Bekijk volle/desktop versie : Wie heeft er een recept van baklava?



14-04-2007, 00:40
Ik zou het graag een keertje zelf willen maken heeft iemand een recepje voor me??


Thank you

14-04-2007, 00:50


Hieronder heb je die link van baklava van COOKIE

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=13599400&postcount=1171

14-04-2007, 00:53
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=27615361&postcount=44


nog een link

14-04-2007, 00:55
deze is van AR


Citaat door Alhoceima_Rose:








Benodigdheden voor het deeg:
300 gram bloem
100 ml water
3 etlepels olie
1 ei
snufje zout

voor de vulling:
350 gram walnoten
200 gram pistache
125 gram boter
1 ei
1 theelepel kaneel
4 volle eetlepels honing
1 zakje vanillesuiker

voor de suikerstroop:
100 gram suiker
125 ml water
2 eetlepels honing
sap en rasp van 1 citroen

verder:
100 gramboter om de deegplakken mee te bestrijken
20 gram geroosterde sesamzaadjes
bereiding:
doe de bloem in een kom en doe daarbij, water, ei zout en olie en kneed alles bij mekaar tot een soepele deeg, dat niet meer aan je handen blijft plakken. (als het deeg te stevig is, doe er dan wat zonnebloemolie in of als het deeg aan je handen blijft plakken, even bloem toevoegen.Doe het deeg dan in een kom en dek het af om 30 minuten te rusten, na de 30 minuten het deeg weer fijnkneden (je handen insmeren met zonnebloemolie) en dan weer 20 minuten laten rusten, dan weer nogmaals 2x deze manier herhalen elke keer na 20 minuten.
Voor de vulling: De noten fijnhakken, de boter laten smelten, dan de noten,boter,vanillesuiker,kaneel,honing en het ei goed doormekaar mengen.
Het deeg in 12 kleine bolletjes verdelen.Rol dan elke bolletje uit tot 12 cm doorsnee uit,iets besmeren met boter en afdekken met een vochtige doek, 10 minuten laten rusten, en dan elk ronde deegplak uitrollen tot een doorsnee van 26 cm.
Bakplaat bedekken met bakpapier, de baklava bestaat uit 6 dubbele deegbodems en 5 lagen vulling. Eerst met een deegbodem beginnen, deze besmerem met boter en de andere deegbodem erop, ook deze besmeren met boter, doe dan de 1e portie vulling erop en besmeer die gelijkmatig over de deegplakken.Dan weer een deegplak van 26 centimeter erop, met boter besmeren en weer een andere deegplak erop, boter besmeren en weer de vulling, herhaal deze handelingen tot de vulling en de deegplakken op zijn, eindigen met 2 deegplakken, die je uiteindelijk met een klein beetje water bestrijkt.Verwarm de oven voor op 200 graden 10 minuten. Bak de baklava op 180 graden goudbruin, elke keer de baklava bestrijken met boter, dit een paar keer herhalen.Voor de suikerstroop: de honing, suiker,het water, het sap en de rasp van de citroen 10 minuten laten koken en laten afkoelen.Als de baklava gaar is deze bestrijken met de suikerstroop, bestrooien met sesamzaadjes en afgekoeld serveren bij de thee

14-04-2007, 00:57


van zahira


Citaat door zahira:
Baklava




Ingredienten:

500 gram gepelde en goudbruin gebakken amandelen
125 gram suiker
1tl kaneel
175 gram sesam waarvan de helft fijn gemalen
150 ml zonnebloemolie
1 pak filodeeg
100 gram gesmolten boter

Honing mensel:

1500 gram honing (aldi)
4 eetlepels mazhar, oranjebloesem
2 steentjes meska l7orra (arabishe gom)







Bereidingswijze:

Bak de gepelde amandelen en maal deze middel grof.
Rooster de sesam lichtjes in een koekenpan en laat even afkoelen.
Maal de helft van de sesam fijn en doe deze met de hele sesam bij de amandelen.
voeg de suiker, kaneel en olie toe en roer dit.
Neem 2 vellen filodeeg besmeer deze met de gesmolten boter en bestrooi met het mengsel, zie foto.
Rol op en trek steeds strak aan, dit is heel belangrijk, anders mislukken ze namelijk.
Want de vulling moet goed op ze plek zitten, anders stroomt het er allemaal uit tijdens het bakken in de oven.
snijd in spekvorm en leg ze in een met bakpapier belegde ovenplaat.
leg ze strak tegen elkaar aan, om te voorkomen dat je de vulling kwijt raakt.
als de ovenplaat vol is bestrijk je de baklava rijk met zonnebloemolie en bak je ze goudbruin op 200 graden.

haal de ovenplaat uit de oven en neem met een spatel de baklava eruit en dompel deze meteen in het honingmengsel.
honing mag niet koken, alleen opwarmen tot deze vloeibaar word en dan een vuurverdeler eronder en op ze zachts laten.

neem de baklava uit de honing en bestrooi met sesam.

heerlijke baklava's!!

14-04-2007, 00:58
nog 1tje van zahira ronde baklava

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=24087491&postcount=1832

14-04-2007, 00:59
nog 1tje van zahira
pistache baklava
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=24121126&postcount=1840

14-04-2007, 01:03
van gw_nadoria


Citaat door gwn_nadoria18:
Baklava van zelfgemaakte deeg[/SIZE]







[SIZE="2"]Ingrediënten:
250 gr bloem
½ tl zout
190 g boter
2 eieren
2 eetlepels water
150 gr gehakte walnoten
75 gr gehakte amandelen
75 gr gehakte hazelnoten
100 gr basterdsuiker

Honing:
100 gr suiker
125 gr honing
4 eetlepels water
1 eetlepel citroensap

Extra:bloem om op uit te rollen,gehakte pistache

Bloem met zout in een kom doen, 65 g boter in vlokjes erover verdelen. Met koele handen een kruimeldeeg ervan maken. Stuk voor stuk de eieren en het water erdoor kneden. Van het deeg een bal vormen en die in een boterhamzakje bedekt 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Intussen voor de vulling de overige 125 g boter in een pan verwarmen en dan de gehakte walnoten en bruine suiker erdoor roeren tot de suiker is opgelost. Nu in een ander pannetje de 100 g suiker met de honing zolang verwarmen tot ook deze suiker is opgelost. Vervolgens het citroensap erdoor roeren en het water.

Daarna het deeg op een met bloem bestoven werkblad zo dun mogelijk uitrollen (is best hard rollen even maar t moet echt zo dun mogelijk worden) en er rondjes van 24 cm doorsnee uitsteken. De eerste deegplak in een evengrote springvorm doen en iets van de notenvulling erop strijken. Daarop weer een deegplak leggen, weer notenvulling enzovoort, tot vulling en deegplakken op zijn. De bovenste laag moet een deegplak zijn.

De helft van het honing-suikermengsel nu uit de baklava gieten en die in een voorverwarmde oven van 180°C 35 minuten bakken.
De bovenkant mag niet te bruin worden, gebeurd dat wel bedek hem dan met zilverfolie.

De baklava uit de vorm halen en op een schaal zetten. De rest van het honing-suikermengsel erop gieten. Bestrooi t dan met de gehakte pistache
Laat het honingmengsel goed erin trekken, en snijd het in ruitjes.