Bekijk volle/desktop versie : Politie pakt beruchte overvaller



15-05-2007, 13:42
Politie pakt beruchte overvaller

Met de arrestatie van een kledingdief heeft de politie in Arnhem een grote slag geslagen. Uit vingerafdrukken bleek dat hij een beruchte misdadiger is die nog 14 jaar moet zitten voor overvallen op grenswisselkantoren. De man was sinds 2001 voortvluchtig.

http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/05/art000001C796E28409F22C.html

15-05-2007, 13:50


Het gaat om Eric-Jan Quakkelsteijn.

15-05-2007, 14:24
Zie ook: Waar zit Rambo van de Lage Landen?

15-05-2007, 15:39
Tis toch frappant dat die boef eindelijk de klabak ingaat

15-05-2007, 15:45



Citaat door gaviel:
Tis toch frappant dat die boef eindelijk de klabak ingaat



Ja, heel Frappant.

En dan zijn naam. die vergeet je nooit meer, Quakkelsteijn.

15-05-2007, 23:51
Eric Jan Q. gepakt bij winkeldiefstal

Door ADRIANNE DE KONING PAUL SMITS

ARNHEM - De levensgevaarlijke overvaller Eric Jan Q. zit weer in de gevangenis. De vlucht van een van de meest gezochte criminelen van Nederland eindigde dit weekeinde roemloos na een ordinaire winkeldiefstal in Arnhem.



Eric Jan Q.

Ruim vijf jaar wist de ontsnapte 36-jarige Vlaardinger uit handen van de politie te blijven. Nu werd hij door een medewerker van een buitensportzaak met de hulp van omstanders overmeesterd.

Zij hadden geen weet van het verleden van de Vlaardinger, die in 2001 op spectaculaire wijze wist te ontsnappen uit de gevangenis. Daar zat hij een straf van 14 jaar uit voor gewelddadige overvallen in Hoek van Holland en Rotterdam. Met explosieven blies hij gevels van grenswisselkantoren op. Bij zijn vlucht schoot hij in Rotterdam op agenten.

Dit weekeinde trok de bommenmaker in Arnhem een busje traangas. Hiermee spoot hij in de ogen van de winkelmedewerker, die de achtervolging had ingezet toen het alarm in de winkel loeide. Q., die in het verleden survivaltochten organiseerde, had geprobeerd uit de winkel aan de Utrechtsestraat kleding te stelen. De oplettende burgers worden binnenkort door de politie bedankt voor hun ‘heldhaftige optreden’.

Een oude kennis is verbaasd dat zij Q. na een forse vechtpartij wisten te overmeesteren. ,,Heel knap van die mensen. Want Eric Jan was vroeger heel goed in Japanse vechtkunst. De politie zal ook wel blij zijn, na die misser laatst.’’ In september vorig jaar stond de Rotterdamse politie na een inval in een woning zonder het te beseffen oog in oog met Q. Hij fietste toen weg en verdween opnieuw in het niets. Op de zolder vond de politie knipsels over aanslagen, foto’s van Prinsjesdag, gebouwen in Rotterdam en Den Haag en rechtsextremistische documenten.

Door puur toeval belandde hij nu dan toch in de cel. Eerst als ‘gewone’ winkeldief, die weigerde zijn identiteit prijs te geven. Bij de vergelijking van zijn vingerafdrukken gingen ‘alle alarmbellen rinkelen’.

Waar hij heeft uitgehangen, weet de politie niet. ,,Hij leidde volgens de politie een zwervend bestaan. De agenten herkenden hem niet van oude foto’s. ,,Hij heeft een heel ander uiterlijk.’’


http://www.ad.nl/binnenland/article1375961.ece

16-05-2007, 00:08
Gevaarlijke overvaller opgepakt

AMSTERDAM - De politie heeft in Arnhem de beruchte en zeer gevaarlijke
overvaller Eric Jan Q. opgepakt.



