Bekijk volle/desktop versie : kruimeltaart wie wie o wie kan me helpen??



05-09-2003, 20:06
Wie o wie kan me helpen?? ik had 2 a 3maanden geleden een gerecht overgeschrevene van hier en dat gerecht was kruimeltaart en het was me wel goed gelukt en nu kom ik weer kijken of het er nog op staat enne het staat er niet op kan iemand mischien het recept voor me zoeken en op marokko.nl zetten alsjeblieft
bij voorbaat dank

07-09-2003, 12:18


Ja graag ik wil het ook een keer uitproberen...
lijkt me heerlijk


alvast bedankt

07-09-2003, 12:42
[GLOW=deeppink]ff zoeken [/GLOW][/SIZE]

07-09-2003, 13:01
[GLOW=deeppink]Ik vind het nie sorry [/GLOW][/SIZE]

08-09-2003, 21:28


Recept voor "Appel-kruimeltaart":


- Ingrediënten:
Cakebeslag (de helft van wat je normaal maakt, mag gerust van een pak kant-

en-klaar zijn)

3 appels (of 4 perziken/nectarines/abrikozen/peren whatever, wel vers graag

dus niet uit blik)
[kruimeldeeg van:]

100 gram bloem

100 gram suiker

100 gram boter


- Bereiding:
Maak het cakebeslag, doe het in een bakvorm. Verwijder de klokhuizen uit de
appels, schillen als je dat nodig vindt. Snij de appels in partjes, van een
normaal formaat appel ongeveer 12 stukjes. Druk de stukjes met de dunne
kant naar beneden in het cakebeslag.

Doe de bloem en suiker in een kom en meng het goed door elkaar. Voeg de
(koude) boter in klontjes toe. Snij met behulp van twee messen de stukjes
boter steeds kleiner, totdat het hele mengsel nog het meest lijkt op grof
broodkruim. Als het je te lang duurt op die manier, neem dan een vork en
druk daarmee de boterklontjes tegen de rand van de kom steeds kleiner en
roer ze er weer onder. Bedek je cake met de kruimels, gooi eventuele losse
bloem weg, het gaat tenslotte om de korrels!

Bak de cake zoals je hem gewend bent.

Hey meissie dit heb k gevonden op internet k hoop dat t een goeie recept isbye,bye

09-09-2003, 11:10
hey hey marocgirl3253 dank je wel je bent een schat!! Rwina_O_Teksira dank je wel voor je moeite
kusjes xxxx mimi xxxx

09-09-2003, 17:19
Graag gedaan meissie

09-09-2003, 17:23

Citaat:
Origineel gepost door miss_mimi
Wie o wie kan me helpen?? ik had 2 a 3maanden geleden een gerecht overgeschrevene van hier en dat gerecht was kruimeltaart en het was me wel goed gelukt en nu kom ik weer kijken of het er nog op staat enne het staat er niet op kan iemand mischien het recept voor me zoeken en op marokko.nl zetten alsjeblieft
bij voorbaat dank
Alsjeblieft!!

TAART, TROPISCHE KRUIMEL-
Benodigdheden:

2 appels
1 mango
1 blik abrikozenvlaaivulling (Jonker Fris, netto 430 g)
50 g rozijnen
2 theelepels kaneel
1 pak mix voor kruimelappeltaart (Baukje)
100 g koude boter of margarine
1 ei
2 eetlepels custardpoeder
(slagroom)
springvorm (diameter ca. 24 cm)

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 180 °C.

Rozijnen wassen, wellen en laten uitlekken.

Appels schillen en in stukjes snijden.

Mango schillen en vruchtvlees in schijven van de pit snijden. Vruchtvlees in stukjes snijden.

In een kom abrikozenvlaaivulling, appel, mango, rozijnen en kaneel door elkaar scheppen.

Kruimeldeeg maken met mix voor kruimelappeltaart, koude boter en ei volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Springvorm invetten. 4/5 deel van deeg in vorm uitdrukken met een opstaande rand van ca. 3 cm.

Met een zeefje custardpoeder over bodem strooien. Fruitmengsel erover verdelen. Rest van kruimeldeeg erover verdelen.

In het midden van de oven de tropische kruimeltaart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

Uit oven taart ca. 15 minuten in de vorm laten afkoelen.

