Bekijk volle/desktop versie : Aissati en Bakal spelen gelijk met jong Oranje tegen Tsjechie

23-03-2007, 21:30
In zijn tweede interland voor Jong Oranje heeft NAC Breda-aanvaller Maceo Rigters wederom het net weten te vinden. De spits scoorde in de tweede helft de 1-1 tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië, en zette zo de eindstand op het bord.
Rigters maakte in de 67e minuut de gelijkmaker voor Nederland. De Tsjechen, net als Jong Oranje in de zomer actief op de Europese titelstrijd in Nederland, waren na veertig minuten op voorsprong gekomen door een treffer van Tomas Jirsak.

Foppe de Haan liet vrijdag Evander Sno (Celtic) en Roy Beerens (NEC) debuteren. Het tweetal startte in de basis. Jong Oranje toonde in de eerste helft het meeste initiatief, maar kwam vlak voor de rust toch op achterstand. De Tsjech Tomas Jirsak schoot in de veertigste minuut raak, nadat de Nederlandse defensie een vrije trap van de Tsjechen slecht had weggewerkt. Nederland had op dat moment al enkele kansen gehad. Rigters raakte na de tegentreffer nog de paal.

Na de rust gooide De Haan zijn elftal om. Jeremain Lens maakte zijn debuut in Jong Oranje als vervanger van Hedwiges Maduro en ging als linkerspits spelen, Arnold Kruiswijk kwam erin voor centrale verdediger Ryan Donk en Calvin Jong-a-Pin verving back Royston Drenthe. Sno nam op het middenveld de positie van Maduro over, Ismail Aissati ging rechts op het middenveld spelen en Otman Bakkal schoof terug naar de linkerpositie op het middenveld.

Invaller Lens gaf de aanzet tot de gelijkmaker. Na een snelle uitworp van doelman Boy Waterman bracht de jonge AZ-speler in de 67e minuut de bal bij Rigters, die de bal achter doelman Josef Kubasek deponeerde. Het was zijn tweede treffer in twee duels voor Jong Oranje.

Rigters, die na afloop een compliment van de bondscoach kreeg, kon vrijwel direct na zijn doelpunt plaatsmaken voor debutant Tim Janssen. De RKC-speler was op het laatste moment opgeroepen voor de geblesseerde Julian Jenner (AZ). Janssen schoot vijf minuten voor het einde op de paal, waarna Aissati de terugkaatsende bal in het zijnet plaatste.