Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk ::::::::::Plaats Hier Alle Caloriearme Recepten:::::::::::::::



08-05-2007, 18:30
Ik heb op internet gezocht naar caloriearme recepten maar ik heb niet echt gevonden wat ik lekker vind of dat vegetarisch is.
Of iets dat jullie zelf maken en waar weinig calorien in zitten??

Misschien dat jullie mij kunne helpen, je krijgt een groen puntje van je

08-05-2007, 18:37


Spinazietaart 215 cKal(per portie)

Ingrediënten voor 4personen:

8 blaadjes Bladerdeeg
1 theelepel Sambal
2 Eieren
450 gram Diepvries spinazie
250 gram Kip
2 grote Uien
1 zakje Nasigroente


Bereiding
Leg de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer zodat deze kunnen ontdooien en verwarm de oven voor op 220 C. Knip de kip in fijne reepjes en bak ze goud/bruin in een braadpan.
Snij de uien in fijne snippers en fruit deze met de kip mee totdat ze ook goud/bruin zien.

Laat de nasigroente wellen in het water (hoeveelheid water staat vermeld op het zakje) en voeg deze hierna toe aan het kip/ uien mengsel. Hierna kan je de sambal er door roeren. Laat het mengsel zo´n 5 minuten zachtjes sudderen.

Voeg nu de goed uitgelekte diepvriesspinazie toe en roer dit goed door elkaar. Laat dit mengsel enkele minuten koken zodat het vocht de tijd heeft om te verdampen. Tussendoor bekleed je een springvorm met een doorsnee van 24 centimeter met de bladerdeeg zodat de zijkanten en bodem goed bedekt zijn.

Als het mengsel merendeel van zijn vocht kwijt is voeg je twee eiren toe, laat het geheel nog even sudderen. Doe de inhoud in de met bladerdeeg bekleedde taartvorm en zet je het geheel in de oven op de onderste rooster. Na 30 tot 40 minuten is de taart klaar om te serveren.

08-05-2007, 18:40
Groenteballen 100 cKal per portie
Ingrediënten voor 4 personen:
150 gram Soepgroente
4 sneden Bruin brood zonder korst
1 Ei
kruiden
bloem
ei
paneermeel


Bereiding
Smoor de soepgroente in een pan. Haal de korsten van het brood want deze heb je niet nodig. Maak van het overgebleven brood kleine stukjes . Doe de gesmoorde soepgroente bij het brood en voeg het ei met de kruiden toe. Kneed het geheel tot een goed verdeelde bal

Verdeel de hoeveelheid in kleine porties en draai er ballen van. Haal de ballen door het ei en dan door het bloem. Hierna haal je de bal weer door het ei en ga je door het paneermeel. Bak de ballen aan beide kanten goudbruin in de pan zodat er een knapperig kostje ontstaat

Lekker om te serveren met een kaas of groentesausje

08-05-2007, 18:41
Ingrediënten voor 4 personen: 130 cKal per portie

Aardappelkoek

0.75 kilo Aardappelen
50 gram Uien
0.5 Ei
40 gram Gersapte oude kaas
1 mespunt Rozemarijn
0.5 theelepel Knoflookpoeder
25 gram Magarine


Bereiding
Schil de aardappelen en rasp deze in de keukenmachine of met een schaaf. Leg de aardappelrasp op een theedoek en wring er al het vocht uit. Maak de uien schoon en rasp deze ook.

Meng in een schaal de aardappelschaafsel en uienrasp, knoflookpoeder, rozemarijn, oude kaas en het halve ei door elkaar. Smelt de boter in de koekenpan totdat de boter goed heet is. Doe het mengsel in de pan en druk het stevig aan zodat de gehele bodem bedekt is.

Na 10 a 15 minuten met behulp van een deksel de koek omdraaien en bak de andere kant gaar. Je kan de aardappelkoek warm houden in de oven of meteen serveren. Snijd hem in mooie punten.

08-05-2007, 18:42


kabeljauwfilets met kaas uit oven 335 cKal per portie

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kuipje kruidenkaas met knoflook
3 grote tomaten
500 gram kabeljauwfilets
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels bieslook
200 gram geraspte kaas
zout
peper


Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Halveer de tomaten en haal de binnenkant leeg (dit heb je niet nodig). Snij de tomaat in kleine blokjes.

Leg de kabeljauwfile in een ovenschaal of op een vuurvast bord. Wrijf de kabeljauwfilet in met citroensap en strooi en wat zout en peper overheen. Strijk de kabeljauwfilet in met kruidenkaas met knoflook zodat het geleidelijk is verdeeld over de vis.

Strooi als laatst de in blokjes gesneden tomaat samen met de fijngehakte bieslook over en bedek het geheel met geraspte kaas. Bak de kabeljauw in 25 minuten gaar en goud/bruin.