Bekijk volle/desktop versie : Moslims zijn meer christen dan de christenen zelf !!



Pagina's : [1] 2 3 4 5

15-05-2007, 08:11
Lees het artikel hier

15-05-2007, 08:47



Citaat door MASTERDAM:
Lees het artikel hier


HOUDINGEN EN GEBAREN

Wanneer men de talrijke verwijzingen in de bijbel naar de verschillende soorten van gebaren en lichaamshoudingen beschouwt, bemerkt men dat er in het Midden-Oosten in dit opzicht tot nu toe weinig veranderd is. De oosterlingen zijn in het uiten van hun gevoelens veel uitbundiger en minder terughoudend dan vele volken van de westerse wereld. Of hun houdingen en gebaren nu van woorden vergezeld gingen of niet, ze waren zeer krachtig en veelzeggend.

Gebed en eerbetoon. Staan. De Hebreeën en vele andere in de bijbel genoemde volken kenden geen voorgeschreven lichaamshouding bij het bidden. De verschillende houdingen die zij aannamen, gaven blijk van diep respect. Het was algemeen gebruikelijk om tijdens het bidden te staan. Ook Jezus sprak over deze houding bij het bidden (Mr 11:25). Toen Jezus direct na zijn doop bad, kennelijk in staande houding, werd de hemel geopend en daalde de heilige geest in lichamelijke gedaante gelijk een duif op hem neer, terwijl Gods stem vanuit de hemel sprak. — Lu 3:21, 22.

Knielen. Men placht bij het bidden ook te knielen. Jezus zelf knielde toen hij in de hof van Gethsemane bad (Lu 22:41). Bij de inwijding van de tempel knielde Salomo toen hij de natie Israël in gebed vertegenwoordigde (1Kon 8:54). Hoewel de bijbel in veel van de gevallen het woord „knie” in het meervoud gebruikt, kan het zijn dat iemand soms op één knie neerknielde, zoals oosterlingen dat soms nu nog doen. — Han 9:40; 20:36; 21:5; Ef 3:14.

Zich neerbuigen. Waar de joden zich ook bevonden, bij de aanbidding richtten zij hun gelaat naar de stad Jeruzalem en haar tempel (1Kon 8:42, 44; Da 6:10). In een visioen zag Ezechiël 25 mannen die zich met hun rug naar de tempel van Jehovah en met hun gezicht naar het O gekeerd neerbogen (Ez 8:16). De tempels van de zonaanbidders waren zo gebouwd dat de ingang zich aan de W-zijde bevond, zodat de aanbidders bij het binnengaan naar het O keken. De tempel van Jehovah daarentegen was gebouwd met de ingang op het O, zodat de aanbidders van Jehovah met de rug naar de opgang van de zon toegekeerd naar binnen gingen.

De armen uitstrekken. Zowel bij het staan als bij het knielen werden de handpalmen soms naar de hemel uitgebreid, of werden de handen in een smekend gebaar opgeheven of naar voren uitgestrekt (1Kon 8:22; 2Kr 6:13; Ne 8:6). Soms werd het gezicht opgeheven (Job 22:26) of sloeg men de ogen naar de hemel op. — Mt 14:19; Mr 7:34; Jo 17:1.

Zitten en zich neerwerpen. Ook in zittende houding werd gebeden, waarbij degene die bad, klaarblijkelijk neerknielde en dan op zijn hielen ging zitten (1Kr 17:16). In deze positie kon hij het hoofd buigen of de kin op de borst houden. Men kon ook, net als Elia, ter aarde neerhurken en zijn gezicht tussen zijn knieën steken (1Kon 18:42). De bijbel gebruikt voor ’zich neerwerpen’ vaak de uitdrukking ’neervallen’ of ’op zijn aangezicht vallen’. Hierbij viel men gewoonlijk op de knieën en boog zich op de handen of vaker nog op de ellebogen naar voren tot het hoofd de grond raakte (Ge 24:26, 48; Ne 8:6; Nu 16:22, 45; Mt 26:39). Wanneer iemand die een smeekbede opzond, intens verdriet had of zeer vurig bad, lag hij wellicht werkelijk languit met zijn gezicht naar de aarde. In gevallen van intense droefheid was degene die een smeekbede opzond soms in zakken gekleed (1Kr 21:16). Ook valse aanbidders bogen zich voor hun afgoden neer (Ex 20:5; Nu 25:2; 2Kon 5:18; Da 3:5-12), en vaak kusten zij hun afgoden. — 1Kon 19:18.

