Bekijk volle/desktop versie : Zonnebanken of aan de pil?



03-04-2007, 22:37
Hallo dames,

Ik zit effe in een dilemma en ik weet niet zo goed wat ik wil, daarom zou ik graag reacties van jullie hebben, om te kijken hoe jullie erover denken.
Het zit namelijk zo, een half jaartje geleden ben ik gestopt met het slikken van de pil. Ik heb de pil ongeveer een jaartje geslikt. Het ging hierbij om de Diane pil, voor mijn puistjes. Nu ik gestopt ben met die pil ga ik af en toe naar de zonnebank om niet al te wit te zijn, want hoe witter de huid hoe erger je de puistjes ziet. Maar nu wil ik eigenlijk helemaal niet meer naar de zonnebank, het is zo slecht voor je huid. Maar wel goed tegen de puistjes! Nu wil ik terug aan de pil, alleen maar voor de puisten, maar ik wil em eigenlijk niet slikken omdat ik me er eigenlijk niet prettig bij voel. (best wel zware pil)
Maar door zo n witte huid en alle puistjes erop, voel ik me zo lelijk en zit ik helemaal niet lekker in mijn vel. Ik heb dus de keuze tussen zonnebank of de pil!

Wat moet ik doen


03-04-2007, 22:44


Hey meid,, welke pil gebruik je ? de diana pil?

Zonnebank is inderdaad niet veilig je kunt het beste de pil gebruiken hoor. Probeer het meid.

03-04-2007, 22:47
Ja, de diane pil. Is best wel zware pil.
Weet jij toevallig of er een lichtere pil is die ook tegen puistjes/acne helpt?

03-04-2007, 23:51
Microgynon 30 is een lichte pil.


Vraag het ook eens aan je huisarts.......

04-04-2007, 00:10


en al die bijwerken dan ervan, trombose gedoe?
Of klinkt dit erger dan dat het is? want heb ook de microgynom 30 maar twijfel of k er wel aan zal moeten beginnen

04-04-2007, 00:21
minocine helpt ook maar dan moet je oo kecht de kuur afmaken

04-04-2007, 11:07
Weetje je kan beter geen pil gebruiken voor dat je getrouwd bent ik ken veel mensen die het gebruikt hebben voor hun trouwen en moeilijk hadden om zwanger te worden echt waar.

een vriendin van me gebruikte de pil ook voor puistjes nu dat ze getrouwd is wil ze kinderen, en het lukt maar steeds niet ze is nu bijna 4 jaar bezig snapje. meschien zijn dit fabbeltjes maar echt pil is gevaarlijk echt waar en voor al diana pil is zo zwaar,

een vriendin van me gebruikt tegen haar puistjes nu lemon ze dept der gezicht mee en je gezicht wordt er wel droog van maar daarna kun je een dag crem gebruiken snapje. echt resultaat is echt goed het droogt je puistjes helemaal uit.

groetjes manel

05-04-2007, 08:24
Bedankt voor al jullie reacties dames
manel: Dat is dus één van de vele redenen waarom ik eigenlijk niet terug wil naar die pil, al die bijwerkingen, dat voelt niet lekker aan.

Maar van de andere kant, ik kijk nu al weken in de spiegel tegen een gezicht aan, wat eerst een mooi glad en schoon huidje had toen ik de pil nog gebruikte. En nu zie ik alleen maar een lelijk gezicht en een lelijke gezichtshuid. :zucht:

Zonnebanken helpt verder ook niet altijd, de eerste dagen verergert het alleen maar en een week later is mijn huid weer wat kalmer.
Maar niet puistvrij. Pff ik krijg hier op de één of andere manier echt een minderwaardigheidscomplex van


05-04-2007, 09:07
Ga naar de dokter en vraag haar en andere recept. misschien een depmiddel ofzo?

of anders naar huidspecialiste.

groetjes

05-04-2007, 10:06
Ik heb hele slecht ervaringen met diane 35. Ik werd er ontzettend dik van en mijn haar viel uit. het hielp me wel vande puistjes af te komen.
Nadat ik ben gestopt viel ik weer af en werd mijn haar weer gezond, maar de puistjes kwamen ook terug.

Ik had dus ook een dilemma: dik maar met een mooie huid, of slank met puistjes.
het leven is niet eerlijk

Ik slik de pil niet meer, de nadelen ervan waren teveel voor mij