Bekijk volle/desktop versie : WIE HEEFT recept van AARDAPELBROORTJE



Pagina's : [1] 2

07-04-2007, 14:45
???????heb het dringent nodig

07-04-2007, 22:04


ik weet niet meer van wie deze recept is, heb ze heel vaak gemaakt ze zijn overheerlijk, echt je weet niet wat je mist .

Aardappelbroodjes

Benodigdheden:
3 aardappels
3 eieren
1 glas melk +half glas voor de puree.
1.5 glas suiker
1 glas olie
1 bakpoeder
1 gistzakje
beetje zout.
800 gram meel.

Bereidingswijze:
Aardappels koken en pureren met een halve glas melk.
Eieren beetje roeren, melk, olie, suiker, zout, bakpoeder en gist erbij, beetje roeren, niet te veel.
Aardappelpuree erbij roeren, en dan meel zeven en erbij doen. Als alles goed gemengd is 10 min. laten staan.
Dan het deeg voor zeker 10-15 min kneden, steeds je handen in olie deppen dan anders kan je het niet kneden.
Dan bolletjes van maken, niet te veel aan zitten anders krijg je van dat vieze deeg van binnen!!!
De bolletjes direct op bakpapier op een bakplaat leggen en afdekken.
Ongeveer 1.5-2 uur laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 260 graden. Oven lager zetten op 150-200 graden.
Eigeel en melk met elkaar vermengen en op de broodjes smeren.
Ongeveer 15-20 min bakken.



Dit is extra info

EERST DE EIEREN, NIET HARD ROEREN!
ZOUT
DAN SUIKER,BEETJE VERMENGEN.
DAN OLIE BEETJE VERMENEGEN
DAN AARDAPPELPUREE.
DAN WARME MELK.
DAN GIST EN BAKPOEDER.
DAN DE GEZEEFDE MEEL(HET LIEFST 3X ZEVEN, WORDT JE DEEG LUCHTIG VAN)


JE MOET ONGEVEER DRIE KWART HET MEEL DOEN.
JE HEBT DAN EEN SOORT BEGRIRDEEG, NOG VRIJ WATERIG.
DAT KNEED JE EN ROER JE MET JE HANDEN.
ALS JE DAT GEMENGD HEBT, DAT HET EEN GLAD BESLAG IS, DOE JE DE REST VAN HET MEEL ERBIJ.
DAN ROER JE GEWOON DE BOL DOOR HET MEEL OM HET MEEL INTTETREKKEN.
NIET MEER KNEDEN!!
WAS EVEN DE GLAZEN ENZO AF.
kNEED HET DEEG MET JE VUISTEN ZOALS JE BROOD MAAKT.!
EN DAN GA JE BOLLETJES VAN HET DEEG MAKEN.

07-04-2007, 22:32
ik heb deze ook gemaakt, ze waren het lekkerst van allemaal!!!!!

08-04-2007, 12:22
uit welk land is dat eten aardappelbroodjes , marokko??

08-04-2007, 17:05



Citaat door margareth:
ik weet niet meer van wie deze recept is, heb ze heel vaak gemaakt ze zijn overheerlijk, echt je weet niet wat je mist .

Aardappelbroodjes

Benodigdheden:
3 aardappels
3 eieren
1 glas melk +half glas voor de puree.
1.5 glas suiker
1 glas olie
1 bakpoeder
1 gistzakje
beetje zout.
800 gram meel.

Bereidingswijze:
Aardappels koken en pureren met een halve glas melk.
Eieren beetje roeren, melk, olie, suiker, zout, bakpoeder en gist erbij, beetje roeren, niet te veel.
Aardappelpuree erbij roeren, en dan meel zeven en erbij doen. Als alles goed gemengd is 10 min. laten staan.
Dan het deeg voor zeker 10-15 min kneden, steeds je handen in olie deppen dan anders kan je het niet kneden.
Dan bolletjes van maken, niet te veel aan zitten anders krijg je van dat vieze deeg van binnen!!!
De bolletjes direct op bakpapier op een bakplaat leggen en afdekken.
Ongeveer 1.5-2 uur laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 260 graden. Oven lager zetten op 150-200 graden.
Eigeel en melk met elkaar vermengen en op de broodjes smeren.
Ongeveer 15-20 min bakken.



Dit is extra info

EERST DE EIEREN, NIET HARD ROEREN!
ZOUT
DAN SUIKER,BEETJE VERMENGEN.
DAN OLIE BEETJE VERMENEGEN
DAN AARDAPPELPUREE.
DAN WARME MELK.
DAN GIST EN BAKPOEDER.
DAN DE GEZEEFDE MEEL(HET LIEFST 3X ZEVEN, WORDT JE DEEG LUCHTIG VAN)


JE MOET ONGEVEER DRIE KWART HET MEEL DOEN.
JE HEBT DAN EEN SOORT BEGRIRDEEG, NOG VRIJ WATERIG.
DAT KNEED JE EN ROER JE MET JE HANDEN.
ALS JE DAT GEMENGD HEBT, DAT HET EEN GLAD BESLAG IS, DOE JE DE REST VAN HET MEEL ERBIJ.
DAN ROER JE GEWOON DE BOL DOOR HET MEEL OM HET MEEL INTTETREKKEN.
NIET MEER KNEDEN!!
WAS EVEN DE GLAZEN ENZO AF.
kNEED HET DEEG MET JE VUISTEN ZOALS JE BROOD MAAKT.!
EN DAN GA JE BOLLETJES VAN HET DEEG MAKEN.


