Bekijk volle/desktop versie : GEEN Generaal pardon voor Franse illegalen



22-05-2007, 19:06
Laatste 24 uur
Geen generaal pardon voor Franse illegalen

maandag 21 mei 2007 20:30

(Novum/AP) - In Frankrijk komt geen generaal pardon voor illegalen. Dat heeft minister Brice Hortefeux van het nieuwe departement voor immigratie en nationale identiteit maandag gezegd. Hortefeux zei dat massale legalisering zelfs nadelig zou uitpakken voor de immigranten zelf en dat het Franse immigratiebeleid gekenmerkt zal worden door standvastigheid, humanisme en vooral veel pragmatisme.

De kersverse bewindsman op het nieuwe ministerie, dat door president Nicolas Sarkozy in het leven is geroepen om zijn rechtse aanhang tevreden te stellen, zei maandag dat hij van plan is om nog dit jaar 25 duizend illegale immigranten uit Frankrijk te deporteren. Ook staat bij Brice Hortefeux, een vertrouweling van Sarkozy, overleg op de agenda met vertegenwoordigers van sectoren die voor hun werknemers van immigranten afhankelijk zijn, zoals de bouw en de horeca.

Het beleid ten aanzien van gezinshereniging blijft onder Hortefeux ongewijzigd, maar er zullen wel maatregelen worden getroffen om de overgekomen gezinsleden sneller te laten integreren. Beheersing van de Franse taal en of het gezin de nieuwkomers in hun levensonderhoud kan voorzien zijn daarbij belangrijke criteria, aldus de minister.

Volgens de maandag gepubliceerde uitslag van een dit weekend uitgevoerde peiling gaan de conservatieven van president Sarkozy aan kop voor de winst in de eerste ronde van de parlementsverkiezingen van juni. Dat strookt met de verwachting dat de rechterzijde van het politieke spectrum in Frankrijk profiteert van de recente overwinning van Sarkozy. De president en zijn bondgenoten zouden, als de verkiezingen nu zouden plaatshebben, in totaal maximaal 415 van de in totaal 577 zetels in het Franse lagerhuis kunnen bemachtigen.

Socialistenleider François Hollande waarschuwde dit weekend dat een grote rechtse meerderheid in het parlement de president te veel macht toebedeelt, 'en dan zijn het alle Fransen die in de problemen zitten', zo sprak Hollande.

Sarkozy .......................

22-05-2007, 19:13


dat wordt een lange, hete zomer in frankrijk.

fort europa sluit zich steeds verder.

22-05-2007, 19:36
Vive La France!

Ze hadden KLM niet moeten kopen maar een staatsgreep moeten plegen hier.....

22-05-2007, 19:37

Citaat door Luxenberg:
Tsja ze kunnen natuurlijk ook netjes een visum aanvragen hè...


Stuur Venco naar alle consulaten!

22-05-2007, 19:39



Citaat door wammeswaggel:
dat het Franse immigratiebeleid gekenmerkt zal worden door standvastigheid, humanisme en vooral veel pragmatisme.


Kijk daar hou ik van, pragmatisme. Wat je onder die vlag allemaal kan uithalen