Vorm verwijderen en taart verder laten afkoelen.

Taart in punten snijden en op gebaksbordjes leggen. Eventueel naast elke punt een toef slagroom spuiten.

09-09-2003, 17:30
KOEKJES:

Kokosmacroontjes met chocolade (60 stuks)

--------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:

3-4 eiwitten
zout
100 gram lichtbruine basterdsuiker
200 gram geraspte gedroogde kokos
75-100 gram grof gehakte pure chocolade
ouwelvellen

Bereiding:

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Roer lepel voor lepel de suiker erdoor, zodat een taai mengsel ontstaat. Spatel de kokos en de chocolade er voorzichtig door. Verwarm de oven voor op 160ºC. Verdeel de ouwelvellen over 2 bakplaten. Schep met 2 theelepels kleine hoopjes deegmengsel op de ouwel en bak de koekjes in circa 20 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen. Scheur daarna de ouwel rondom de koekjes weg. Verpak de koekjes per 2 in mooi vloeipapier.



American Cookies

--------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:

125 gram boter
100 gram basterdsuiker
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
125 gram bloem of volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
snufje zout

Bereiding:

Met 2 theelepels bergjes met 4 cm tussenruimten op de bakplaat, bij 180 oC 10 minuten bakken.


--------------------------------------------------------------------------------
Variatie 1:
Met 75 gram extra pure chocoladehagelslag en 75 gram gehakte pecannoten.
Variatie 2:
Met 150 gram extra pure chocoladehagelslag en een paar druppels mintessence.
Variatie 3:
Met 75 gram bakgember, 75 gram extra bittere gehakte chocola en 1½ theelepel kaneel.
Variatie 4:
Met 75 gram rozijnen en 75 gram geraspte kokos.
Variatie 5:
Met ½ boter, ½ pindakaas (zonder zout) en 100 gram gehakte amandelen.
Variatie 6:
Met 150 gram snelkook havermout en 100 gram krenten en 1 dl honing.
Variatie 7:
Met 75 gram gehakte walnoten en 100 gram gehakte abrikozen en 75 gram gehakte witte chocola.
Variatie 8:
Met ½ boter, ½ pindakaas (zonder zout) en 150 gram extra bittere gehakte chocola




Appelkoekjes

--------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:

1 kleine appel of ½ dikke appel
30 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
½ eetlepel suiker
¼ dl. melk
iets kaneel
½ losgeklopt ei

Bereiding:

Zet de appel op een plank en haal het klokhuis er voorzichtig uit (kijk goed waar je uit komt met de boor).
Schil de appel dun met een schilmesje en snij deze daarna in mooie plakken van bijna 1 centimeter dikte.
Pas het zelfrijzend bakmeel af en doe dit in een kom samen met het zout, de halve eetlepel suiker en het kaneel.
Klop een ei los met een vork in een kommetje en doe de helft van het ei in het kuiltje van het meel. Schenk de melk in het kuiltje.
Roer met een houten lepel vanuit het midden van de grote kom totdat er een glad beslag is ontstaan.
Laat in een koekepan een lepel margarine smelten.
Haal intussen enkele schijven appel door het beslag en laat het overtollige beslag er af lopen.
Bak de appel schijven eerst langzaam op een klein vuur aan de ene kant goudbruin draai ze daarna voorzichtig om met een pannenkoekmes + een lepel om, bak daarna ook de andere kant totdat ze mooi van kleur zijn. Let er goed op dat de margarine niet te heet wordt!
Laat de appelkoekjes op een schaaltje glijden. Wanneer je niet in een keer alle appelschijven in een keer kunt bakken dan moet je ze warm houden op een pan met kokend water.
Bestrooi de appelkoekjes met poeder suiker.



Spritskoeken

--------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:

150 gram boter
45 gram basterdsuiker
45 gram kristalsuiker
15 gram citroenrasp
iets zout
200 gram Zeeuwse bloem

Bereiding:

Roer de boter op en doe daarbij de basterdsuiker, de kristalsuiker, het citroenrasp en het zout. Roer dit geheel luchtig op, maar zorg ervoor dat de kristalsuiker niet geheel is opgelost. De bloem erdoor roeren en het deeg is klaar.
Doe het deeg in een spuitzak met een grove kartelspuit. Spuit het deeg zigzag op een licht beboterde bakplaat, van het ene eind van de plaat naar het andere; aan één stuk dus. Maak verscheidene strengen, totdat het deeg op is.
De strengen moeten 4-5 cm breed zijn, met een tussenruimte van ca. 3 cm. Zet de plaat midden in de oven en bak ze zandkleurig. Als de koek uit de oven komt, steekt u hiervan met een plamuurmes dat u rechtop houdt, koeken die ongeveer 8 à 10 cm lang zijn.


