Bekijk volle/desktop versie : Werk Waar het beste VERPLEEGKUNDIGE werken/leren???



23-03-2007, 16:25
Ik wil de opleiding verpleegkundige gaan doen liefts HBO niveau maar waar kun je die het beste volgen? welke school en welke ziekenhuis/ Instelling

Ik heb in omgeving rotterdam/ den haag gekeken daar verschilt het salaris ook per ziekenhuis....... wie volgt deze opleiding nog meer??????

23-03-2007, 22:03


ik volg ook de hbo-v op de haagse hogeschool maar ik volg nu momenteel de voltijd opleiding, misschien dat ik toch duaal ga doen, maar dat ligt eraan.

maar jij wil dus gaan werken en leren, duaal dus neem ik aan, dan kan ik je alvast garanderen dat het eerste jaar zowiezo voltijd is. pas in het tweede jaar ga je werken en leren. ze (ziekenhuizen etc) willen nl liever mensen met ervaring, vandaar dat je pas in je tweede jaar mag werken.

maar waar je dan het beste zou kunnen werken dat ligt er denk ik aan. ik zou persoonlijk voor een ziekenhuis kiezen, dan heb je ten eerste meer doorgroei mogelijkheden en je ziet van alles en nog wat. want je kan ook bvb je tweede jaar op die afdeling door brengen en je derde jaar weer ergens anders. zodat je toch een beetje van alles en nog wat ziet en waar je het dan leuk vindt kan je blijven.
maar natuurlijk ook omdat een ziekenhuis meer aansluit op de lessen en de rollen van een hbo-ver. maar het irritante eraan is wel dat je dan al tijdig moet aangeven in welke gezonheidszorg je wil werken en afstuderen. je hebt nl drie mogelijkheden. GGZ ( geestelijke gezondheidszorg) AGZ (algemene gezondheidszorg) en natuurlijk MGZ ( maatschapelijke gezondheisdzorg). maar in het eerste jaar krijg je daar uitgebreid informatie, lessen en toetsen erover.

maar mocht je duaal gaan doen is het toch handiger als je dan voor de agz zou kiezen, want je kan je later altijd nog specialiseren!
wat je ook kan doen is gewoon langs een opendag gaan en informatie vragen of proefstuderen.

succes