hazra
05-05-2007, 12:48
Ik heb hier een vraagje over......
In het recept staat dat je gist moet gebruiken maar ik lees
nergens dat de deeg moet rijzen.
Vind het een beetje raar...
Klopt dit??
Ingredienten:
1 kilo meel
1/2 blokje vers gist(ong. 21g)
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 ei
3 klontjes suiker
zout
extra:
1 kuipje boter
olie.
poedersuiker/ kaneel
bereiding:
doe de gist in een kom met de klontjes suiker en een glas lauwwater.
In een groot kom doe de meel, maaak een kuiltje in het midden voeg de ei, zout, bakpoeder, vanille suiker toe.
Voeg de gist mengsel toe en alles mengen
Voeg wat water toe als het nodig is. Tot je een soepel deeg krijgt.
laat de deeg een paar minutjes (2-3)staan
pak de deeg kneedt het met wat olie op de tafel , verdeel de deeg in 20 bolletjes.
pak een boletje en uitrol die net als bij lmsemen wat gesmolten boter opsmeren en vouwen................
KAN IEMAND MIJ AUB HELPEN WIL T NAMELIJK MAKEN
In het recept staat dat je gist moet gebruiken maar ik lees
nergens dat de deeg moet rijzen.
Vind het een beetje raar...
Klopt dit??
Ingredienten:
1 kilo meel
1/2 blokje vers gist(ong. 21g)
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 ei
3 klontjes suiker
zout
extra:
1 kuipje boter
olie.
poedersuiker/ kaneel
bereiding:
doe de gist in een kom met de klontjes suiker en een glas lauwwater.
In een groot kom doe de meel, maaak een kuiltje in het midden voeg de ei, zout, bakpoeder, vanille suiker toe.
Voeg de gist mengsel toe en alles mengen
Voeg wat water toe als het nodig is. Tot je een soepel deeg krijgt.
laat de deeg een paar minutjes (2-3)staan
pak de deeg kneedt het met wat olie op de tafel , verdeel de deeg in 20 bolletjes.
pak een boletje en uitrol die net als bij lmsemen wat gesmolten boter opsmeren en vouwen................
KAN IEMAND MIJ AUB HELPEN WIL T NAMELIJK MAKEN