Bekijk volle/desktop versie : okkernoten



Pagina's : [1] 2

27-03-2007, 16:33
Ik zit hier met een grote doos 3 kgr okkernoten, heeft er iemand onder jullie receptjes hiervoor, liefst geen koek of taart want die heb ik al??

27-03-2007, 16:51


ik dacht wat is dat en heb het gegoogld
en het waren gewoon walnoten
stuur ze naar hier ze zijn we welcom

27-03-2007, 17:01
Eerst receptJES en dan stuur ik je, deal????

27-03-2007, 17:07

Citaat door badger1:
Eerst receptJES en dan stuur ik je, deal????

gegoogld niet van me

Notenkwark-toast
Ik verwen mijn huisgenoten geregeld met een notenkwarktoost. Ik hak hiervoor 50 g okkernoten in grove stukken. Ik rooster ze eventjes in de oven, maar zorg ervoor dat ze niet te bruin worden of verbranden. In het eerste geval smaken de noten bitter. En als ze verbranden zijn ze helemaal niet meer te eten.
Ik roer dan 1 soeplepel vloeibare honing onder 100 g platte kaas en 1 soeplepel melk, daarna gaan de noten eronder. Ondertussen roostert mijn man, dat kan hij nog net, toostjes van donker brood. De noten-kwark-rapsodie smeert zich heel gemakkelijk op de toost. Vanaf dat moment hoor je 5 minuten lang niets meer in ons huis. En dat is een unieke situatie. De buren komen dan altijd vragen of er iets scheelt. Die krijgen dan ook zo'n toost en we genieten samen van nog vijf minuten stilte...

27-03-2007, 17:13


Salade van prei met rode biet

ingrediënten:
Voor 4 personen:

1 rode biet (voorgekookt)
4 preien
50 gram gehakte okkernoten
1 eetlepel notenolie
1 eetlepel wittewijnazijn
1 eetlepel mosterd
zout
peper
bereiding:
Pel de rode biet en verdeel ze in kleine blokjes.
Haal het groen van de prei en snij het wit overlangs in twee�n. Was de helften goed, dep ze droog met een keukendoek en snij ze in fijne schijfjes.
Stoom de prei gaar in 15 minuten en laat afkoelen.
Doe de rode biet in een slakom en voeg er de prei bij.
Meng de mosterd, de azijn en de okkernoten in een aparte kom. Voeg er de notenolie bij en kruid met zout en peper. Meng goed en giet de vinaigrette over de salade.

U kunt deze salade zowel lauw als koud eten.
Gooi het groen van de prei niet weg, maar gebruik het in een soep.

27-03-2007, 17:14
Gebakken courgette met penne

Recept voor dik drie personen
Klaar in een half uurtje

Benodigdheden

x 3 courgettes
x 300g penne pasta
x 3 soeplepels aromatische olijfolie
x een handgreep pinda’s
x Een kleine handgreep pijnboompitten
x Nog een kleiner greepje okkernoten (gepelde weliswaar)
x Een tiental kleine kersttomaatjes
x Een half flesje kookroom
x Sap van 1/4 limoen
x 100 gr geraspte kaas (ik prefereer hiervoor Gruyere)
x Zwarte peper
x Zout
x Half teentje look
x 2 grote bakpannen


Bereidingswijze

x Zet water op voor de pasta
x Snij ondertussen de courgettes overlangs in vier behalve 1 stuk van 7 cm.
x Snij de gevierendeelde stukken in blokjes
x Snij het stuk van 7 cm in schijfjes
x Snipper de look
x Verhit een pan met een beetje olie
x Rooster al de noten
x Verhit de olie en bak de blokjes en de schijfjes courgette een minuutje of vier tot er een smakelijk kortsje verschijnt
x Snij ondertussen de kersttomaatje halfdoor of in vier (naar keuze)
x Giet er het limoensap bij
x Werp ze bij de courgettes
x Werp er de look bij
x bijkruiden
x Kook de pasta iets over al dente
x Giet hem af en laat hem even uitdampen
x Werp ondertussen de geroosterde noten onder de groentenmengeling
x Voeg de room toe
x bijkruiden
x Voeg de kaas toe en hou een beetje over
x Schik op de borden en strooi de rest van de geraspte kaas er over


SMAKELIJK

27-03-2007, 17:16
Kroontje v/HERT i/e jasje v/NOOTJES (vraag van ERIK)

Ingrediënten voor 4 personen:

- 4 kleine kroontjes van hert met een lange rib, elk ongeveer 200 gram

- 4 eetlepels klare boter

- 30 gram grof gehakte okkernoten

- 30 gram amandelschilfers

- 30 gram grof gemalen pijnboompitten

- wit van 2 eieren

- 40 cl. basisbouillon van wild

- 1 eetlepel aalbessenconfituur

- 1 takje rozemarijn

- 30 gram melkerijboter

- peper en zout



Bereiding:

- de kroontjes volledig ontdoen van vet en vliezen

- kruid ze m/peper en zout en wentel ze dan even d/h losgeklopte eiwit

- vervolgens door de mengeling v/d noten

- langzaam braden i/d klare boter zodat het vlees rosé blijft e/h notenjasje een mooi gouden kleur krijgt

- voor de saus breng je de bouillon samen m/d rozemarijn aan de kook

- voeg de eetlepel aalbessenconfituur toe en laat dit zacht inkoken tot het een mooi glanzende saus wordt

- monteren(x) m/e klontje KOUDE boter en op smaak brengen m/e weinig zout en peper



(x) Monteren

Een saus of soep binden met stukjes zeer koude boter.



