Bekijk volle/desktop versie : Is muziek haram ja of nee?



27-04-2007, 15:35
Is nou muziek haram ja of nee, tijdens een bruiloft? Iedereen danst uitbundig op zo'n trouwfeesten!

27-04-2007, 15:39


wat denk je zelf??

27-04-2007, 15:39
Harammmmmmmmmmmm !!!!

27-04-2007, 15:40

Citaat door __mOh:
Harammmmmmmmmmmm !!!!


gelijk heb je..

27-04-2007, 15:44


Maar waarom zoeken ze allemaal dj's??? Waarvoor eigenlijk?

27-04-2007, 15:47

Citaat door Berberiffia:
Maar waarom zoeken ze allemaal dj's??? Waarvoor eigenlijk?




om te feesten , maar wij hebben ook allemaal muziek gedaan en dj,band,nagaffa, noem het maar op maar me zus heeft er wel spijt van

28-04-2007, 12:43
het si hartstikke harram want de joden hebbe het bed8 wij mogen alleen tala7a lbadroe 7eleejne maar ja mag er niet bij dansen...... dus het si hartstikke harram

28-04-2007, 12:48
Maar is dan alle muziek haram of zijn er uitzonderingen, want uiteindelijk kan je het niet vermijden. Op een feest bijvoorbeeld moet er toch wat muziek gedraaid worden om wat te dansen, want op anasheed kan/mag je niet dansen.

28-04-2007, 13:41
Lastige onderwerp. De een zegt dit en de ander dat.

28-04-2007, 13:58
Soerah al-qamar ayah 62: “Verwonderen jullie je dan over deze recitatie en lachen jullie erom en jullie huilen niet? Verspillen jullie je leven met tijdverdrijf en vermaak (muziek, zingen enz.) (wa entoem saamidoen). Valt neer in aanbidding aan Allah en aanbidt hem alleen”

“Wa entoem saamidoen” betekent luid zingen en muziek maken, hoofd ophouden in arrogantie extreme haat en woede voelen bij het horen van Qor’aan. Ook betekent het: onachtzaam zijn en verwerpen.


Soerah al-isra’. Nadat iblies geweigerd had voor Adam te buigen vroeg hij uitstel bij Allah de Verhevene tot Yawm al-qiyamah zodat hij mensen kan afleiden van de Rechte weg, Allah de Verhevene zegt dan:

“En “istafziz” (rui hen op/houdt hen voor de gek) degenen die je kan met je stem (zingen, muziek en iedere andere roep voor ongehoorzaamheid aan Allah de Verhevene). Val hen aan met je cavalerie (paarden) en infanterie (voetvolk), wees een deelgenoot van hen in hun rijkdom en kinderen (door hen te verleiden op illegale wijze geld te verdienen en kinderen te verwekken) en maak hen beloften. Maar Shaytan belooft het niets dan bedrog” (Soerah al-isra:64).

Ibn Abbaas heeft ook over deze aya gezegd “istafziz met je stem betekent zingen, muziek en iedere andere roepvoor ongehoorzaamheid aan Allah de Verhevene”

De profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd: ”Er zullen (in de toekomst) mensen van mijn oemmah zijn die zullen zoeken om wettig te maken: overspel, het dragen van zijde, het drinken van gamr en het gebruiken van ma’aazif (muziekinstrumenten). Sommige mensen zullen bij de zijkant van de berg blijven en als hun herders ‘s avonds komen om te vragen wat zij nodig hebben zullen zij zeggen: “kom morgen terug”. Dan zal Allah de Verhevene hen gedurende de nacht vernietigen door de berg op hen te laten vallen, terwijl hij anderen in apen en zwijnen verandert. Zij zullen in deze situatie blijven tot de Dag der Opstanding” (Al-Boekharie).

In het Arabisch wordt hier “ma’aazief’ gebruikt (meervoud van Mi’zaf of ‘azf) dit betekent: muziekinstrumenten. Het geluid van instrumenten (muziek). Zingen met begeleiding van muziek.

In een andere hadieth: De boodschapper van Allah de Verhevene zei: “mensen van mijn Oemmah zullen wijn (gamr) drinken en het anders noemen dan bij de eigenlijke naam. Vrolijk zal voor hen worden gemaakt door het bespelen van muziekinstrumenten en het zingen door zangeressen. Allah zal de aarde onder hen vaneen splijten en hen veranderen in apen en zwijnen”. (Ibn maadjah, Albayhaqi en ibn asaakir: bekrachtigd door Ibn Al-Qayyim en Al-Albaani).

De profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “zeker, Allah heeft gamr, gokken en Al-koebah verboden: en ieder bedwelmingsmiddel is verboden. “Soefyan zei: “Ik vroeg degene die het had overgeleverd, Ali bin Badhiemah: “Wat is Al-koebah? “. Hij antwoordde: “ Het is de drum”. (Ahmed, bekrachtigd door sheich Al-Albaani).

Muziek is dus te allen verboden. Het is het werk van Shaytan om zo mensen af te leiden van de Rechte Weg. En wees eerlijk. Weten we niet allemaal da als je opgaat in muziek, of een muziekidool hebt of zelf een instrument bespeelt je alles om je heen vergeet. Mensen maken dat als ielaah (God).

Asalaam alaikom.