Bekijk volle/desktop versie : lmsemen uit de oven



05-05-2007, 12:48
Ik heb hier een vraagje over......

In het recept staat dat je gist moet gebruiken maar ik lees
nergens dat de deeg moet rijzen.
Vind het een beetje raar...

Klopt dit??

Ingredienten:
1 kilo meel
1/2 blokje vers gist(ong. 21g)
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 ei
3 klontjes suiker
zout

extra:
1 kuipje boter
olie.
poedersuiker/ kaneel

bereiding:
doe de gist in een kom met de klontjes suiker en een glas lauwwater.
In een groot kom doe de meel, maaak een kuiltje in het midden voeg de ei, zout, bakpoeder, vanille suiker toe.
Voeg de gist mengsel toe en alles mengen
Voeg wat water toe als het nodig is. Tot je een soepel deeg krijgt.
laat de deeg een paar minutjes (2-3)staan
pak de deeg kneedt het met wat olie op de tafel , verdeel de deeg in 20 bolletjes.
pak een boletje en uitrol die net als bij lmsemen wat gesmolten boter opsmeren en vouwen................


KAN IEMAND MIJ AUB HELPEN WIL T NAMELIJK MAKEN

05-05-2007, 12:54



Citaat door hazra:
Ik heb hier een vraagje over......

In het recept staat dat je gist moet gebruiken maar ik lees
nergens dat de deeg moet rijzen.
Vind het een beetje raar...

Klopt dit??

Ingredienten:
1 kilo meel
1/2 blokje vers gist(ong. 21g)
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 ei
3 klontjes suiker
zout

extra:
1 kuipje boter
olie.
poedersuiker/ kaneel

bereiding:
doe de gist in een kom met de klontjes suiker en een glas lauwwater.
In een groot kom doe de meel, maaak een kuiltje in het midden voeg de ei, zout, bakpoeder, vanille suiker toe.
Voeg de gist mengsel toe en alles mengen
Voeg wat water toe als het nodig is. Tot je een soepel deeg krijgt.
laat de deeg een paar minutjes (2-3)staan
pak de deeg kneedt het met wat olie op de tafel , verdeel de deeg in 20 bolletjes.
pak een boletje en uitrol die net als bij lmsemen wat gesmolten boter opsmeren en vouwen................


KAN IEMAND MIJ AUB HELPEN WIL T NAMELIJK MAKEN



in die zin bedoelt men dat je die moet laten rijzen denk ik hoor ik weet het ook niet

05-05-2007, 12:55

Citaat door selamoulikom:
in die zin bedoelt men dat je die moet laten rijzen denk ik hoor ik weet het ook niet


Nou dat zou dan wel heel erg kort zijn...toch

05-05-2007, 13:54
Lemsemen hoeft niet te rijzen. De gist is alleen dat je bij het bakken de laagjes van elkaar af komen. Dus alleen die paar minuten rusten en niet langer want dan mislukt die.

05-05-2007, 21:51


ewa hazra ben benieuw of die is gelukt .....

06-05-2007, 14:55

Citaat door jannet:
ewa hazra ben benieuw of die is gelukt .....


Lieve meiden bedankt

Hij is gelukt...