Tips:

- het meeste hertenvlees bij ons komt diepgevroren uit Nieuw-Zeeland

- beter is inlands VERS vlees, het is donkerrood en zacht van smaak

- het is heel mager (slechts 0,5 procent vet) en hoog eiwitgehalte

- de rug van het hert is ronduit SCHITTEREND vlees

- voor een ragout zijn boutjes voldoende (genoeg van kwaliteit maar aanzienlijk goedkoper)

27-03-2007, 17:24
Als die niet van jou zijn twijfel ik hoor schatteke??
Kan je zo niks gelijk seffa of iets doen als dessertje?

27-03-2007, 17:28
Heb vandaag gemaakt:
aardbeien ijs
speculaas ijs
chocolade ijs

voor morgen op program:
WALnoten ijs
capuccinoijs

, ik zet het hier speciaal op om Noha een beetje te jennen, want ik denk dat zij dat graag lust
En daarbij zij maakt ons ook altijd waterachig met haar lekkere receptjes

27-03-2007, 17:31

Citaat door badger1:
Heb vandaag gemaakt:
aardbeien ijs
speculaas ijs
chocolade ijs

voor morgen op program:
WALnoten ijs
capuccinoijs

, ik zet het hier speciaal op om Noha een beetje te jennen, want ik denk dat zij dat graag lust
En daarbij zij maakt ons ook altijd waterachig met haar lekkere receptjes



wat je niet weet dat we onze eigen minni ijsbedrijfje hebben

27-03-2007, 17:41

Citaat door noha_tanger:
wat je niet weet dat we onze eigen minni ijsbedrijfje hebben



je bent ook nie te vangen hé.

27-03-2007, 17:51
het is wel minni en niet van ons alleen maar zijn broers en co


ja kan ook je hebt al eerder couscous gestoomd dus je weet hoe je het moet doen(in plaats met water bedruipen doe je melk maar tot als je het al 1 keer hebt gestoomd)

dan neem je droge noeten hoe meer hoe beeter
bijv:

xdadels ontpitten en klein snijden
xamandelen ontveld en in repensnijden
xwalnoten het liefs van het dunne schil verwijderen
xrozijnen geweekt en droog gedept
xpijnboom pitten

xdit in een beetje boter+een beetje olie bakken zodat de boter niet brand
neem eerst wat meer tijd neemt om te bakken
xdan als laatste de dadels pas op dat het niet aanbrand
xvan vuur halen en kaneel naar smaak toevoegen over de warme couscous gieten poeder suiker toevoegen en goed mengen(de couscous van te voren met een betje boter los gemaakt)
xeen keer alles goed gemengd deze of in een grote gevette vorm drukken of inviduele vormpjes drukken
xdeze op een bord storten en bedienen met vloeibare honing (erover gieten naar smaak) of apart serveren


deze zelfde recept kan je met die gebroken rijst maken is echt lekker als toetje serveren

27-03-2007, 17:52


Heb jij dan voor mij soms een receptje voor ijstaart zo met een soort koekjes tussen? da lust ik heel graag, zo eentje in een springvorm.

27-03-2007, 17:57
nee jammer genoeg niet we maken wel voor feesten of bruiloften
maar dan zonder koekjes (gewoon 2 verschilende lagen of 3 smaken)
maar met slagroom versierd en vruchten en ik zelf werk daar niet
manlief is te jalours

27-03-2007, 18:03

Citaat door noha_tanger:
het is wel minni en niet van ons alleen maar zijn broers en co


ja kan ook je hebt al eerder couscous gestoomd dus je weet hoe je het moet doen(in plaats met water bedruipen doe je melk maar tot als je het al 1 keer hebt gestoomd)

dan neem je droge noeten hoe meer hoe beeter
bijv:

xdadels ontpitten en klein snijden
xamandelen ontveld en in repensnijden
xwalnoten het liefs van het dunne schil verwijderen
xrozijnen geweekt en droog gedept
xpijnboom pitten

xdit in een beetje boter+een beetje olie bakken zodat de boter niet brand
neem eerst wat meer tijd neemt om te bakken
xdan als laatste de dadels pas op dat het niet aanbrand
xvan vuur halen en kaneel naar smaak toevoegen over de warme couscous gieten poeder suiker toevoegen en goed mengen(de couscous van te voren met een betje boter los gemaakt)
xeen keer alles goed gemengd deze of in een grote gevette vorm drukken of inviduele vormpjes drukken
xdeze op een bord storten en bedienen met vloeibare honing (erover gieten naar smaak) of apart serveren


deze zelfde recept kan je met die gebroken rijst maken is echt lekker als toetje serveren


Dat staat me al meer aan, da ga ik proberen,
bedankt

Pagina's : [1] 2