Dit recept is van.................MIJ.... HIHIH, VAN MMU DUS..

08-04-2007, 18:33
Lieve MMU,
En andere leden, die dit recept hebben geprobeerd.

Zou graag wat meer info willen weten over het glas die hier gebruikt wordt…is het limonade/theeglas?.

Bij voorbaat dank,

08-04-2007, 21:53
zijn deze broodjes wel zachtl

08-04-2007, 22:30

Citaat door mmu2:
Dit recept is van.................MIJ.... HIHIH, VAN MMU DUS..


nou, dan hierbij tbarkalaahalik, ik heb weet niet meer hoe vaak gemaakt, en iederen die het heeft gegeten ging naar huis met het recept, ik zal er meteen bij zetten MMU zetten dus
thanks

08-04-2007, 22:33

Citaat door soekria:
zijn deze broodjes wel zachtl


ze zijn heerlijk zacht, ik maak veel in 1keer en vries ze in, waneer ik die wil eten haal ze een paar uur van tevoeren uit en smullen maar

08-04-2007, 22:38

Citaat door naouali:
Lieve MMU,
En andere leden, die dit recept hebben geprobeerd.

Zou graag wat meer info willen weten over het glas die hier gebruikt wordt…is het limonade/theeglas?.

Bij voorbaat dank,


ik gebruik mijn koffie mok

08-04-2007, 22:44

Citaat door margareth:
ik gebruik mijn koffie mok



Ik bedank u ten zeerste voor uw snelle reactie.

Jazaki llahou ghayran.

08-04-2007, 23:17

Citaat door margareth:
ik gebruik mijn koffie mok


Lieve margareth,

Als het niet te veel is gevraagd meid, zou je me aub de inhoud van je mok willen meten in ml hoeveel dat is.
Alvast bedankt.

09-04-2007, 01:35


Aardappelbroodjes[/FONT][/SIZE]






















[SIZE="2"][FONT="Tahoma"]Ingredienten voor ongeveer 30 broodjes.

Ongeveer 6 grote eetlepels aardappelpuree
3 eieren
250 ml melk ( lauw)
250 ml olie
2 theeglazen suiker
2 zakjes bakpoeder
2 zakjes gist
1 kg meel


Je maakt de aardappelpuree hoe het op de achterkant van de verpakking staat.
Je neemt een teiltje en doet daar alle ingredienten in behalve de meel.
je roert met je hand voorzichtig alles door elkaar, niet met een mixer roeren.
Zeef de meel en strooi dan beetje bij beetje in het teiltje alroerend met je hand,de deeg moet niet zoals brooddeeg zijn.
De deeg is erg plakkerig.
Je doet je handen in een kom met olie zodat je vettige handen krijgt en kneed de deeg goed samen ongeveer 5 a 10 minuten.
Je pakt de bakplaten en doe je er bakpapier boven.
Je maakt je handen weer vettig, wees niet zuinig met olie !!!!!
en dan maak je ronde bolletjes en leg je het op de bakpapier.
Je bedekt de bakplaten met huishoud of plasticfolie.
Je plaatst de bakplaten op een warme plek en laat het ongeveer 2 uur rijzen.

Je verwarmt de oven voor op 200 graden, en als je ze er in stopt dan bak je ze op 175 graden ongeveer 30 minuten lang.
Boven en beneden aanzetten.

Tip : Voor het bakken, sesamzaad er overheen strooien of suiker.

09-04-2007, 01:36
Aardappelbroodjes versie 2 [/FONT][/SIZE]










[SIZE="2"][FONT="Tahoma"]Benodigheiden :

Ongeveer 5 grote verse aardappels
3 eieren
250 ml melk ( lauw)
250 ml olie
2 theeglazen suiker
2 zakjes bakpoeder
2 theelepels instant gist
1 kg meel


Bereiding :

Je maakt kookt de aardappels en pureert ze goed, er mag geen stukjes aardappels te zien zijn.
Je neemt een teiltje en doet daar alle ingredienten in behalve de meel.
je roert met je hand voorzichtig alles door elkaar, niet met een mixer roeren.
Zeef de meel en strooi dan beetje bij beetje in het teiltje al roerend met je hand,de deeg moet niet zoals brooddeeg zijn.
De deeg is erg plakkerig.
Je doet je handen in een kom met olie zodat je vettige handen krijgt en kneed de deeg goed samen ongeveer 5 a 10 minuten.
Je pakt de bakplaten en doe je er bakpapier boven.
Je maakt je handen weer vettig, wees niet zuinig met olie !!!!!
en dan maak je ronde bolletjes en leg je het op de bakpapier.
Je bedekt de bakplaten met huishoud of plasticfolie.
Je plaatst de bakplaten op een warme plek en laat het ongeveer 2 uur rijzen.

Je verwarmt de oven voor op 200 graden, en als je ze er in stopt dan bak je ze op 175 graden ongeveer 30 minuten lang.
Boven en beneden aanzetten.

Tip : Voor het bakken, sesamzaad er overheen strooien of suiker.

sommige heb ik met een mes gesneden ( zie foto ) zien er dan ook leuk uit.

09-04-2007, 09:03

Citaat door ana_wjek:
Lieve margareth,

Als het niet te veel is gevraagd meid, zou je me aub de inhoud van je mok willen meten in ml hoeveel dat is.
Alvast bedankt.


in mijn koffie mok gaat er 200g suiker in, en dezelfde gebuik ik voor melk en olie
groetjes

volgens mij is 200g gelijk aan 200 ml

Pagina's : [1] 2