Religieuze gebaren in de richting van een voorwerp. Job wees op het gevaar dat iemands hart hem ertoe zou kunnen verlokken een voorwerp zoals de zon of de maan te vereren en er door een bepaald gebaar aanbidding aan te schenken, misschien door de hand op de mond te leggen in een kus, zoals heidense maanaanbidders en afgodenaanbidders dat deden. Job besefte dat men hierdoor de ware God zou verloochenen en rekenschap van deze dwaling zou moeten afleggen. — Job 31:26-28.

Onder christenen gebruikelijke houdingen bij het gebed. Jezus zond, evenals Paulus en anderen, oprechte gebeden in het openbaar op. Ook beval hij persoonlijke gebeden aan (Mt 6:5, 6). Maar Jezus veroordeelde het uitspreken van lange gebeden voor de schijn, een gewoonte waarin sommige schriftgeleerden waren vervallen, die door anderen gezien wilden worden (Mr 12:40; Lu 20:47). De christenen hebben echter veel gewoonten en gebruiken die God niet mishaagden, van de joodse synagoge overgenomen. In de christelijke Griekse Geschriften worden in verband met gebeden dezelfde lichaamshoudingen genoemd die bij de joden gebruikelijk waren. Nergens wordt een gelaatsuitdrukking of een lichaamshouding aanbevolen waarmee vroomheid voorgewend moet worden. Er wordt geen speciale waarde gehecht aan een bepaalde houding bij het bidden, zoals de handpalmen tegen elkaar houden of de handen vouwen. In feite kan men wanneer men een toegewezen taak ten uitvoer brengt of met een noodsituatie wordt geconfronteerd, in stilte bidden, zonder dit zichtbaar tot uitdrukking te brengen. (Vgl. Ne 2:4.) Christenen worden aangemoedigd om „met elke vorm van gebed en smeking” te blijven bidden. — Ef 6:18.

15-05-2007, 08:51
Respect, nederigheid. Knielen. De houdingen en gebaren waarmee de oosterlingen elkaar achting betoonden — vooral wanneer zij een verzoek richtten tot een hoger geplaatst persoon — waren ongeveer dezelfde als bij het gebed. Wij vinden in de bijbel voorbeelden van personen die voor een ander neerknielden en een smeekbede tot hem richtten. Dat had niets met aanbidding te maken, maar was slechts een teken van diep respect voor diens positie of ambt. — Mt 17:14; Mr 1:40; 10:17; 2Kon 1:13.

Zich neerbuigen was vooral gebruikelijk wanneer men anderen begroette, zakelijke aangelegenheden met hen wilde bespreken of hun een hoge mate van respect wilde betonen. Jakob boog zevenmaal toen hij Esau ontmoette (Ge 33:3). Hoewel Salomo koning was, toonde hij respect voor zijn moeder door zich voor haar neer te buigen. — 1Kon 2:19.

Zich neerbuigen kon ook een teken zijn dat men een nederlaag erkende (Jes 60:14). De overwonnenen verschenen soms in een zak gehuld en met touwen op hun hoofd voor hun overwinnaar teneinde hem om barmhartigheid te smeken (1Kon 20:31, 32). Sommigen denken dat de touwen om hun hals werden gelegd als teken van hun gevangenschap en onderwerping.

Hoewel het bij de joden heel gewoon was zich respectvol voor een hooggeplaatst persoon neer te buigen, weigerde Mordechai zich voor Haman neer te buigen. Haman, een Agagiet, was namelijk zeer waarschijnlijk een Amalekiet, en Jehovah had gezegd dat hij de herinnering aan Amalek volledig van onder de hemel zou uitwissen en dat hij van geslacht tot geslacht oorlog met Amalek zou hebben (Ex 17:14-16). Aangezien zich voor Haman neerbuigen of neerwerpen op een vredesgebaar zou kunnen duiden, weigerde Mordechai dit te doen, want daarmee zou hij Gods gebod hebben overtreden. — Es 3:5.

Zich neerwerpen. Jozua wierp zich neer voor een engel die „als vorst van het leger van Jehovah” was gekomen, niet om deze engel te aanbidden, maar in erkenning van het hoge ambt dat de engel bekleedde en van het feit dat hij kennelijk door Jehovah was gezonden om Jozua een bevel over te brengen. — Joz 5:14.

Toen Jezus op aarde was, wierpen sommige mensen zich voor hem neer teneinde hem om iets te smeken en hem hulde te brengen, en hij berispte hen niet (Lu 5:12; Jo 9:38). Jezus was namelijk de aangestelde maar nog niet regerende Koning, zoals hij zelf zei: „Gods koninklijke majesteit is genaderd” (ED); „Het koninkrijk Gods is nabij gekomen” (NW, Mr 1:15). Jezus was de erfgenaam van de troon van David en werd derhalve terecht als koning geëerd. — Mt 21:9; Jo 12:13-15.

