Bekijk volle/desktop versie : ‘Radicale Iraakse geestelijke leider IS in Iran’



13-05-2007, 21:18
13/05/2007 Jtwnetwork - WASHINGTON (AP) - De Verenigde Staten zegt zeker te weten dan de radicale Iraakse geestelijke leider Muqtada al-Sadr nog leeft en op dit moment in Iran is, zei een belangrijke Ambtenaar van de Ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens een discussie over de anti-Amerikaanse godsdienstige politieke leider.

”We weten zeker dat hij het land uit is”, zei David Satterfield, top adviseur van Condoleezza Rice op het gebied Irak. “Hij is al sinds half januari in Iran.”

In een interview met “The Assosiated Press”, zei Satterfield dat er positieve ontwikkelingen hebben plaatsgevonden voor de V.S. en de Iraakse regering sinds de afwezigheid van al-Sadr .

”Ik kan niet speculeren waarom Muqtada al-Sadr ervoor heeft gekozen om naar Iran te gaan,” zei Satterfield. “Ik kan alleen de politieke omstandigheden aangeven”.

Amerikaanse officiers zeggen dat al-Sadr uit Irak weg is gegaan toen de V.S. machten en de Iraakse veiligheidsdienst zich op het chaotische Bagdad hadden geconcentreerd.

Al-Sadr is in beide landen al maandenlang niet in het openbaar gezien, maar zijn assistenten houden nog steeds vol dat de geestelijke in Irak is. Het is alleen niet duidelijk waar.
Bron:
http://www.jtwnetwork.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=3693&Ite mid=279

13-05-2007, 22:20


zo hij is weer thuis.