Q. liep echter toevallig tegen de lamp. Omstanders hadden hem aangehouden omdat hij iets uit een winkel zou hebben gestolen. Een medewerker van de winkel achtervolgde de overvaller. Die verzette zich en bespoot de ogen van de winkelmedewerker vervolgens met traangas. Uiteindelijk is Q. met hulp van omstanders overmeesterd.

Q. werd in 2003 in hoger beroep veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf wegens gewelddadige overvallen op grenswisselkantoren in Hoek van Holland en Rotterdam. De nu 36-jarige man ontsnapte in december 2001 via een luchtkoker uit de Rotterdamse gevangenis de Schie en was sindsdien voortvluchtig.

Lange tijd werd gedacht dat hij in het buitenland zat, maar onlangs bleek hij geruime tijd in Rotterdam-Zuid gebivakkeerd te hebben, zo schreef De Telegraaf onlangs.

Geruchten gingen dat hij ondergedoken zat in Hongkong of bij een paramilitair bolwerk in Amerika, maar Eric Jan Q. - een van 's lands meest gezochte gangsters - blijkt maandenlang onder de neus van de politie bij een paar skinheads in Rotterdam-Zuid te hebben gebivakkeerd.

Het Landelijk Openbaar Ministerie bevestigde dat Q. zijn toevlucht had gezocht in het pand aan de Boelstraat, waar de politie twee skinheads in de boeien sloeg die een allochtoon hadden bedreigd. Een dag later vond de, in allerijl ingeschakelde Nationale Recherche bij huiszoekingen handgranaten, vuurwapens en munitie en grondstoffen voor explosieven in de woning.

Ook werden krantenknipsels over terreuraanslagen en foto's van drukbezochte bijeenkomsten als Prinsjesdag, de Wereldhavendagen en van diverse gebouwen in Den Haag en Rotterdam gevonden. Maar het meest explosieve 'wapentuig', de toen 35-jarige Eric Jan Q. bleek alwéér te zijn gevlogen.

De beruchte Rotterdamse gangster is voor politie en justitie zo glad als een aal. Al sinds zijn ontsnapping uit de Rotterdamse bajes De Schie in 2001 werd naar hem uitgekeken. In de klopjacht op de gevreesde Rotterdammer werd destijds met toestemming van de minister van Justitie zijn volledige naam en foto vrijgegeven in opsporingsberichten, iets wat bij hoge uitzonderingen gebeurt.

Was het toeval dat hij in december 2001, pal voor de invoering van de euro, uit de bajes wist weg te komen? Naar verluidt had Q. zijn buit van diverse eerdere overvallen ergens begraven; een buit in guldens die op enig moment moest worden omgewisseld.

In ieder geval ontsnapte hij wel aan een lange gevangenisstraf, want Q. was datzelfde jaar door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot twaalf jaar cel. Zelf had hij altijd ontkend iets te maken te hebben gehad met de overval op een grenswisselkantoor op het centraal station Rotterdam (1999) en drie andere roofpartijen op grenswisselkantoren in Hoek van Holland (1995 en 1998) en in Maastricht (1997). Steevast waren daarbij met explosieven, onder meer zware fragmentatiebommen, de gevels van de gebouwen aan gort geblazen, vielen er gewonden onder toevallige voorbijgangers of bezoekers en schoot de dader tijdens zijn aftocht hele magazijnen aan scherpe munitie leeg op achtervolgende agenten.

Wapentuig

Bij zijn laatste overval in Rotterdam, waar hij uiteindelijk in de kraag kon worden gegrepen, telde de politie destijds zelfs vijftig hulzen.

Tijdens het onderzoek naar zijn achtergronden stuitte de recherche op een vakantiewoning in de Belgische Ardennen, die deels eigendom was van Q., en waar ook al een vracht aan lectuur over oorlogen, terroristische organisaties en allerhande wapentuig werd aangetroffen.

Nu is de ongrijpbaar geachte Q. dus gepakt bij een simpele kledingdiefstal.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/63698781/Gevaarlijke_overvaller_gepakt.html?p=12,1