou je kunnen gaan denken dat vrouwen slimmer zijn dan mannen. Echter moet je oppassen bij deze conclusie, omdat er ook andere redenen kunnen zijn dat de groep vrouwen beter heeft gescoord dan mannen.

Als je bijvoorbeeld maar 3 mannen had in je groep mannen en 3 vrouwen in je groep vrouwen, dan zijn je resultaten niet zo betrouwbaar. Als je je onderzoek opnieuw zou doen met andere mensen zouden je resultaten heel anders zijn. Bij statistiek leer je waar je allemaal op moet leten als je twee groepen met elkaar wil vergelijken, tenminste dat is de basis.

Bij statistiek moet je in het begin wel veel rekenen, vooral gemiddelden, en de spreiding van scores (dus of alle scores tussen 99 en 106 liggen, of dat alle scores tussen 75 en 140 liggen). Maar het rekenen is niet het moeilijste van statistiek, want het rekenen is gewoon het toepassen van formules. Je moet echter weten in welke situatie je welke formule moet toepassen, en dat is wat de meeste mensen het moeilijkst vinden. Je hebt bijvoorbeeld verschillende formules voor het vergelijken van twee of drie groepen. Soms wil je weten of er een verschil is tussen groepen. Soms wil je weten hoeveel mensen je moet onderzoeken om een betrouwbaar onderzoek te kunnen uitvoeren. Als je wiskunde op de middelbare school leuk vind zal het geen probleem zijn, anders zal je hier misschien wat moeite ondervinden.

Pagina's : [1] 2 3 4