Baktijd: 20 â 30 minuten
Thermostaat: 4
Hetelucht: 200 graden Celsius

09-09-2003, 17:33
Pecannootkoekjes (ongeveer 36 stuks)

Benodigdheden:

150 gram boter
60 gram suiker
1 ei
150 gram gemalen pecannoten
100 gram bloem
100 gram maïzena
1 mespunt gemalen kruidnagel
3 mespunten gemalen kaneel
zout
pakje chocofix (instant chocoladeglazuur)
Bereiding:

De boter met de suiker en het ei roeren tot een schuimige massa. Snufje zout, kaneel en de kruidnagel erdoor roeren. De maïzena, bloem en gemalen noten toevoegen en doorheen roeren. Zet het afgedekte deeg gedurende een uur in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. Met een theelepeltje schept u kleine balletjes met een doorsnede van ongeveer 3 centimeter uit de deegmassa. De balletjes op een onderlinge afstand van 3 centimeter op een niet ingevet bakblik leggen. Gedurende 30 minuten bakken in het midden van de oven. De koekjes laten afkoelen op een rooster en bestrijken met chocoladeglazuur. De glazuur laten drogen. Ook zonder de glazuur smaken ze goed!

Kaneelkoekjes (ongeveer 90 stuks)

Benodigdheden:

100 gram gemalen amandelen
150 gram bloem
50 gram maïzena
1 theelepel gemalen kaneel
1 ei
snufje zout
100 gram fijne tafelsuiker
125 gram boter
1 eiwit (voor het bestrijken)
voor het bestrooien:
80 gram grove suiker (kandij)
1/2 theelepel kaneel
Bereiding:

De bloem met de amandelen, maïzena en kaneel in een grote kom door elkaar mengen. In het midden een kuiltje vormen en het ei, de suiker en een snufje zout toevoegen. De boter in kleine erwtjes langs de rand verdelen. Met een lepel de ingrediënten even door elkaar mengen. Vervolgens met koele handen tot een glad deeg kneden. Het deeg afdekken en gedurende een half uur in de koelkast plaatsen.

Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Het deeg tot 3 millimeter dikte uitrollen op een met bloem bestoven werkblad. Steek hier rondjes uit met een doorsnede van ongeveer 4 centimeter. Leg de deegrondjes op een niet ingevet bakblik en bak ze 10 minuten in het midden van de oven. Bestrijk de koekjes direct uit de oven met losgeklopt eiwit. Meng de grove suiker met de kaneel en strooi over de koekjes. Laten afkoelen op een rooster.

Kokoskoekjes (ongeveer 30 stuks)

Benodigdheden:

Voor de vulling:
100 gram basterdsuiker
100 gram suiker
1/2 theelepel kaneel
snufje nootmuskaat
20 gram maïzena
1/8 liter water
250 gram geraspte kokos
Voor het deeg:
250 gram bloem
1 ei
snufje zout
85 gram boter
65 gram suiker
1 eierdooier (voor bestrijken)
Bereiding:

Voor de vulling de suiker, kaneel, nootmuskaat en maïzena in een steelpannetje mengen. Aanmaken met het water tot een papje is ontstaan. Op middelhoog vuur verwarmen tot de suiker is opgelost. De geraspte kokos toevoegen en goed doorroeren en aan de kook laten komen. Het pannetje van het vuur af laten afkoelen.

De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Het deeg maken door de bloem in een ruime kom te zeven en in het midden een kuiltje vormen. Het ei, de boter in kleine erwtjes, de suiker en een snufje zout toevoegen. Een glad deeg kneden. Het deeg uitrollen tot 3 millimeter dikte en rondjes uitsteken van ongeveer 5 centimeter doorsnee. Op het midden wat vulling scheppen en afdekken met een ander rondje. De randen met een vork vastdrukken. De bovenkant hier en daar met een naald doorprikken. De koekjes op een niet ingevet bakblik plaatsen, bestrijken met de losgeroerde eierdooier en gedurende 20 minuten bakken in het midden van de oven. Na het bakken uit de oven halen en laten afkoelen op een rooster.

