ik weet niet meer van wie deze recept is, heb ze heel vaak gemaakt ze zijn overheerlijk, echt je weet niet wat je mist
.
Aardappelbroodjes
Benodigdheden:
3 aardappels
3 eieren
1 glas melk +half glas voor de puree.
1.5 glas suiker
1 glas olie
1 bakpoeder
1 gistzakje
beetje zout.
800 gram meel.
Bereidingswijze:
Aardappels koken en pureren met een halve glas melk.
Eieren beetje roeren, melk, olie, suiker, zout, bakpoeder en gist erbij, beetje roeren, niet te veel.
Aardappelpuree erbij roeren, en dan meel zeven en erbij doen. Als alles goed gemengd is 10 min. laten staan.
Dan het deeg voor zeker 10-15 min kneden, steeds je handen in olie deppen dan anders kan je het niet kneden.
Dan bolletjes van maken, niet te veel aan zitten anders krijg je van dat vieze deeg van binnen!!!
De bolletjes direct op bakpapier op een bakplaat leggen en afdekken.
Ongeveer 1.5-2 uur laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 260 graden. Oven lager zetten op 150-200 graden.
Eigeel en melk met elkaar vermengen en op de broodjes smeren.
Ongeveer 15-20 min bakken.
Dit is extra info
EERST DE EIEREN, NIET HARD ROEREN!
ZOUT
DAN SUIKER,BEETJE VERMENGEN.
DAN OLIE BEETJE VERMENEGEN
DAN AARDAPPELPUREE.
DAN WARME MELK.
DAN GIST EN BAKPOEDER.
DAN DE GEZEEFDE MEEL(HET LIEFST 3X ZEVEN, WORDT JE DEEG LUCHTIG VAN)
JE MOET ONGEVEER DRIE KWART HET MEEL DOEN.
JE HEBT DAN EEN SOORT BEGRIRDEEG, NOG VRIJ WATERIG.
DAT KNEED JE EN ROER JE MET JE HANDEN.
ALS JE DAT GEMENGD HEBT, DAT HET EEN GLAD BESLAG IS, DOE JE DE REST VAN HET MEEL ERBIJ.
DAN ROER JE GEWOON DE BOL DOOR HET MEEL OM HET MEEL INTTETREKKEN.
NIET MEER KNEDEN!!
WAS EVEN DE GLAZEN ENZO AF.
kNEED HET DEEG MET JE VUISTEN ZOALS JE BROOD MAAKT.!
EN DAN GA JE BOLLETJES VAN HET DEEG MAKEN.