Bekijk volle/desktop versie : Belgische Nikki Jorens krijgt 28 jaar cel voor moord



30-03-2007, 22:38
Nikki Jorens krijgt 28 jaar cel

Na twee uur beraadslaging heeft het Antwerpse hof van assisen Annik 'Nikki' Jorens (33) vrijdag tot 28 jaar opsluiting veroordeeld voor de moord op haar vriend Danny Van Aelst (31).

Haar ex-minnaar Tom Van Eester (27) kreeg daarvoor 18 jaar cel. Het openbaar ministerie had voor haar de levenslange opsluiting gevorderd en voor hem 17 jaar cel.

Tom had het slachtoffer op 24 december 2004 doodgeschoten voor diens woning aan de Transvaalstraat in Kontich. "Op koelbloedige en laffe wijze hebt u het slachtoffer, dat compleet kansloos was, neergekogeld", klonk het in het arrest.

Het hof aanvaardde wel zijn jonge leeftijd, zijn gunstig strafrechtelijk verleden en zijn oprecht schuldbesef en spijt als verzachtende omstandigheden.

Het hof besefte ook maar al te goed dat zijn optreden mee gestuurd werd door Nikki. Zij had hem immers zodanig gemanipuleerd dat hij voor haar een moord had gepleegd. Het hof tilde er zwaar aan dat Jorens de feiten nog steeds halsstarrig ontkent en dat ze totaal geen schuldbesef heeft.

Toch werd er ook wat haar betreft, rekening gehouden met verzachtende omstandigheden. Zo beschikt Nikki nog over een blanco strafblad en verliep haar jeugd niet altijd even vlot.

Assisenvoorzitter Paul Buylle sprak na de voorlezing van het arrest nog enkele woorden tot de twee beschuldigden. Aan Tom verklaarde hij dat er onder geen enkele omstandigheid een excuus bestaat om een moord te plegen. Nikki gaf hij de raad om ook eens te leren geven aan anderen, in plaats van altijd maar alles te nemen. "Als u dat leert, dan hebt u misschien nog een kans." (belga/dm)


http://www.demorgen.be/dm/nl/nieuws/belgie/420704

30-03-2007, 22:57


een mooie straf...

30-03-2007, 23:07
Hoppa, next case....