Bekijk volle/desktop versie : Marokko richt zich op alternatieve energie



26-04-2007, 19:59
Kansen in de alternatieve energie sector groeien snel

Marokko richt zich op alternatieve energie

De kansen in Marokko voor het buitenlandse bedrijfsleven, die gespecialiseerd zijn op het gebied van alternatieve energie, groeien snel. De Marokkaanse overheid heeft als doelstelling dat 25% van haar elektriciteitsproductie in het jaar 2020 uit alternatieve energie gehaald moet worden.

Marokko heeft vanwege haar lange kustlijn en een gemiddelde windkracht van 7 tot 8 per seconde de ideale omstandigheden om alternatieve energie d.m.v. windmolens op te wekken. Marokko is vanwege deze kustlijn het 3e land ter wereld op het gebied van constant aanhoudende windkracht. Daarnaast is het aantal zonne-uren op jaar basis zeer hoog. In combinatie met de stijgende elektriciteitsconsumptie van gemiddeld 9% per jaar is Marokko een zeer aantrekkelijk land om te investeren in het opwekken van alternatieve energie zoals windmolens en zonnepanelen.

Het ontwikkelen van zon- en wind energie wordt in Marokko aangemoedigd. Het land wil een schoon energie productie platform worden voor Europa, Zuid en West Afrika.

http://www.hic-marokko.nl/index.html

26-04-2007, 20:55


Kijk eens aan, dat is nog eens goed nieuws!

26-04-2007, 20:59
Goed nieuws.

26-04-2007, 21:12
Voor marokko zal dat een gat in de markt zijn. Wij hebben in marokko zonnepanelen, echt ideaal.