De apostelen van Jezus Christus stonden echter niet toe dat anderen zich voor hen neerwierpen. Bij de in de bijbel beschreven voorvallen wierp men zich namelijk neer als uiting van religieuze eerbied, alsof de genezingen en andere krachtige werken die de apostelen verrichtten, niet door de kracht van de heilige geest maar door hun eigen kracht tot stand waren gebracht. De apostelen wisten dat de kracht van God afkomstig was, dat hem de eer voor deze dingen toekwam en dat hij alleen aanbeden mocht worden door bemiddeling van Jezus Christus, van wie zij slechts vertegenwoordigers waren. — Han 10:25, 26.

In verband met de achting die Jezus werd betoond, wordt vaak het woord pro·sku′ne·o gebruikt, dat in eerste instantie „hulde brengen” betekent maar ook met „aanbidden” wordt vertaald (Mt 2:11; Lu 4:8). Jezus wees aanbidding af, want die komt alleen God toe (Mt 4:10). Hij beschouwde de hem gebrachte hulde echter als erkenning van de hem door God verleende autoriteit. Toen de engel die door Jezus Christus werd gezonden om Johannes de Openbaring mee te delen, weigerde zich door Johannes te laten aanbidden, wees hij op het beginsel dat alleen God door de mens aanbeden mag worden. — Opb 19:10;

15-05-2007, 09:05
bla bla bla

15-05-2007, 09:16



Citaat door MoniqueJ:
Respect, nederigheid. Knielen. De houdingen en gebaren waarmee de oosterlingen elkaar achting betoonden — vooral wanneer zij een verzoek richtten tot een hoger geplaatst persoon — waren ongeveer dezelfde als bij het gebed. Wij vinden in de bijbel voorbeelden van personen die voor een ander neerknielden en een smeekbede tot hem richtten. Dat had niets met aanbidding te maken, maar was slechts een teken van diep respect voor diens positie of ambt. — Mt 17:14; Mr 1:40; 10:17; 2Kon 1:13.

Zich neerbuigen was vooral gebruikelijk wanneer men anderen begroette, zakelijke aangelegenheden met hen wilde bespreken of hun een hoge mate van respect wilde betonen. Jakob boog zevenmaal toen hij Esau ontmoette (Ge 33:3). Hoewel Salomo koning was, toonde hij respect voor zijn moeder door zich voor haar neer te buigen. — 1Kon 2:19.

Zich neerbuigen kon ook een teken zijn dat men een nederlaag erkende (Jes 60:14). De overwonnenen verschenen soms in een zak gehuld en met touwen op hun hoofd voor hun overwinnaar teneinde hem om barmhartigheid te smeken (1Kon 20:31, 32). Sommigen denken dat de touwen om hun hals werden gelegd als teken van hun gevangenschap en onderwerping.

Hoewel het bij de joden heel gewoon was zich respectvol voor een hooggeplaatst persoon neer te buigen, weigerde Mordechai zich voor Haman neer te buigen. Haman, een Agagiet, was namelijk zeer waarschijnlijk een Amalekiet, en Jehovah had gezegd dat hij de herinnering aan Amalek volledig van onder de hemel zou uitwissen en dat hij van geslacht tot geslacht oorlog met Amalek zou hebben (Ex 17:14-16). Aangezien zich voor Haman neerbuigen of neerwerpen op een vredesgebaar zou kunnen duiden, weigerde Mordechai dit te doen, want daarmee zou hij Gods gebod hebben overtreden. — Es 3:5.

Zich neerwerpen. Jozua wierp zich neer voor een engel die „als vorst van het leger van Jehovah” was gekomen, niet om deze engel te aanbidden, maar in erkenning van het hoge ambt dat de engel bekleedde en van het feit dat hij kennelijk door Jehovah was gezonden om Jozua een bevel over te brengen. — Joz 5:14.

Toen Jezus op aarde was, wierpen sommige mensen zich voor hem neer teneinde hem om iets te smeken en hem hulde te brengen, en hij berispte hen niet (Lu 5:12; Jo 9:38). Jezus was namelijk de aangestelde maar nog niet regerende Koning, zoals hij zelf zei: „Gods koninklijke majesteit is genaderd” (ED); „Het koninkrijk Gods is nabij gekomen” (NW, Mr 1:15). Jezus was de erfgenaam van de troon van David en werd derhalve terecht als koning geëerd. — Mt 21:9; Jo 12:13-15.

