>
>
> Wie kan mij helpen aan dit croisant achtige broodje......vorm van een soort krans...
Bekijk volle/desktop versie : Wie kan mij helpen aan dit croisant achtige broodje......vorm van een soort krans...
salamoe aleikum,
Ik ben al een tijdje op zoek naar het recept van een broodje. Het broodje heeft een vorm van een soort krans......en het deeg is bijna het zelfde als croissant-deeg. Het broodje wordt ongetwijfeld bewerkt met boter....
Ik weet wel hoe je de vorm van het broodje maakt. Je hebt zeg maar een lange staaf of slang deeg. Daar maak je een knoop in en draait zeg maar om elkaar heen. dan krijg je een soort krans.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen, ben jullie zeer dankbaar!
marakchia2005
14-05-2007, 10:11
Hallo,
Volgens mij is dit recept van Ellouisa, wan tik heb deze gister nog opgeslagen in mijn word document.
Groeten Marakchia
Het is niet zo dat ik het recept hier eerder op marokko.nl heb gezien hoor.....
Maar het kan wel, alhoewel ik veel gezocht heb
marakchia2005
14-05-2007, 12:33
Ingredienten:
200 ml melk
100 gr poedersuiker
80 gr boter
Snufje zout
1 zakje gedroogde gist (7 gr)
1 ei
Ongeveer 350-400 gr bloem
1 tl lecithinepoeder (hoeft niet perse)
1 vitamine C tablet (hoeft niet perse)
1 eidooier om te bestrijken
Bereiding:
Meng de melk met de poedersuiker en verwarm deze in een pannetje (niet laten koken!). DOe dit over in een kom. Smelt de boter en doe dat bij de melk. Klop het goed door elkaar en laat dan afkoelen tot het lauw is. Klopt dan het ei erdoor. Meng de bloem (begin met 350 gr) met de gist, lecithinepoeder en fijngestampte vitamine C Tablet. Giet hierbij het melk-ei-botermengsel en meng alles goed. Voeg eventueel bloem toe tot je een zacht en soepel deeg hebt dat niet meer plakt. Niet te veel bloem erbij doen, dan worden ze broodjes niet zacht!
Kneed dit voor ongeveer 20 minuten en laat dan een uur rijzen.
Verdeel het deeg na het rijzen in 12 bolletjes en deel de bolletjes door 2. Neem een bolletje en rol daar een staafje van (ik druk de uiteinden een beetje op mijn werkplek, anders trekt het deeg zich terug). Maak zo nog een staafje en rol deze als een spiraal om elkaar heen. Breng de uiteinden naar elkaar toe zodat een kransje ontstaat en druk het goed vast, zodat het niet loslaat in de oven. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat nog een kwartiertje afgedekt rijzen. Bestrijk met eigeel en bak ze ongeveer 10-15 minuten in een oven van 200 graden goudbruin en gaar.
Ik denk dat je deze recept bedoelt, veel succes.
Marakchia
choukran,
maar dit zijn helaas niet die broodjes die ik bedoel.
Bij die ik bedoel zie je echt die laagjes, dunne velletjes zeg maar als je het broodje door tweeen snijdt snap je.,...croissant achtig. Het broodje is inderdaad wel inm een soort kransje gevlochten... en je kan ook echt zien dat het met boter word gemaakt bij het vormen van een krans. Heel erg bedankt voor de moeite in ieder geval.....
Ik hoop dat iemand dit recetp voor me heeft want wil het heel graag maken...
Zelf heb ik dit broodje gegeten op een bruiloft ....maar wie het heeft gemaakt.........???????????????? Iemand had het meegebracht vandaar...
chouran alvast
Oep!!!!!!!!!
Kookprincessen,,,, weet helemaal niemand wat ik bedoel voor broodje????
Kom op!!
soulmate29
14-05-2007, 17:31
Citaat door salama:Oep!!!!!!!!!
Kookprincessen,,,, weet helemaal niemand wat ik bedoel voor broodje????
Kom op!!
