Bekijk volle/desktop versie : Neem even tijd voor je imaam



27-03-2007, 09:46
Salaam ou'alaikom
Neem even tijd voor je Imaan

Het is tijd om eens tijd te besteden aan onze imaan. Het imaan is net zoals licht, licht wat de harten van de mensen opvult. En zoals het licht van de zon zo nu en dan door de wolken wordt overschaduwd. Zo kan het zijn dat het licht in onze harten overschaduwd wordt door de wolken van de zonden. En bij sommige mensen kunnen deze wolken zich blijven opstapelen en ophogen.

Totdat het licht van de imaan verdreven wordt uit hun harten, verloren gaat. En daarom is het aan ons om ervoor te zorgen dat deze wolken van zonden wegtrekken en dat het licht van de imaan in onze harten blijft stralen en schitteren. En dat kan, middels het reciteren van de Koran, middels lofuitingen, middels het verrichten van het gebed, middels het bezoeken van zieke mensen, middels het bezoeken van begraafplaatsen, middels het verzorgen van de weeskinderen, glimlachen naar broeders en zusters, zo kan iemand zijn imaan versterken en verversen.

Deze tijd waarin wij leven wordt gekenmerkt door een overmaat van hardvochtigheid. Nog nooit eerder de harten zo hartvochtig geweest. Dag in, dag uit wordt de Koran aan ons voorgelezen, maar het doet ons niks. Het heeft geen uitwerking meer op ons. De harten sidderen niet, de ogen tranen niet en er gaan geen rillingen meer door onze lichamen heen. Hoe komt dat, wat is de reden? Het antwoord is: onze imaan is tot het allerlaagste niveau gezakt, lager kan het niet. En de heerlijkheid van de Koran, de heerlijkheid van dit geloof, zal je enkel proeven, meemaken en voelen, als het
goedgesteld is met onze imaan. Dat is een feit. Anders zal je het nooit voelen.

We moeten ervoor zorgen dat wij onze imaan sterker maken. En een van de zaken die ons daarbij kunnen helpen is kennis opdoen over Allah swt. Hoe meer wij te weten komen over Allah swt, des te meer Godsvrucht wij verkrijgen. Des te meer vrees wij opbouwen.

27-03-2007, 09:47


Het is belangrijk om te werken aan je imaan. En weet dat het werken aan je imaan begint met berouw tonen. En weet dat iedereen in aanmerking komt voor berouw, niemand is ervoor uitgesloten. Iedereen. Wat je ook hebt gedaan in het verleden, al kom je met bergen vol zonden, dan komt Allah swt met bergen vergeving. Het belangrijkste is dat je berouw toont. Toon berouw en keer terug naar Allah swt. Beloof Allah swt dat je vanaf nu afstand zal nemen, van alles wat Hij heeft verboden. Beloof Hem dat jij de voorschriften zal nakomen. En geef jezelf de ruimte en de tijd om lezingen en lessen bij te wonen, om jezelf te onderwijzen in het geloof. En het bijwonen van zulke lezingen verdraagt ook bij aan het versterken aan je imaan. Het belangrijkste is dat we elkaar aan het denken zetten. Vanaf nu gaat er iets veranderen aan onze imaan. Hoe doen we dat? Door ons meer te houden aan de voorschriften van Allah swt.

EN ALLAH SWT WEET HET BESTE.

Wa'alaikom salaam