De apostelen van Jezus Christus stonden echter niet toe dat anderen zich voor hen neerwierpen. Bij de in de bijbel beschreven voorvallen wierp men zich namelijk neer als uiting van religieuze eerbied, alsof de genezingen en andere krachtige werken die de apostelen verrichtten, niet door de kracht van de heilige geest maar door hun eigen kracht tot stand waren gebracht. De apostelen wisten dat de kracht van God afkomstig was, dat hem de eer voor deze dingen toekwam en dat hij alleen aanbeden mocht worden door bemiddeling van Jezus Christus, van wie zij slechts vertegenwoordigers waren. — Han 10:25, 26.

In verband met de achting die Jezus werd betoond, wordt vaak het woord pro·sku′ne·o gebruikt, dat in eerste instantie „hulde brengen” betekent maar ook met „aanbidden” wordt vertaald (Mt 2:11; Lu 4:8). Jezus wees aanbidding af, want die komt alleen God toe (Mt 4:10). Hij beschouwde de hem gebrachte hulde echter als erkenning van de hem door God verleende autoriteit. Toen de engel die door Jezus Christus werd gezonden om Johannes de Openbaring mee te delen, weigerde zich door Johannes te laten aanbidden, wees hij op het beginsel dat alleen God door de mens aanbeden mag worden. — Opb 19:10;



En? wat is jouw conclusie? buiten het copy & paste verhaal

15-05-2007, 14:23
Dat je ook staand mag bidden. Lees vooral niet over Jezus woorden heen.
Begrijpend lezen is niet moeilijk als je niet bevooroordeeld bent.

15-05-2007, 14:26

Citaat door MoniqueJ:
Dat je ook staand mag bidden. Lees vooral niet over Jezus woorden heen.
Begrijpend lezen is niet moeilijk als je niet bevooroordeeld bent.



Trek aub niet meteen jouw conclusies. Want in de Islam mag je ook staand bidden. Dus......

15-05-2007, 17:47

Citaat door MASTERDAM:
Trek aub niet meteen jouw conclusies. Want in de Islam mag je ook staand bidden. Dus......


Wat lu l je dan?

15-05-2007, 17:49
rare titel van deze topic ...

16-05-2007, 07:32

Citaat door aka_coolest_sez:
Wat lu l je dan?


Nog zo'n domme reactie. Alles goed meneertje coolest. Hou het hoofdje cool he

16-05-2007, 08:37

Citaat door MASTERDAM:
Nog zo'n domme reactie. Alles goed meneertje coolest. Hou het hoofdje cool he


Beste Masterdam, het stuk wat ik geplaatst heb is een geschiedenislesje.
Deze topic gaat nergens over. Ik wilde een beter voorbeeld geven dan jouw eenrichtinggedachten. De bewering (de titel van de topic) is zachtjes gezegt geouwehoer. Ik schaar mij achter Coolest.

16-05-2007, 08:53
De Islaam is het enigste geloof met bewijzen !!!!
Hoe durven jullie nog te ontkennen en dan ook nog zo praten tegen .. mijn BROEDER FIE DIEN !!!... Hij heeft gelijk .. dus .. wrm al die negatieve Reachties..?? ALS JE HET NIET INTRESEERD DE ISLAM WAT DOE JE DAN HIER ZO BIJ ISLAM&IK ??..... ga maar. ergens anders heen als je dit niet intreseerd.. doeidoeidoeidoeidoei!!!!

16-05-2007, 08:58


Jah Zeker.. !!! Alhamdoulilah Zijn wij moslims
En weten we de waarheid!!! alhamdoulilah yarabi

16-05-2007, 08:59

Citaat door Oum_Saifaddin:
De Islaam is het enigste geloof met bewijzen !!!!
Hoe durven jullie nog te ontkennen en dan ook nog zo praten tegen .. mijn BROEDER FIE DIEN !!!... Hij heeft gelijk .. dus .. wrm al die negatieve Reachties..?? ALS JE HET NIET INTRESEERD DE ISLAM WAT DOE JE DAN HIER ZO BIJ ISLAM&IK ??..... ga maar. ergens anders heen als je dit niet intreseerd.. doeidoeidoeidoeidoei!!!!


Een geloof kun je niet bewijzen daarom heet het ook geloof.

16-05-2007, 09:11
wij hebben bewijzen HADITH'S.. KORAAN .. profeten hebben de Profeet Saws dingen zien doen/zeggen en hun hebben het opgeschreven .. de profeet saws heeft ook dingen in gegraveerd in stenen .. DUS ER IS ZAT BEWIJS JA!!!!!!ESHEDE LE ILLE HE ILAA ALLAH!!! ESHEDE AN ABDOEHOE OE RASOELOEh

Pagina's : [1] 2 3 4 5