Ik weet het wel, maar kan je helaas niet helpen met het recept.
Ik wil hem namelijk zelf ook graag leren. Mijn schoonzus maakt hem ook die, gebruikt in ieder geval wel veel boter erbij. Maar deze word in de vorm van een koffiebroodje gemaakt. Je kan van deze broodje verschillende variaties maken. deze word ook gemaakt met honing en kokos erop
Haha toch iemand die weet wat ik bedoel.....jammer dat je het recept niet hebt... Zou je het je schoonzus niet kunnen vragen......
Wieweet wil zij het met ons delen...
choekran oegt
RealChaymae
14-05-2007, 18:08
hi ik heb net zitten lezen ik heb meerdere recepten van dit broodje ( een tik van mij verzamelen van recepten het liefst verschillende van het zelfde hihi), waaronder die van oumoumaima ze heetten in marokko gbizat shams ( zonbroodjes)als je laagjes wil moet je het uitrollen als msemen en dan besmeren met boter dan oprollen als melui je hebt dan een lange rol die laat je even rusten en dan om elkaar vlechten goed laten rijzen niet meer verplaatsen succes,
naima
gwn_nadoria18
14-05-2007, 18:19
Bedoel je deze misschien?
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=16849903&postcount=2038
Of bedoel je geen Mloui?
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=13427690&postcount=721
RealChaymae !!!!!
Het broodje wat ik zoek is precies wat je zegt....
Mag ik aub het recept van je??????
hahah eindelijk.....
Ik heb gezocht naar recepten van oumoumaima maar kan haar topic niet vinden.....
choukran voor je reactie meid
gwn nadoria,
ook jij dank je wel....maar die recepten zijn het helaas niet....
1tetouania
15-05-2007, 09:41
Wil het ook graag hebben en als het kan met fotos erbij
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=24585034&postcount=245
ik hoop dat je deze bedoeld ik wil ze namelijk ook f
gaan maken
Moslima81
16-05-2007, 18:35
Asalaamoe aleikoem warahmatoeallahie wabaraktoehoe,
Ik heb geen foto, maar het gaat op dezelfde manier als in de link van najat20 hierboven. Recept van Oumoumaima.
500 meel
4 lepels suiker
3 lepels olie
1 bakpoeder
20 gr bakkersgist
+/_ 200 tot 250 ml warm WATER
zout naar smaak
Vulling:
Kamertemperatuur roomboter (tussen de 50 en 100 gram). Hoe zachter hoe beter)
Je mengt alles goed. Het is een beetje een plakkerig deegje. Je vormt ongeveer 10 bollen. Hoe groter hoe mooier.
Je plaatst deze bollen een, met meel bestuifde, plaat of dienblad. Je laat dit ongeveer een half uurtje rijzen.
Daarna maak je de bol plat, een ovaalvorm. je moet niet heel breed hebben, het wel lang zijn in de lengte. Dan pak je met je hand een stuk roomboter en smeert het deeg in. Dan rol je het deeg in de breedte op. Dan heb je een lange slang. De rest moet je maar kijken naar de foto van oumoumaima. Vouw vaak maar 2 keer rond. Dan krijg je aan de bovenkant 4 van die soort groeven....moeilijk uitleggen. Je hoeft er niet veel aan te trekken, alleen mooi rond maken. Na het rijzen, worden ze wel lager en breeder.
Dit laat je 2 uur lekker rijzen. In smeren met ei en in de voorverwarmde oven op stand 4 volgens mij.
Dan als ze klaar zijn, kun je ze besmeren met honing of abrikozenjam en bestrooien kleine walnootstukjes.
Ghair insha allah, ik hoop dat ze lukken en dat het duidelijk is.
Supersister
16-05-2007, 23:46
ik doe het zo:
500 gram bloem
100ml melk
100 ml water
1 ei
1 eetlepel gist(weet niet hoeveel gram dat is)
half zakje bakpoeder
3 eetlepels suiker
olie en boter om mee te besmeren
en voor de rest doe ik het ook zoals hierboven beschreven .
succes
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.