Vruchtenkoekjes (ongeveer 90 stuks)

Benodigdheden:

125 gram dadels, ontpit
125 gram gehakte amandelen
100 gram rozijnen
200 gram boter
250 gram suiker
3 eieren
500 gram bloem
1 theelepel gemalen foelie
1 theelepel kaneel
1,5 theelepel bakpoeder
mespunt zout
1/8 liter melk
zonnebloemolie (voor het invetten)
voor garnering:
50 gram gehalveerde amandelen
Bereiding:

De dadels fijnhakken en met de amandelen en rozijnen mengen. De boter met de foelie, kaneel en suiker in een kom romig roeren. Meng de bakpoeder met de bloem. Afwisselend en beetje bij beetje de bloem, melk en de eieren toevoegen aan de botermassa. Het deeg dient uiteindelijk als een traag lint van de lepel te lopen. Wees voorzichtig met het toevoegen van melk, voeg zonodig iets minder toe. De gedroogde vruchten erdoor scheppen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een bakblik in. Vorm met twee theelepeltjes kleine hoopjes deeg en leg ze op flinke afstand van elkaar op het bakblik. Plaats een amandel op het koekje. Bak gedurende 15 minuten in het midden van de oven. Uit de oven laten afkoelen op een rooster. Deze koekjes worden lekkerder als ze een paar dagen goed afgesloten zijn bewaard. De smaken zijn dan goed in de koekjes getrokken.

Vanillekoekjes (ongeveer 15 stuks)

Benodigdheden:

200 gram bloem
50 gram gemalen amandelen
1 ei
1 eierdooier
mespunt zout
1 vanillestokje
50 gram suiker
125 gram boter
Voor de topping:
1 eierdooier
1,5 eetlepel melk
2 pakjes vanillesuiker
2 eetlepels suiker
50 gram gehakte amandelen
Bereiding:

De bloem met de gemalen amandelen in een grote kom doen. In het midden een kuiltje vormen en hierin het ei, de dooier, zout, het merg van een vanillestokje en de suiker doen. De koude boter in erwtjes over de rand verdelen en met koele hand vlot een egaal deeg kneden. Het afgedekte deeg gedurende een uur in de koelkast plaatsen.

Voor de topping de eierdooier met de melk in een kommetje loskloppen. De vanillesuiker, suiker en gehakte amandelen door elkaar mengen. De oven voorverwarmen op 220 graden Celsius. Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een lap van 3 millimeter dikte. Ronde koekjes uitsteken met een doorsnede van ongeveer 6 centimeter. Op een beboterd bakblik leggen en bestrijken met de losgeklopte eierdooier. Hierover het vanillemengsel strooien en met de handpalm enigszins aandrukken. In het midden van de oven 8 minuten bakken. Uit de oven op een rooster laten afkoelen.

Gemberkoekjes (ongeveer 42 stuks)

Benodigdheden:

Voor het deeg:
250 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
snufje zout
3 eetlepels melk
1 eetlepel gemberpoeder
geraspte gele schil van 1/2 citroen
140 gram suiker
125 gram boter
Voor het glazuur:
125 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel gembersiroop
Bereiding:

De bloem met de bakpoeder mengen en zeven in een grote kom. In het midden een kuiltje vormen. Hierin het ei, zout en melk doen. De gemberpoeder, rasp en suiker hierover strooien. De boter in erwtjes over de rand verdelen. Vlot tot een egaal deeg kneden. Het deeg afgedekt gedurende 30 minuten in de koelkast plaatsen. Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een vierkante lap van 3 à 4 millimeter dikte. In vierkantjes van 5 centimeter snijden en op een beboterd bakblik leggen. 15 minuten bakken in het midden van de oven. Laten afkoelen op een rooster. Voor het glazuur de poedersuiker zeven boven een kom. De citroensap en gembersiroop toevoegen en net zo lang roeren tot de glazuur gaat glanzen. Met een natgemaakt mes over de koekjes uitsmeren.



Sjow..hier ben je wel even 'zoet' mee

Rita

10-09-2003, 22:46
Dank jullie wel allemaal