Bekijk volle/desktop versie : ‘Vaak seks tussen therapeut en tbs’er’



08-05-2007, 00:26

Citaat door BarcaHaater:
maandag 07 mei 2007
‘Vaak seks tussen therapeut en tbs’er’
Door LOEK MULDER



GRONINGEN - Seksuele relaties tussen tbs’ers en hun behandelaars zijn schering en inslag in de Van Mesdagkliniek in Groningen.

De Van Mesdag-kliniek voor tbs'ers in Groningen. FOTO ANPDat stelt de Groningse advocaat Niek Heidanus.

Heidanus spreekt van ‘wantoestanden’.

Heidanus staat meerdere tbs’ers bij die in de kliniek vastzitten. Vier cliënten van hem meldden recentelijk dat ze seks met hun behandelaars hadden, aldus Heidanus. Namens een van hen heeft hij een klacht ingediend bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en een schadeclaim neergelegd bij de Dr. S. van Mesdagkliniek.

De man had vorig jaar in behandelkamers regelmatig seks met een therapeute. Ook gaf zij de gedetineerde een mobiele telefoon waarmee intensief werd ge-smst. De therapeute is na de affaire ontslagen.

,,Een relatie tussen professioneel hulpverlener en patiënt is ethisch onjuist,’’ aldus Heidanus. De therapeute is bovendien strafrechtelijk in de fout gegaan door haar gezag en vertrouwen te misbruiken, stelt hij.

De Van Mesdagkliniek erkent dat patiënten en hulpverleners ‘incidenteel niet-professionele relaties aan gaan’. De inrichting noemt de relaties ‘volstrekt onaanvaardbaar’. Als er toch relaties ontstaan, moeten deze worden gemeld. Wordt dat nagelaten, dan volgt ontslag.

Heidanus’ cliënt is ruim twee jaar geleden veroordeeld wegens zedendelicten. ,,Hij is een kwetsbare, angstige en makkelijk te beïnvloeden man,’’ zegt Heidanus. ,,Zo iemand moet juist worden beschermd tegen een ongelijkwaardige relatie.’’

De gedetineerde is door het gebeurde flink gedupeerd, vindt Heidanus. Tegen hem zijn disciplinaire maatregelen genomen en hij is naar een andere kliniek overgeplaatst.

Onlangs ontsloeg de kliniek opnieuw een therapeute omdat ze ongeoorloofde intieme contacten onderhield met een gedetineerde.

http://www.ad.nl/binnenland/article1356845.ece
.

08-05-2007, 06:35


"Hi Henk. Zeg, wil je vandaag een gewone sessie of ook een beetje n.uken?

08-05-2007, 07:19
als dit inderdaad geen incident is, maar vaak voorkomt, moet er toch wel structureel iets mis zijn in die klinieken.